Хари Потер

Член од
2 февруари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
15
Извини а каде има претставништво на Наша книга???

не е наша книга бе..
МЛАДИНСКА КНИГА.. имаат претставништво во лептокарија ама книгата ќе биде достапна од 1 април во МАТИЦА..

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
ПРВАТА СЛИКА ОД HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS E ОНЛАЈНННН

ЕВАААА

ова можи да е во шумата кога оди доброволно да се предаде на Волдеморт, или една од шумите каде што скитаа

Член од
2 февруари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
15
ова можи да е во шумата кога оди доброволно да се предаде на Волдеморт, или една од шумите каде што скитаа

Даааааааа
... мада мислам дека според изразот на лицето не е коа му се предава на Волдеморт.. тоа коа скитаат мислам и јас дека е..:salut:

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Даааааааа
... мада мислам дека според изразот на лицето не е коа му се предава на Волдеморт.. тоа коа скитаат мислам и јас дека е..:salut:
според изразот мислам дека ја бара таа срната или што беше, и кога го пронајде мечот на Грифиндор на дното на езерото... :vozbud:

Член од
2 февруари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
15
според изразот мислам дека ја бара таа срната или што беше, и кога го пронајде мечот на Грифиндор на дното на езерото... :vozbud:

според изразот можеби ама според околината не баш :) тоа е у снег.. и ако има снежен амбиент дрвата нема да бидат со таков контраст и сликата би имала подруга композиција:nenene:

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
според изразот можеби ама според околината не баш :) тоа е у снег.. и ако има снежен амбиент дрвата нема да бидат со таков контраст и сликата би имала подруга композиција:nenene:
Излегоја нова слики на маглнет :vozbud: спор ми е интернетот не можам да ги видам, се нервирам....

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Што мислите за тоа дека некои мислат дека Хари Потер е антихристијански??

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Што мислите за тоа дека некои мислат дека Хари Потер е антихристијански??
А има некоја книга од жарнот фантазија која е христијанска????

Само што се замарате не вреди, некој ќе најде и во сеното игла и ќе ја покажува. Хари Потер си е супер книга и не е антихристијанска туку е фантазија.

А ако некој сака да прочита книга која е фантазија и навистина анти-христијанска нека ја прчита трилогијата His Dark Materials.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Мене гајле ми е дали била антихристијанска, происламска или не знам уште каква.За религија ич не ми чуе, за книгата зборуваме:)
И како тоа антихристијанска кога сите ликови во книгата го слават Божиќ?

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Мене гајле ми е дали била антихристијанска, происламска или не знам уште каква.За религија ич не ми чуе, за книгата зборуваме:)
И како тоа антихристијанска кога сите ликови во книгата го слават Божиќ?
Тоа го знам...

Ама имам читано дека имала многу антихристијански елементи :pos2:
Еве мака мачам еден другар (верник) не можам да го убедам да ја прочита и дека нема ништо антихристијанско, дека го слават божиќ и ова она... Ама тој ми вика дека ликовите како на пр. Дамблдор или Волдеморт биле прикажани како Богови, односно како семоќни... можат да прават што сакаат што не било во соглсност со библијата итн... бла бла :pos2:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Ако неќе нека не чита, ама не може да кажува што било како било ако нема прочитано.Исто како јас да тврдам дека во Библијата главен е Алах и тоа го знам, а не сум ја ни прочитал:)

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Ако неќе нека не чита, ама не може да кажува што било како било ако нема прочитано.Исто како јас да тврдам дека во Библијата главен е Алах и тоа го знам, а не сум ја ни прочитал:)
Вака... тој ги има прочитано од 1-5 а сега не сака да продолжи понатаму... некако сфатил дека се антихристијански и му станале неинтересни...

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Вака... тој ги има прочитано од 1-5 а сега не сака да продолжи понатаму... некако сфатил дека се антихристијански и му станале неинтересни...
Негов проблем.Ама да стигне до 5-ти дел и дотогаш да му биле "христијански", а после обратно, мора нешто да се мрднал:)

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Негов проблем.Ама да стигне до 5-ти дел и дотогаш да му биле "христијански", а после обратно, мора нешто да се мрднал:)
И јас не знам зошто... во исто време почнавме да ги читаме , заедно се смеевме, разговаравме... Не знам можеби од дома му го промениле мислењето оти јас знам дека брат му мрази Хари Потер, исто и татко му...

И некако последниве 2-3 год. многу стана религиозен, оди во црква со мајка му... и бла бла да не кажвам повеќе.

Проблемот му било што на обичните луѓе им биле придадени моќи како Богови, односни се изедначувале со Господ.

Kajgana Shop

На врв Bottom