Мистеријата на езерото Лок Нес

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
^MooN_RideR^ напиша:
А може ли да објаснаш од кај се најде пак слон таму а??
Околу Лок Нес е еден од најстарите циркуси во светот. Така, луѓетоп од циркусот ги пуштале слоновите во водата да се капат. Ова пробав да ви го објаснам во претходните поста ама никој не ме слушаше :)
 

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.730
Поени од реакции
9.716
појма немам дали постои, ама видете го ова:
 

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
G@rfielD напиша:
појма немам дали постои, ама видете го ова:
Oh...my...God.., it's Moby Dick!!...Damn!!
о0ва ме насмеа :):)

А да ви кажам искрено можеби беше риба, а личеше и на слон (добри нуркачи се не се чудете :))

едит


According to a curator of paleontology, a swimming Indian elephant, left, looks strikingly similar to the Loch Ness monster, allegedly pictured in a 1934 photo by R. Kenneth Wilson taken at the height of the monster sightings.
 
Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Абе шо барат слон да се капит во шкотска ... :)
Не знам што може да е ама и летово се вртеја муабети за некој огромни змии и риби демек имало во охридсково езеро ... кој ги знајт на љугево
( трева и риболов just don't go together )
 

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
G e G o напиша:
Абе шо барат слон да се капит во шкотска ... :)
Не знам што може да е ама и летово се вртеја муабети за некој огромни змии и риби демек имало во охридсково езеро ... кој ги знајт на љугево
( трева и риболов just don't go together )
Риби дека имаше во Охридско летово е факат. Имаше и снимки и слики сите работи. Оти да нема шо, ендемски видови полно е охридското ич не ме чуди една риба огромна шо имало.
 

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Sindikat напиша:
Риби дека имаше во Охридско летово е факат. Имаше и снимки и слики сите работи. Оти да нема шо, ендемски видови полно е охридското ич не ме чуди една риба огромна шо имало.
Лично јас на, два три пати видов огроооомна риба Кане Охрид кај нас.

едит



 
Член од
19 април 2007
Мислења
629
Поени од реакции
37
NESSI=The biggest skam in the world...Тоа е чиста превара,и лугето таму почнале да прават макети од врат на неси и го возат нис езерото за да привлечат внимание на туристите...така да глупости...
 
Член од
25 април 2007
Мислења
9
Поени од реакции
0
Se e BIZNIS!!!!

Prikaznata, legendata za cudovisteto od Loch Nes privlekuva mnogu luge vo taa oblast za koja sto moze da se rece deka e zaboravena od BOGA, se rabota za ezero vo Skocka koe sto e opkoleno so planini i vo koja oblast ne postoi nikakva industrija, sto bi se reklo Nessy e edinstveniot izvor na egzistencija na tie luge! Toa povlekuva nekolku moznosti:

1. prikaznata e izmislena za da se privlecat turisti- mestanite zaradi sostojbata vo koja sto se naogale svatile deka na nekoj nacin treba da privlecat luge i pari vo ovoj kraj pa taka se rodilo Nessy :)

2. Nekogas porano postoel nekoj reptil(cudoviste) koj sto go privlekol vnimanieto na lugeto a so toa gi privlekol i nivnite pari, pa i od koga toj reptil(cudoviste) go snemalo mestanite prodolzile da ja populariziraat prikaznata za da ne gi izgubat turistite :)

3. Cudovisteto seuste postoi samo sto mnogu e neisplatlivo da go najdat zaradi toa sto ako nekoj go najde Nessy i ja Rasvetli misterijata Loch Ness nema da bide veke tolku atraktivno mesto :)

Koga ke vidis se se vrti kololu PARI :)
 
Г

Гоццццце

Гостин
Абе а шо се замарате ?
Какви технологии има ..... ако имало нешто досеа се ке било кажено.
Не можат да пушт ат нуркачи? Или да лупнат камери . Или па да следат деноноќно?
Нема врска, кажал некој:cug: "абе видов нешто у езерово" , и другар му истото (уствари ништо не видел:pos2: ) и ајде пари
 

USB

Unforgiven
Член од
11 мај 2007
Мислења
241
Поени од реакции
0
Super e temava ke vi kazam nesto poveke poraditoa sto imam kniga za misterii i ima za NESI:Nesi kako sto go narekuvaat najposakuvanoto zivotno zivee vo ezeroto NES .Prv pat s epojavilo vo 565 godina vo nasava era.Dodeka ,,sveti Kolumbo patuval,, nekoj od mu naredil na eden od svoite luge da odi vo ezeroto i toj pojdele no koga dosle do dlabocinite od vodata iznurnalo nekakvo cudoviste no ,,Sveti Kolumbo,, mu rekol na cudovisteto ,,Ne preblizuvaj mu se i ne dopiri go ovoj covek,, i taka cudovisteto si zaminalo.Potoa otogas se rascuelo za owaa legenda i do den denes se veruva vo strammezlivoto sustestvo, Okolu 30.000 izjavi imalo demek ocevidci se.Potoa ezeroto privleklo mnogu golem broj turisti godisno samo da mozat da go vidam dobrodusnoto zivotno Nesi.Nekoj sopstvenik na cirkus daval 20.000 funti na covekot koj ke go donese Nesi ziv pred negovi oci .No polse nekoe vreme bile objaveni zakoni za zivotnoto Nesi i negovata bezbednost od turistite.
LICNA KARTA NA NESI
Dolzina : nad 50 stapki
Telo: Najmalko 30 stapki dolgo i 20 stapki vo obemot
Glava: Zmijovidna i mnogu mala vo odnos na svoeto telo
Vrat : Dolg 4-7 stapki Kako slonova zurla
Opaska: Prilicno spleskana, tapa kon krajot
Perki: Dve mali od pred i 2 golemi od zad
Koza : Kako na zmija- srebreno siva i crna
Taka cudovisteto nesi ke ostane legenda za sekogas :helou:(imam uste mnogu mnoguuuu za pisuvanje no treba d azitam moze drugpat)
 
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
61
Мистеријата за чудовиштето од Лох Нес

Неси снимена со видеокамера на површината на Лох Нес

Шкотските медиуми се скептични околу приказните за Неси, но снимката на Холмс е со толку добар квалитет што и вообичаено воздржаниот телевизиски канал „Би-би-си Скотланд” ја емитувал неделава во ударните вести

Ако најновата видеоснимка е веродостојна, славното шкотско мистериозно суштество, чудовиштето од Лох Нес, повторно се појави на површината. Британскиот аматерски научник Гордон Холмс направил една од најдобрите снимки на митското чудовиште од Лох Нес, за кое се верува дека плива во длабочините на најмистериозното езеро во Шкотска, јавуваат британските медиуми.

- Не можев да им поверувам на очите кога го видов тоа мазно црно суштество долго околу 15 метри кое се движеше релативно брзо - вели Холмс, 55-годишен лаборант од Шипли, Јоркшир.

Тој ја направил видеоснимката во минатиот викенд. Холмс вели дека суштеството се движело со 10 километри на час и одело по релативно права линија.

- Прво помислив дека се работи за некоја гигантска јагула, зашто тие личат на змии и со нив може да се објаснат пријавените случаи кога Неси била видена - вели тој.

Лох Нес, најголемиот и најдлабок копнен воден базен во Британија, е обвиткан со митови и мистерии. Со длабочина од 230 метри, тоа е подлабоко и од Северното Море. Трагачот по Неси и морски биолог Адријан Шајн од центарот „Лох Нес 2000” во Драмнадрохит, на бреговите на езерото, ја видел видеоснимката и се надева дека темелно ќе ја анализира во следните неколку месеци.

- Себеси се сметам за скептичен интерпретатор на она што се случува во езерото, но умот ми е отворен за овие нешта и нема сомнение дека ова е најдобрата снимка што сум ја видел - вели Шајн.

Легендите за шкотските чудовишта водат корени наназад до еден од основачите на христијанската црква во Шкотска, Сент Колумба, кој пишувал за нив во 565 година. Во поновата историја, откако во 30-тите години Неси првпат била фотографирана од еден хирург што бил на одмор, постојат повеќе од 400 заведени случаи кога Неси наводно била видена. Оттогаш верниците шпекулираат дали е тоа сосема непознат вид, есетра, иако неа со години ја нема во шкотските води, или пак последниот жив диносаурус. Шајн се сомнева во последното објаснување.

- Има голем број можни објаснувања за појавите на езерото. Тоа би можело да се некое биолошко суштество или пак психолошки феномен, зашто во принцип ние гледаме тоа што сакаме да го видиме - вели тој.



Но Неси не е само икона на паранормалното, таа е и амблем на шкотскиот туризам и муза за плишаните играчки овековечена на маичките и на постерите, кои ја прикажуваат нејзината класична трогрба фотографија. Шкотските медиуми се скептични околу приказните за Неси, но снимката на Холмс е со толку добар квалитет што и вообичаено воздржаниот телевизиски канал „Би-би-си Скотланд” ја емитувал во ударните вести неделава. Вестите за новата снимка се појавија во време кога локалните туристички и бизнис-лидери почнуваат кампања за да му обезбедат на Лох Нес место на листата на светско наследство. Ако го убедат УНЕСКО да му даде на езерото специјален статус, тоа ќе го добие рангот на другите споменици од светското културно наследство како египетските пирамиди и Кинескиот ѕид.

- Мислам дека Лох Нес и Грејт Глен се феномен што заслужува статус на светско наследство. Има еден куп работа што треба да се заврши со заеднички сили, но навистина сме возбудени поради тоа - вели директорот на „Дестинејшн Лох Нес”, Роби Бремнер.


Областа ја посетуваат околу 400.000 луѓе годишно, носејќи и' приход од околу 60 милиони долари, но активистите веруваат дека статусот на светско наследство ќе го зголеми приходот четирипати и ќе обезбеди нејзина заштита.
 
Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
Еј, јас дури не ни верував дека ваквото суштество навистина постои! Ама снимкиве, ако се точни, и според изјавите на тој научникот ....... Одсекогаш сум се интересирал за Неси, ама никогаш не сум навлегол подлабоко, да дознаам нешто повеќе. Нека се потрудат научниците да дознаат нешто повеќе во врска со мистериозната Неси. Од кај знаете, можеби ги има и повеќе, можеби не е само една. Ништо не се знае:helou:
 

BlAcK_MamBa

:: Living by my own rules ::
Член од
25 март 2007
Мислења
431
Поени од реакции
5
nesi ke go vidime stvarno ako izleze nekoj den so glata prevrtena na povrsina. :)
 
Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
700
Првата слика е покажано дека е цепаница од дрво, а за втората луѓето си имаат признаено дека е измама.

Блек Мамба е у право. Можеме да дознаеме само ако лешот на Неси водата го однесе на брегот. За да може било кој вид на живот да преживее треба да се размножува. Значи, би требало да има колонија од овие „Неси”. Како до сега ниеден леш не е излезен на површина?
 
Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
short1 напиша:
Првата слика е покажано дека е цепаница од дрво, а за втората луѓето си имаат признаено дека е измама.

Блек Мамба е у право. Можеме да дознаеме само ако лешот на Неси водата го однесе на брегот. За да може било кој вид на живот да преживее треба да се размножува. Значи, би требало да има колонија од овие „Неси”. Како до сега ниеден леш не е излезен на површина?

Мојот муабет друже. Ова е една од најголемите мистерии, јас ви кажувам! Можеби телото на мртвата единка го јадат другите:toe:!?!?!?! А зошто едноставно не нурнат во езерото, нека испитаат траги, ова - она.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom