Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
nemozam da se snajdam....problemot go imam edna godina mosh...aj daj msn ako sakash plsss:nesum:ili eve ti msn siki_rap@hotmail.com ako sakash adni me da mi pokazesh zasto nz sto da pravam vekje :S

Enable Advanced Power Management support

1. Click Start, click Control Panel, and then double-click Power Options.

Note If you are using Windows XP, click Switch to Classic View in Control Panel to more easily follow these steps.
  2. Click the APM tab.

Note If you are using multiple monitors, the APM tab may not be available.
  3. Select Enable Advanced Power Management Support, and then click OK.

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;810903&Product=winxp

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Кoга го чистев компјутерот со smitfraudfix избрав и registry clean и сега ми го снема language bar.Во regional and language options -> languages -> details не може да се отвори.Дали некој знае како можам да го вратам преку регистри.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
simnuvam posledna sezona lost preku utorrent ali koga go otvarav torrentot stiklirav samo da se simnat prvite 5 epizodi ostannatite ne gi stiklirav, e sega kako da gi dodadam i tie epizodi da se simnat? koristam utorrent klient

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
simnuvam posledna sezona lost preku utorrent ali koga go otvarav torrentot stiklirav samo da se simnat prvite 5 epizodi ostannatite ne gi stiklirav, e sega kako da gi dodadam i tie epizodi da se simnat? koristam utorrent klient
Одиш во табот files и кај Priority десен клик на епизодата и дај приоритет normal или друг по желба!

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Ке ми каже ли некој дали Spyware Doctor е добар антивирус, да наваге вируси, и дали има и тоа за да имаш над 1-2GB Рам за да не ти коче компјутерот.:)
Чекам точни резултати:):Намигнува:
Никој ли незнае:(?:)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Никој ли незнае:(?:)

http://www.pctools.com/spyware-doctor-antivirus/

Spyware.....програмите не штитат од вируси, самото име им кажува за што се наменети....

Само SpywareDoctor некако и се јаде.......ама бе многу замара со секакви аларми...додека го подесиш ќе...

А со интегриран и антивирус.....е тогаш станува срање....

ова од лично искуство.....друг можеби има и поинакво мислење......вкусовите се различни...

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Си го симнав пред малце, и сега си ги чистам вирусите.:)\

Eeх, ништо од spywareDoctor, кога одам Fix Checked ми тере да пишам Name и License ...
Ке слегнам друг некој подобар, ке прашам во Барам Програма:)

Сега сакав да го инсталирав стариот мсн, и го оклучувам и вика дека нешто не ми е избришено а јас избришав сичко:) Ама всушност не изгледа:)
оти кога пишам во срч " msn " ми излеват фајлови ама не се бришат !! одам Delete и пак се појавуват ..
И одам ОК на тоа што вика дека не ми е избришен другиот мсн и одам Finish и се појавува ова :!!

ПОМОШ ?

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Enable Advanced Power Management support

1. Click Start, click Control Panel, and then double-click Power Options.

Note If you are using Windows XP, click Switch to Classic View in Control Panel to more easily follow these steps.
  2. Click the APM tab.

Note If you are using multiple monitors, the APM tab may not be available.
  3. Select Enable Advanced Power Management Support, and then click OK.

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;810903&Product=winxp

a da te prasam jas tebe nesto?znaesh li da go najdesh ova i da go napravish ili si procital taka na stranava bidejki go imam naogjano problemot tamu i porano ama nema efekt....ako mozes poobjasni i ako sakash mislam..fala odnapred

Член од
29 ноември 2008
Мислења
238
Поени од реакции
4
Си го симнав пред малце, и сега си ги чистам вирусите.:)\

Eeх, ништо од spywareDoctor, кога одам Fix Checked ми тере да пишам Name и License ...
Ке слегнам друг некој подобар, ке прашам во Барам Програма:)

Сега сакав да го инсталирав стариот мсн, и го оклучувам и вика дека нешто не ми е избришено а јас избришав сичко:) Ама всушност не изгледа:)
оти кога пишам во срч " msn " ми излеват фајлови ама не се бришат !! одам Delete и пак се појавуват ..
И одам ОК на тоа што вика дека не ми е избришен другиот мсн и одам Finish и се појавува ова :!!

ПОМОШ ?
Инсталирај Zap Messenger и ќе ти го избрише целиот месинџер и после пак инсталирај го.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
a da te prasam jas tebe nesto?znaesh li da go najdesh ova i da go napravish ili si procital taka na stranava bidejki go imam naogjano problemot tamu i porano ama nema efekt....ako mozes poobjasni i ako sakash mislam..fala odnapred
Страницата е најдена специјално за тебе....за да не биде..еве пишува од памет......тоа и не е толку битно, битно е да е најдено решението
.....некогаш треба да се знае како нештото да се пронајде...

Go imav istovo пред некоја (5-6) година на еден пентиум 3.....
т.е. некои компјутери ..за постарите зборам ..после командата Турн офф само го исклучуваат виндовсот а не и компјутерот, па потребно е гасење рачно од куќиштето.

Кај виндовс хп овој проблем некако се провлече и кај некои од поновите компјутери но тој се решава со спомнатата постапка........имено АPM tabot во power options се јавува само кај компјутерите кај кои се јавил овој проблем.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Кoга го чистев компјутерот со smitfraudfix избрав и registry clean и сега ми го снема language bar.Во regional and language options -> languages -> details не може да се отвори.Дали некој знае како можам да го вратам преку регистри.
BUMP

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Страницата е најдена специјално за тебе....за да не биде..еве пишува од памет......тоа и не е толку битно, битно е да е најдено решението
.....некогаш треба да се знае како нештото да се пронајде...

Go imav istovo пред некоја (5-6) година на еден пентиум 3.....
т.е. некои компјутери ..за постарите зборам ..после командата Турн офф само го исклучуваат виндовсот а не и компјутерот, па потребно е гасење рачно од куќиштето.

Кај виндовс хп овој проблем некако се провлече и кај некои од поновите компјутери но тој се решава со спомнатата постапка........имено АPM tabot во power options се јавува само кај компјутерите кај кои се јавил овој проблем.

go nema toj tab APM zatoa i te prasav...aj adni me na msn ako sakash...siki_rap@hotmail.com

Daddy напиша:
go nema toj tab APM zatoa i te prasav...aj adni me na msn ako sakash...siki_rap@hotmail.com

znaci pred nekoe vreme mu nadograduvav graficka i maticna gforce 8600 512mb i maticna MSI od togash navamu pocna da mi pravi vaka....inace pred toa rabotese super ma da komp e postar ama ne e ni mn slab....da ne e nesto do drajverite?znaci vo manage(desen klik my computer)vo device manager mi pokazuva izvicnik na eden drajver go stavam cdto orginal so drajverite ne go pronaogja....sho bi mozelo da e problemot nz ni samiot.koga go odnesam na servis go napravat posle edno formatiranje pak isto...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334

znaci pred nekoe vreme mu nadograduvav graficka i maticna gforce 8600 512mb i maticna MSI od togash navamu pocna da mi pravi vaka....inace pred toa rabotese super ma da komp e postar ama ne e ni mn slab....da ne e nesto do drajverite?znaci vo manage(desen klik my computer)vo device manager mi pokazuva izvicnik na eden drajver go stavam cdto orginal so drajverite ne go pronaogja....sho bi mozelo da e problemot nz ni samiot.koga go odnesam na servis go napravat posle edno formatiranje pak isto...
Ај за драјверите за графичката да не те прашувам..и без нив ова нема да ти се јавува!

Цедето од матичната го ставаш?..и ништо!
Ако е така тогаш оди на страницата на MSI и од таму симни си ги драјверите за твојата матична плоча.

http://www.msi.com/index.php?func=prodarchive&maincat_no=1

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Ај за драјверите за графичката да не те прашувам..и без нив ова нема да ти се јавува!

Цедето од матичната го ставаш?..и ништо!
Ако е така тогаш оди на страницата на MSI и од таму симни си ги драјверите за твојата матична плоча.

http://www.msi.com/index.php?func=prodarchive&maincat_no=1

a kje mozes da mi kazesh kaj da vidam koi drajveri mi trebaat? :S zs mn ima ovde

Kajgana Shop

На врв Bottom