Помош, софтверски проблеми и совети

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Биосот скоро на секој компјутер е различен, ама во суштина тоа е, тие се опциите.

Можеш ли некако (со мобилен, апарат, камера) да го сликаш менито од биосот?

Или на гугл побарај слика од твојот биос, од твојот модел на лаптоп, и стави ја тука. Нешто правиш погрешно.

А може и цедето не ти е бутабилно (што не верувам, ако е Windows 7)
Па требало би да е со него го инсталирав 7цата

Еве слики па можеби ќе знае некој да помогне:
Ова се главните опции

Ова е кога влезам во Boot Options горниот дел

И долниот од Boot Options

Ова е во Device Configuration

И Built-In Device Options

Мислам дека последниве 2 нема да се потребни ама сликав за свак случај.

Не мора да се мести во BIOS CD-Rom да биде прв ботабилен уред може и со рестарт и стискање на копчето F9 или F8 може да биде и F11 или па F12 зависи од матичната али во суштина се овие копчиња и ке те праша со што да биде прво избираш CD-rom и ENTER стискаш на било кое копче и почиња инсталацијата и тако далје и тако далје значи може и поедноставно одколку да влеваш во BIOS па да местиш па Save и слично
Не бива ни така сите ги стиснав горенаведените и не сака.:toe:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Прв за покренување ти е оптички уред па хард диск. Што значи имаш и плус УСБ-Цд-ром е сега вака како што е кога ќе внесеш цд-то со оперативниот треба да те однесе во сетап.

hriste

Fire Star
Член од
12 март 2008
Мислења
218
Поени од реакции
54
Купив слушалки и микрофонот не ми работи не се слуша кога говорам да не треба некоја програма да инсталирам иначе немаше CD со слушалките ке може да ми кажете до шо може да биде

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Купив слушалки и микрофонот не ми работи не се слуша кога говорам да не треба некоја програма да инсталирам иначе немаше CD со слушалките ке може да ми кажете до шо може да биде
Прво: Џекот за микрофонот го стави во РОЗЕВИОТ влез што е на звучната?

Само ти не се слушаш дека збориш или и соговорникот не те слуша?
Си пробал на MSN? (не на Skype)

Оди во Control Panel - Sound Options таму види дали ти е штиклиран или исклучен (mute) микрофонот, на колку е подесена јачината, во Recording исто види дали ти е селектиран микрофонот.

Пробај сними некој звучен клип преку Sound Recorder што оди со Windows, види дали таму ќе функционира.

Исто во MSN, во Tools - Audio and video setup, види таму дали реагира микрофонот.

hriste

Fire Star
Член од
12 март 2008
Мислења
218
Поени од реакции
54

Оди во Control Panel - Sound Options таму види дали ти е штиклиран или исклучен (mute) микрофонот, на колку е подесена јачината, во Recording исто види дали ти е селектиран микрофонот.

Пробај сними некој звучен клип преку Sound Recorder што оди со Windows, види дали таму ќе функционира.

Исто во MSN, во Tools - Audio and video setup, види таму дали реагира микрофонот.
Соговорникот не ме слуша пробах и на MSN и на Skype

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Прв за покренување ти е оптички уред па хард диск. Што значи имаш и плус УСБ-Цд-ром е сега вака како што е кога ќе внесеш цд-то со оперативниот треба да те однесе во сетап.
Треба,ама не ме носи сигурно треба нешто друго да се намести прво.

Тоа Boot Order што е тука треба да се мести(ваљда) кое прво да го стартувам и сега пробав и Optical Disk Drive и USB CD-ROM и Notebook Hard Drive сите ги пробав и пак не сака.:tapp:

Еве го средив до ЦД било.

Него може да ми каже некој зошто биднува така до што е проблемот да знам да не ја повторам истата грешка?

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.555
Поени од реакции
5.548
Може помош? :)
БС плеарот нешто ме зеза, се добро работи освен една мана... не ми пушта една епизода, нешто совет? Инаку БС го спуштив од официјланта...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Може помош? :)
БС плеарот нешто ме зеза, се добро работи освен една мана... не ми пушта една епизода, нешто совет? Инаку БС го спуштив од официјланта...
САМО ТАА епизода не ја пушта и САМО НА ТОЈ ПЛЕЕР???

Ако е до епизодата, спушти си нова. Ако е до плеерот, земи го GOM Player.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.555
Поени од реакции
5.548
САМО ТАА епизода не ја пушта и САМО НА ТОЈ ПЛЕЕР???

Ако е до епизодата, спушти си нова. Ако е до плеерот, земи го GOM Player.
Само таа неа пушта на тој плеар, пробав и преку GOM таму работи ок, ама несака таму па превод да се стае никако... :S

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Само таа неа пушта на тој плеар, пробав и преку GOM таму работи ок, ама несака таму па превод да се стае никако... :S
Како не сака???

Пушташ видеото да си тера, зимаш преводот (фајлот) со маусот, го носиш во плеерот и толку. Имаш превод.

на копчињата < > го местиш временски колку да оди напред или назад...

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.555
Поени од реакции
5.548
Како не сака???

Пушташ видеото да си тера, зимаш преводот (фајлот) со маусот, го носиш во плеерот и толку. Имаш превод.

на копчињата < > го местиш временски колку да оди напред или назад...
Абе знам како се става превод ама ете на таа епизода несака, пуштам не се појавува, ај ќе пробам со друг превод преку GOM... фала ипак, мислев дека е до плеарот нешто.

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
зошто не можам да се конектирам на форум од дома преку мозила ни преку опера??

секое логирање ми кжува на почеток она добредојдовте ДартхМаккедон и она со секундите и кога ќе помине тоа повторно не сум логиран

па еве дојдов на гости за да прашам што е проблемов со пребарувачиве??

ако знае некој нека помогне

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Незнам како поинаку да објаснам отколку со конкретен пример... да речеме зборувам со некого на скајп и сега исто така повикувам некого да речеме преку мсн :) како да направам тие двајца да се слушаат исто како да сум направил конфенренциска врска, или да речеме еден од тие двајца соговорници да може да слуша она што јас слушам :) на пример музика.
Оди во контрол панел и таму во тоа саунд опшнс или како и да беше точно. Влези во него (ич не ми текнува каде точно требаше да испокликаш, на Windows 7 сум....) ама најди таму во Recording да ти биде штиклирано/одбрано тоа Stereo Mix ама не го ставај на најјако.

Сеа што и да слушаш ти, слушаат сите. Ако слушаш музика од Winamp и правиш муабет со некој на скајп/мсн... и они ќе слушаат, а и треба меѓу себе да се слушаат.

Ако не се снајдеш, пиши пак па да ја опраиме :)
коруне, ова не помогна... давај друг начин :)

M

Mr.InF3ction

Гостин

Stereo Mix е да се помешат звуците од компјутерот и звукот од микорофонот..т.е ако имаш одбрано Stereo Mix и ако пуштиш песна ...тој со кој што зборуваш ќе ја слуша и песната и сите други гласови од мсн...од било што...

Kajgana Shop

На врв Bottom