Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
а може некој да ми објасни што значат тие seeds и зошто треба да има seeds!!!

Сидс се луѓе кои вршат seeding на торентот, односно вршат аплоад на торентот за да можат други луѓе да го симнат. Ако има повеќе сидс најчесто и даунлоадот е побрз иако не мора да значи бидејки може да се лимитира брзината. Ако си забележал после симнувањето на торентот во статус ти пишува SEEDING, тоа значи дека ти вршиш upload на торентот. А leechers се луѓе кои го симнуваат торентот (како тебе). Идеално би било да има што е можно повеќе seeds a што помалку leechers.

Вака сеа имам Линукс на пц ама сакам да инсталирам XP како треба сега?Треба ли да го избришам Линуксот па само да го додадам XP или може само накнадно да се додаде XP.Итно е.

Вака сеа имам Линукс на пц ама сакам да инсталирам XP како треба сега?Треба ли да го избришам Линуксот па само да го додадам XP или може само накнадно да се додаде XP.Итно е.
Треба да го избришеш прво Линуксот па да го додадеш XP.

Сидс се луѓе кои вршат seeding на торентот, односно вршат аплоад на торентот за да можат други луѓе да го симнат. Ако има повеќе сидс најчесто и даунлоадот е побрз иако не мора да значи бидејки може да се лимитира брзината. Ако си забележал после симнувањето на торентот во статус ти пишува SEEDING, тоа значи дека ти вршиш upload на торентот. А peers се луѓе кои го симнуваат торентот (како тебе). Идеално би било да има што е можно повеќе seeds a што помалку peers.

Seeds = Тие што го даваат/upload-ираат торентот
Leechers = Тие што го зимаат/download-ираат торентот
Peers = Seeders и Leechers заедно/вкупно

Нишо брат.. не најдов такви опции ни на Power Dvd Deluxe ни на BS player.
Кренав раце од МК превод. Пуштив со Англиски превод и топ е.
Сепак фала.

Симни си го GOMPlayer, многу е добар, брз, едноставен, и лесно ќе го решиш проблемот со хиероглифите на МК преводи.

значи вака...на братучетка ми писито и е од 2001... и до сеа едно 20 пути е реиннсталнато...нвм...е сеа цедето со сетапот за нет нз кај и е...еве шо треба да се најде....

MB. QDI Advance10E VIA 694 U-DMA66

и нз шо е како е тоа...ако може да се најде по нетов или некој да го најде на некој форум...ке даам зеленки цел ден само на него...ако сака нормално...плс важно е..

Здраво.. Јас имам еден проблем во врска со Windows Movie Marker ми дава да ставам седум слики и на осмата ми се појавува проблем во кој пишува дека програмата мора да се исклучи. Сакав да ви ставам и слика но незнам како :toe:. Ја симнав 5 пати програмава и ми го прави истото :nerv: Ај ако знае некој нека ми помогне плисссс

Здраво.. Јас имам еден проблем во врска со Windows Movie Marker ми дава да ставам седум слики и на осмата ми се појавува проблем во кој пишува дека програмата мора да се исклучи. Сакав да ви ставам и слика но незнам како :toe:. Ја симнав 5 пати програмава и ми го прави истото :nerv: Ај ако знае некој нека ми помогне плисссс

Најдеројатно ти вади некој ерор... значи кога ќе ти излезе тој ерор стисни на дугмето „PrintScreen“ или „PrtScr“ и потоа во Paint направи само Paste, после тоа сликата аплоадирај ја на www.imageshack.us и линкот од сликата постирај го тука на форум... или пак кажи што точно ти пишува во ерор пораката и ќе ја наредиме работата. :)

а какви слики ставаш? да не ти се со многу голема резоулуција и по 2-4 мб слика ?

Кога сакам да ја регистрирам програмата ми се појавува ова.
97151003.jpg

Одам на програмата Run as administrator ја регистрирам и кога пак сакам да ја вклучам повторно ми бара да ја регистрирам.. Може ли некако за постојано да бидам најавен како администратор???

Кога сакам да ја регистрирам програмата ми се појавува ова.
97151003.jpg

Одам на програмата Run as administrator ја регистрирам и кога пак сакам да ја вклучам повторно ми бара да ја регистрирам.. Може ли некако за постојано да бидам најавен како администратор???

Најди си друг сериски број или крак. Овој очигледно не ти фаќа.

Најди си друг сериски број или крак. Овој очигледно не ти фаќа.

На Xp работи без проблем.. кога одам на програмата пак Run as administrator не ми бара да ја регистрирам, само кога дирекно ја пуштам..

На Xp работи без проблем.. кога одам на програмата пак Run as administrator не ми бара да ја регистрирам, само кога дирекно ја пуштам..

Eпа пуштај ја така и толку.

Јас имам еден проблем се работи за снимање на некои слики од интеренет кои оперативниот систем ми ги зачувува во формат на spacer или spaceball, е сега проблемот е во тоа што тие сликите никако не можат да се отворат, инаку имам оперативен систем Windows Vista,
порано на Windows Xp чинам имаше конвертор на слики сега на овој нема, како и да е ве молам кажете како да ги претворам тие слики во jpg!

Јас имам еден проблем се работи за снимање на некои слики од интеренет кои оперативниот систем ми ги зачувува во формат на spacer или spaceball, е сега проблемот е во тоа што тие сликите никако не можат да се отворат, инаку имам оперативен систем Windows Vista,
порано на Windows Xp чинам имаше конвертор на слики сега на овој нема, како и да е ве молам кажете како да ги претворам тие слики во jpg!

Инсталирај си ACDsee ке ги гледаш сите формати на слики
http://www.acdsee.com/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom