Помош, софтверски проблеми и совети

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.577
Поени од реакции
6.714
Што Windows користиш? И драјверите за кој Windows ти се? И која матична ја имаш?

И имаш Realtek HD Audio така?
Ако ти е оваа, оди во BIOS, таму (во advanced chipset мислам беше, нешто така) треба да има да наместиш дали да биде HD Audio или Avance 97. Пробај смени, види дали ќе се оправи.
Windows 7 Ultimate,Драјверите не се компатибилни за 7 ама пак ги инсталираше,матична Gigabyte s-серија, и Realtek HD audio имам...

сега ке го пробам ова

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Windows 7 Ultimate,Драјверите не се компатибилни за 7 ама пак ги инсталираше,матична Gigabyte s-серија, и Realtek HD audio имам...

сега ке го пробам ова
И кај мене викаше дека не се компатибилни, само одиш на сетапот од кај што ги пушташ драјверите да се инсталираат (setup.exe на пример), одиш во пропертис и таму во Compatibility местиш да работи како под Vista (SP2) и решен проблем.

Види драјверите од матичната што ги имаш, дали се за ХР или за Vista. Ако не се за Vista, оди од Gigabyte и симни си драјвери за Vista (или ако има за 7, најубаво)

Inspektorat

www.guliver_tip.bloger.hr
Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Go zedov everest i sega stegnav na audio i ova samo go imam Device Description Type
Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1] PCI
so da pram?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Go zedov everest i sega stegnav na audio i ova samo go imam Device Description Type
Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1] PCI
so da pram?
Ако го имаш цедето од матичната, инстлирај преку тоа, таму има драјвери за звукот.

Ако не, види како ти се вика матичната, па на интернет побарај драјвери за неа.

Inspektorat

Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Ако го имаш цедето од матичната, инстлирај преку тоа, таму има драјвери за звукот.

Ако не, види како ти се вика матичната, па на интернет побарај драјвери за неа.
Kaj da vidam kako mi se vikat maticnava?:kesa:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.577
Поени од реакции
6.714
Неможам да симнам драјвери за матичната,,, ми бара кеш.... невероватна работа.

Inspektorat

Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Ај пробај со овие драјвери.

Ако не може со нив, види со овие, ама претходно избриши ги сите што си ги инстлирал.
Prijatele gi zedov tie prvite i samo na setup stegnav i gi instalirav samo tolku trebit taka?ili trebit i na dr mesto da odam da gi snimam na dr nacin? ko ke odam na Volume Control ova mi izlegvit. :((((((

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ја пак да прашам ... иам в7 6800 и пц-во ми јаде АУТО ресет ... До што може да е ?

И ве молам одговорете ми на профил .... зашто ја заборавам темава (да , изгубен у превод сум ;P)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ја пак да прашам ... иам в7 6800 и пц-во ми јаде АУТО ресет ... До што може да е ?

И ве молам одговорете ми на профил .... зашто ја заборавам темава (да , изгубен у превод сум ;P)
Од кај го откопа 6800???
Кога прави ауто рестарт? Што правиш тогаш? Од кога ти прави така?

И во профилот, намести си да ти стига известување кога некој те цитира, ако веќе забораваш кај си пишал.

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
ај бе дајте линк од оние 3 имаше за инсталирање пошо сеа мсн-ов шо го инсталирав не се глеаат боите на имињата...еднаш ми ги имаше накој пратено по ПП ама иам избришано..ај помош..??:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom