Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
19 март 2007
Мислења
372
Поени од реакции
2
хаха и мене вчера ми се случи истото, ставам цд, чекам аутоплеј нема, кога гледам цд-то воопшто го нема во мај компјутер. Ми беше испаднал кабелот до матичната! Кај тебе го има во мој компјутер или во девајс менаџер?
Ако ти го има во дивајс менаџер тогаш пробај стави некое оргинално цд па пробај со обично.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Ако ти го има во дивајс менаџер тогаш пробај стави некое оргинално цд па пробај со обично.
А бе кај мене се си е во ред, само велам дека при преселба на компјутерот на релација соба-соба ми испаднал кабелот од цд-то до матичната и дури вчера/завчера видов дека ми го нема! Па затоа велам да види да не е и кај него истата ситуација!:smir:

OrrCee

Сто посто проценти :)
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
Зошто Бит торентот не сака да доунлоадира еве слика што ми се покажува

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
пробај со друг торент за играта иако гледам дека овој има над 900 сидери, нешто чудна работа.
пробај со друга торент програма(уторент).

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.631
Поени од реакции
7.451
Ruter /Firewall imas ? Do sea si siminjal neso ili prvpat siminjas ?
Daj pojse informacii vaka so da ti kazeme, gleam taze ti e Bittorentov niso nemas u Completed

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
ОррЦее

Од кај го симна торентот?

Кај некои портали што се со зачленување можно е ако немаш поволен коефициент на размена сега да те ограничиле само на сеење.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717

хелп..режачот не ми го наога во My Computer.Проверив со програм драјверите,пишува дека ги има,а во Device Menager пишува дека нема драјвери.Пробав со Update во Device Menager,и ми пишува дека нема проблем со драјверите.Мислам дека рикнал:icon_eek: :(????????Решение,или за нов ке да е работава????????

OrrCee

Сто посто проценти :)
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
Ruter /Firewall imas ? Do sea si siminjal neso ili prvpat siminjas ?
Daj pojse informacii vaka so da ti kazeme, gleam taze ti e Bittorentov niso nemas u Completed
Прв пат симнувам...пробав со милион торенти и со други програми не знам што е проблемот

пробај со друг торент за играта иако гледам дека овој има над 900 сидери, нешто чудна работа.
пробај со друга торент програма(уторент).
Пробав се не сака

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
хелп..режачот не ми го наога во My Computer.Проверив со програм драјверите,пишува дека ги има,а во Device Menager пишува дека нема драјвери.Пробав со Update во Device Menager,и ми пишува дека нема проблем со драјверите.Мислам дека рикнал:icon_eek: :(????????Решение,или за нов ке да е работава????????
На сликата драјверите се во ред, и во девајс менаџер.

Ај вака направи.
  1. Десен клик на Computer->Manage
  2. Лево отвори Storage па Disk Management
  3. На средина во долната половна најди CD-ROM. Ќе имаш два, едниот е асусот а другиот од алатка за виртуални ЦДиња (Daemon, Alcohol, PowerISO)
  4. На Асусот (најверојатно CD-ROM 0) десен клик>Change Drive Letter and Paths
  5. Кликни Add ако лситата е празна, или Change ако веќе има буква, избери буква, ОК, ОК

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
На сликата драјверите се во ред, и во девајс менаџер.

Ај вака направи.
  1. Десен клик на Computer->Manage
  2. Лево отвори Storage па Disk Management
  3. На средина во долната половна најди CD-ROM. Ќе имаш два, едниот е асусот а другиот од алатка за виртуални ЦДиња (Daemon, Alcohol, PowerISO)
  4. На Асусот (најверојатно CD-ROM 0) десен клик>Change Drive Letter and Paths
  5. Кликни Add ако лситата е празна, или Change ако веќе има буква, избери буква, ОК, ОК
Нема Аdd...или јас неможам да го најдам.
Инаку еве како е:

Јас се мислам дека готов е.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Нема Аdd...или јас неможам да го најдам.

Јас се мислам дека готов е.
Ај пробај со ова (со автоматското ако не знаш рачно)

И како што гледам уште на првата слика (дури сега ги забележав извичниците), и виртуелното ЦД не се препознава, што можи да значи софтверски проблем. Пробај со тоа погоре. Ако и тоа не функционира, провери ги каблите. Ако пак ништо не работи преинсталација.

Ако уредот е расипан преинсталација и нема да биди можна. Значи пробај стави ДВД од Виста за преинсталирање ако се подигни од него значи уредот е во ред. Тогаш продолжи со преинсталација (или однеси го на сервис таму да завршат работа)

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Ај пробај со ова (со автоматското ако не знаш рачно)

И како што гледам уште на првата слика (дури сега ги забележав извичниците), и виртуелното ЦД не се препознава, што можи да значи софтверски проблем. Пробај со тоа погоре. Ако и тоа не функционира, провери ги каблите. Ако пак ништо не работи преинсталација.

Ако уредот е расипан преинсталација и нема да биди можна. Значи пробај стави ДВД од Виста за преинсталирање ако се подигни од него значи уредот е во ред. Тогаш продолжи со преинсталација (или однеси го на сервис таму да завршат работа)

Фала ке проба другарчето дека за него прашувам.Ако несака ни вака ке купи ново и онака не се скапи.

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
imam eden problem so klipovite po internet i opsto animacii reklami sho ima po sajtovi.mi gi secka preterano odi kako slika po slika.mos ke pomislite do internetot e.ama na primer na youtube kje izmine taa crvenata linija do kraj i isto kje go secka klipot!pomos ako moze.pozz

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
imam eden problem so klipovite po internet i opsto animacii reklami sho ima po sajtovi.mi gi secka preterano odi kako slika po slika.mos ke pomislite do internetot e.ama na primer na youtube kje izmine taa crvenata linija do kraj i isto kje go secka klipot!pomos ako moze.pozz
Сними најнов Флеш плеер.
Прво го симнуваш најновиот.
Исклучи го интернет прелистувачот.
Одиш во Add/Remove и го одинсталираш стариот.
Го инсталираш новиот.
Сурфај.

Kajgana Shop

На врв Bottom