ATP тенис - општа дискусија

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Ајмоооооооо брееееее :vozbud: :vozbud: :vozbud:

Вамос - Тамос хахахахахахахахах :)

Подоцна со нешто посмирен коментар :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.766
Доминација, жал да ти падне за Надал, капа доле !
Уморен ќе бил ваков ќе бил онаков ќе бил згазен ќе бил а он још една у низу ...

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Не бе Новак на среќа све победува :):)

Ех бе пуст инает, го уби Надал сезонава буквално го уби на секој меч...

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Сега следува изјава од Ноле... Надал е голем играч, но денес мораше да изгуби :pos: :pos:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
37/7 остваруваме :tv:
37 победи во низа.
7 титули во низа.
Нема заебанција со Ноле. :zver:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.230
Надал изјавува дека како што иди Ролан Гарос , формата му одела во нагорна линија.
Ако е мерило дуелот/е против Ноле, не го гледам напредокот никаде :)

С

сашенко

Гостин
Заслужена победа.Неможам да кажам дека Надал игра лошо, едноставно Џокович го надигрува.Многу напредуваше Новак годинава особено психички, игра со многу самодоверба и тоа му носи вакви резултати.Немам со што да се пожалам од Надал, денес можеше било кого да победи ама Новак успева да се наметне и да ја контролира играта и не му дава многу простор на Надал.Нема потреба од анализи и споредби тука се паѓа во вода, моментално Ноле е најдобриот во светот, го игра најдобриот тенис и публиката го чуствува тоа и му ја дава својата подршка.Честитки за победата, ако Надал лани не успеа да освои 4 гренд слема по ред мислам дека Ноле годинава и те како има шанса и во иста година да го направи тоа.Ме изненади премногу човеков и си ги заслужува сите пофалби.А Рафа мора да најде нов начин како да му игра на Ноле, секогаш е тука блиску и во клучните моменти паѓа.Не дека неможе едноставно Џокович е премногу самоуверен и игра многу постабилно во тие моменти и тоа ја прави разликата помеѓу нив двајца годинава.Честитки и до фановите..

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Едноставно Ноле е цар. Во ваква форма, не гледам противник од кој би изгубил. :toe:

Ф

Фил Ајви

Гостин
koga vikam ja da mu pusti na Gaske da ne gubi pak od Nole on ne, neka place sega :pos2:

poveke se izraduvav na pobedata nad Marej, Nadal kako od sala go tepa sekogas e cekor ponapred rutina mu stana veke

izvinete za latinica

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Ме воодушеви играва.Зошо немав пратено тенис последниве години,гледам дека се помалку и помалку асови има.Во времето на Федерер имаше каде каде повеќе,очигледно сега е сменет стилот на играта,или ја сум во заблуда :D

С

сашенко

Гостин
Ме воодушеви играва.Зошо немав пратено тенис последниве години,гледам дека се помалку и помалку асови има.Во времето на Федерер имаше каде каде повеќе,очигледно сега е сменет стилот на играта,или ја сум во заблуда :D
Тенисот се менува постојано, ако не си гледал подолго време можно е да го оприметиш тоа.Тие што пратат постојано не би им било толку очигледно на нив.Инаку тенисот не се смеи премногу драстично едноставно нови ликови доаѓаат на врвот од тенисот и секој со различен стил на игра.Во времето на федеер по неговата игра добивавме впечаток на тенисот што се играше тогаш.Сега еве го Џокович, Мареј, Надал тие се таа генерација што ке ја гледаме следните неколку години на врвот од тенисот и како ке играат тие така ке го гледаме и тенисот ние.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не се споредува сервирањето пред некоја година со ова сега од целосен аспект. И Родик и Федерер на пример, знаеја да освојат завидно многу асови. Сега некако како да не обрнуваат тенисериве премногу внимание на тој дел од играта.

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Не се споредува сервирањето пред некоја година со ова сега од целосен аспект. И Родик и Федерер на пример, знаеја да освојат завидно многу асови. Сега некако како да не обрнуваат тенисериве премногу внимание на тој дел од играта.
Тоа и го воочив,порано кога беше густо на свој сервис се ослонуваа на асовите,сега се е веќе тактика.Иначе у право си сашенко,идат нови генерации,мило ми е што соседиве ќе имаат уште малце Број 1 тенисер во светов,а од друга страна жалосно е што ние не мрдаме од место,како држава.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Или тоа или вежбаат ритурн до перфекција.

Kajgana Shop

На врв Bottom