Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Вака ....имам windows 7 starter .....i problrmot e што неможам да ставам слики за позадина не бива никако .....??????

Во windows 7 starter edition не мжеш да менуваш позадини, а исто така имаш и други ограничувања - не можеш да стартуваш повеќе од 3 апликации одеднаш итн. Moj совет ти е да си инсталираш Windows 7 RTM Final Build 7600 , за да не се мачиш да ги тргаш лимитите што ги има во starter izdanieto.

Зошто кога на било кој пребарувач сакам да се највам на yahoo, facebook.....ми вели: Your certificate has expired! И не можам да дадам exception?!?!?!??!

Eдит: средив ова, датото ми било изместено, ми била ставена 2002 година:smir:

Како да изрежам iso file на повеќе DVD на Nero (фајлот е поголем од 4.7GB). Фала:smir:

Како да изрежам iso file на повеќе DVD на Nero (фајлот е поголем од 4.7GB). Фала:smir:

Се зависи од ИСО-то, ако е поголемо 4.7 ГБ, тогаш е за Dual-Layer ДВД.
А ако ти треба само да го пренесеш ИСО-от од 1 компјутер на друг, тогаш со WinRAR подели го на 2 дела, и изрежи го на 2 ДВД диска.
Ако сакаш да го користиш на твојот компјутер, наместо да режиш, инсталирај alchocol 120 и стави го преку нив.

Па не е финтата да купам такво CD финтата е да изрезам на две посебни. Не мора да биде тоа изрезано со Nero

Па не е финтата да купам такво CD финтата е да изрезам на две посебни. Не мора да биде тоа изрезано со Nero

Или подели го во повеќе RAR фајлови, или само напрај му екстракт во некој фолдер, па од таму подели си да ти стигне на 2 DVD.

А како треба да го направам во повеке RAR fajlovi ( она десен клик и компрес ) ?

А како треба да го направам во повеке RAR fajlovi ( она десен клик и компрес ) ?

Десен клик
Add to archive

rar3.jpg

На сликава доле лево во ќош (Split to volumes, bytes) си бираш што сакаш.

знае некој како да го исклуцам -Пио Моде-
и нели дека има повеке пио моде, да го ставам во некој друг

во Split to volumes, bytes пиши 100m (ако фајлот е 700 МБ) ке го подели на 7 рара по 100 МБ ако пишеш 200m тогаш фајлот ке го поделиш на 4 200+200+200+100

100m (100mb)
1000m(1 GB)

Во windows 7 starter edition не мжеш да менуваш позадини, а исто така имаш и други ограничувања - не можеш да стартуваш повеќе од 3 апликации одеднаш итн. Moj совет ти е да си инсталираш Windows 7 RTM Final Build 7600 , за да не се мачиш да ги тргаш лимитите што ги има во starter izdanieto.

Ok сега ми е јасно веке и прочитав на нет за него...

А коа ке го симнам Windows 7 RTM Final Build 7600 може ли да го налепам на овој да го репарирам или да форматирам перцепција повторно?

А коа ке го симнам Windows 7 RTM Final Build 7600 може ли да го налепам на овој да го репарирам или да форматирам перцепција повторно?

Ти нај смрдената верзија си ја одбрал да ја инсталираш Starter инсталирај ја Ultimate

Форматирај поново..

Кога ќе заврши симнувањето во БитТорент пишува Seeding, што значи?

Кога ќе заврши симнувањето во БитТорент пишува Seeding, што значи?

Пост од Bojan_rnr :
Сидс се луѓе кои вршат seeding на торентот, односно вршат аплоад на торентот за да можат други луѓе да го симнат. Ако има повеќе сидс најчесто и даунлоадот е побрз иако не мора да значи бидејки може да се лимитира брзината. Ако си забележал после симнувањето на торентот во статус ти пишува SEEDING, тоа значи дека ти вршиш upload на торентот.
Leechers = Тие што го зимаат/download-ираат торентот
Peers = Seeders и Leechers заедно/вкупно

мала исправка

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom