Помош, софтверски проблеми и совети

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Незнам како поинаку да објаснам отколку со конкретен пример... да речеме зборувам со некого на скајп и сега исто така повикувам некого да речеме преку мсн :) како да направам тие двајца да се слушаат исто како да сум направил конфенренциска врска, или да речеме еден од тие двајца соговорници да може да слуша она што јас слушам :) на пример музика.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Незнам како поинаку да објаснам отколку со конкретен пример... да речеме зборувам со некого на скајп и сега исто така повикувам некого да речеме преку мсн :) како да направам тие двајца да се слушаат исто како да сум направил конфенренциска врска, или да речеме еден од тие двајца соговорници да може да слуша она што јас слушам :) на пример музика.
Оди во контрол панел и таму во тоа саунд опшнс или како и да беше точно. Влези во него (ич не ми текнува каде точно требаше да испокликаш, на Windows 7 сум....) ама најди таму во Recording да ти биде штиклирано/одбрано тоа Stereo Mix ама не го ставај на најјако.

Сеа што и да слушаш ти, слушаат сите. Ако слушаш музика од Winamp и правиш муабет со некој на скајп/мсн... и они ќе слушаат, а и треба меѓу себе да се слушаат.

Ако не се снајдеш, пиши пак па да ја опраиме :)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Оди во контрол панел и таму во тоа саунд опшнс или како и да беше точно. Влези во него (ич не ми текнува каде точно требаше да испокликаш, на Windows 7 сум....) ама најди таму во Recording да ти биде штиклирано/одбрано тоа Stereo Mix ама не го ставај на најјако.

Сеа што и да слушаш ти, слушаат сите. Ако слушаш музика од Winamp и правиш муабет со некој на скајп/мсн... и они ќе слушаат, а и треба меѓу себе да се слушаат.

Ако не се снајдеш, пиши пак па да ја опраиме :)
Најдов, ќе пробам подоцна :D благодарам за трудот :D

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Ова не е инсталација, ова е РЕЖАЊЕ на CD/DVD.

Ти правел до сега вака нерото? Може и режачот да ти е сјебан.
Можеш ли да срежаш било што? Дали на CD или DVD?

Пробај избриши го NERO таа верзија сега што ја имаш, и стави ја последната од NERO 7 верзиите (мислам беше Nero 7 Premium Reloaded v.7.10.1.0)
Режачот ми е добар, имав неколку тест режења на песни и документи и се беше во ред. Ја снимав таа верзија (Неро 7). За разлика од претходната верзија оваа верзија отиде до 100% - комплетно режење и на крајот остана само уште да го пробам филмот на двд-то. Го сторив тоа а проблемот беше ист... Пишува Loading Loading.. и на крајот излегува 00-00-00 и нема ништо од филмот. Инаку го снимав на двд цд рв (DVD-RW). Да не има нешто проблем до цд-то затоа што е ,,пиши бриши'' и на него најмалку едно 50-60 пати имам режано? Но ако е така зошто па не ми права проблеми кога снимам некои документи, програми...?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Режачот ми е добар, имав неколку тест режења на песни и документи и се беше во ред. Ја снимав таа верзија (Неро 7). За разлика од претходната верзија оваа верзија отиде до 100% - комплетно режење и на крајот остана само уште да го пробам филмот на двд-то. Го сторив тоа а проблемот беше ист... Пишува Loading Loading.. и на крајот излегува 00-00-00 и нема ништо од филмот. Инаку го снимав на двд цд рв (DVD-RW). Да не има нешто проблем до цд-то затоа што е ,,пиши бриши'' и на него најмалку едно 50-60 пати имам режано? Но ако е така зошто па не ми права проблеми кога снимам некои документи, програми...?
Пробај го на компјутер дали ќе го чита.... или на друго DVD. Ако го чита, значи твоето DVD е малку тапа што не го чита цедево.

И игра улога тоа дека е Rewritable. Се заебуваат тие по одреден период. Земи си нормални цедиња, не се замарај со такви.

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Отворам еден ворд документ напишан со македонски фонтови и се ми се прикажува како квадратчиња, а сликите во документот се ок.
Преинсталирав македонски фонтови, но не го решив проблемот. сите други ворд документи со македонски фонтови ми ги отвара.

Знам дека е глупо да се користат фонтови во ова време кога имаме македонска поддршка, но ова беше семинарска за на факултет, и моравме така да ја напишеме.

Незнам што да правам за да се отвори документот како што треба. :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Отворам еден ворд документ напишан со македонски фонтови и се ми се прикажува како квадратчиња, а сликите во документот се ок.
Преинсталирав македонски фонтови, но не го решив проблемот. сите други ворд документи со македонски фонтови ми ги отвара.

Знам дека е глупо да се користат фонтови во ова време кога имаме македонска поддршка, но ова беше семинарска за на факултет, и моравме така да ја напишеме.

Незнам што да правам за да се отвори документот како што треба. :)
Да не ти фали некој друг фонт, да го немаш баш тој фонт со кој е пишуван документот?

Дај закачи го тука да видиме што фонт е (и дали е до фонтот).

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
како да го прикачам цел документ овде?
Преголем е документот, 30 страни е:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
како да го прикачам цел документ овде?
Преголем е документот, 30 страни е:toe:
Логика малку.... што ќе ми се сите 30 страни, остави само 1 страна каде што фонтовите ти се коцки или какви и да се.... и закачи го тука. Па и во зип стај го ако треба.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Логиката слабо во овие доцни саати. Еве го линкот http://rapidshare.com/files/298396981/Radica.zip.html
И кај мене се коцки, ама со фонтовите од ADOBE работи добро.

Инсталирај си Photoshop CS4 Extended и при инсталација имаш да одбереш Adobe Fonts All, таму ги имаш потребните фонтови.

А зашто некој го пишувал документот со тие фонтови, тоа...... :toe:

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
И кај мене се коцки, ама со фонтовите од ADOBE работи добро.

Инсталирај си Photoshop CS4 Extended и при инсталација имаш да одбереш Adobe Fonts All, таму ги имаш потребните фонтови.

А зашто некој го пишувал документот со тие фонтови, тоа...... :toe:
Незнам зошто некој пишувал со тие фонтови,ама ќе го потсетам тој некој да си ги преинсталира фонтовите...т.е да си инсталира нови
Е сега јас ова треба да ги снимам на ЦД пошто треба да му го дадам на професор, нема шанса некако да се сменат фонтовите?
Шо ќе му речам ,инсталирај си ги фонтовите од Фотошоп:pos2:

Сепак дечко фала многу шо се мачеше за мене и шо го откри проблемот

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Незнам зошто некој пишувал со тие фонтови,ама ќе го потсетам тој некој да си ги преинсталира фонтовите...т.е да си инсталира нови
Е сега јас ова треба да ги снимам на ЦД пошто треба да му го дадам на професор, нема шанса некако да се сменат фонтовите?
Шо ќе му речам ,инсталирај си ги фонтовите од Фотошоп:pos2:

Сепак дечко фала многу шо се мачеше за мене и шо го откри проблемот
Повели ПОПРАВЕН текст документ.

Enjoy :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom