ATP тенис - општа дискусија

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Браво мајсторе! :tv:

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Колку е убаво чувството кога го гледаш Ноле како подига пехар, а од позадина иде стихот "No time for losers" наменет за циганчето, ваууу Прајслес :vozbud:

За два дена првиот и третиот тенисер (од пред 30-40 минути) влегоа во машинеријата на Ноле, 20 по ред вклучувајќи ги и тие со репрезентацијата :party3:

Иначе, ми е криво што Надал играше повреден како на Австралија Опен и неможеше да му пружи отпор на Ноле :pos:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Аууу да трет сет како што реков.Кој тенис го гледаме луѓеее ми фалеше ова

--- надополнето ---

Остај го мења пелени сега нема време да гледа телевизија :pos2:
Еднаш рече три, па рече два, па три... Некако не си ми одлучен, или како шо ќе биди така !? Хаахахах

Едит: Ме изненади Новак, но видов дека Надал, беше капнат... Како и да е, ова беше прв турнир по повредата па си самиот пласман во финале сум презадоволен... Гренд Слемовите се бројат, а овие турнири само се важат ! :)

--- надополнето ---

Аку и на земја има ваква игра......Бр 1 позицијата до крај на година ќе се менит! :)
Ако умри Надал.... :tapp:

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Novak dobio je potvrdu da je trenutno, bez premca, najbolji teniser današnjice ! :)

Непобедлив годинава дефинитивно! Секоја чест, капа му симнувам!

С

сашенко

Гостин
Еднаш рече три, па рече два, па три... Некако не си ми одлучен, или како шо ќе биди така !? Хаахахах
Реков дека ке биде 3 сета и многу тежок меч.И дека нема никој никого супериорно да победи.И така и испадна.Кога заврши првиот сет реков дека успеав да погодам дека ке биде тешко сега уште делот 3 сета да играат остана.Само се надевам дека ке бидат 2 зашто ми одговара повеќе како фан на надал....потајно се надевав на тоа ама предвидувањето беше 3 сета и доста тежок меч да гледаме..

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.783
Поени од реакции
44.021
Браво за Џокович.. Сосема заслужена победа вчера и честитки за второто место.. :) И браво за серијата не е малце 18 победи по ред, кои сигурно ќе станат повеќе, како што тргнал.. :)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Се гледаме на РГ.

--- надополнето ---

т.е и земјените подлоги и тие 3-4 турнири пред Френч Опен. :bip:

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
одлично финале , не сум видел некој да сервира со 25 % прв сервис ,срамота , честито за новак заслужено си победи

С

сашенко

Гостин
Кога сме веќе кај сериите ви текнува на серијата на надал од околу 70 победи по ред на земја? Ноле има 18 по ред на подлога на која игра одлично а надал колку максимум правеше годишно победи по ред кога играше на земја?

Монте Карло = 7
Барселона = 7
Рим = 7
Роланд Гарос= 7
Квинс клуб = 7
Вимболдон = 7
Турнирот после вимболдон на земја еден што го освои тогаш и мервцедес зема = 7

Сезоната кога стана број 1 во светот е ова 7x7= 49:vozbud: одземи што на некои турнири не играше прво коло и почнуваше од второ пак се многу.И тоа три години по ред кога ги собра победите за рекордот од околу 70 победи по ред на земја секоја година правеше на земја по околу 20 победи по ред редовно.

И торонто го освои ама незнам дали идеше по ред тој или играше друг турнир пред тоа кај што загуби незнам.Ако го играл и тој тогаш се преку 50 победи ама сепак рачунајте ги тие кај што не играше прво коло пак излегуваат 50 победи по ред...И тоа не го направи најдобар во свет туку после олимписките игри стана најдобар.А имаше разлика околу 3000 со федерер тогаш.А сега разликата помеѓу надал и ноле е 400 илијади.Што треба да направи џокович да стане број 1 сезонава?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
Новак со овие 18-0 е прв тенисер во историјата кој има оваква серија направено ..

..следува Мајами, каде со сигурност ќе направи 22-0, а за понатаму и не сум сигурен :))
..наредната година многу поени ќе треба да брани :icon_lol:

С

сашенко

Гостин
Новак со овие 18-0 е прв тенисер во историјата кој има оваква серија направено ..

..следува Мајами, каде со сигурност ќе направи 22-0, а за понатаму и не сум сигурен :))
..наредната година многу поени ќе треба да брани :icon_lol:
Најдобар во историјата со таков старт на сезона брат.Не со толку победи по ред.Читај постот погоре колку надал направи 2008.Мнооогу повеќе.Ноле го направи на самиот старт на сезоната и има скор 18-0 надал имаше порази пред тоа ама како серија од победи ноле тешко да се спореди со надал таа година

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
ajde od utre pocvit vtoriot masters ovaa sezona vo Miami samo neznam dali ke go prenesvet sportklub i b92

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
ajde od utre pocvit vtoriot masters ovaa sezona vo Miami samo neznam dali ke go prenesvet sportklub i b92
И таму и таму ќе иди пренос, Б92 ги има откупено сите мастерси за оваа година, а и СК исто така:)
Штета што ни таа, а ни другата не е уклучена кај мене на кабловска:)

Kajgana Shop

На врв Bottom