Зедов возачка! Каков автомобил да си купам?

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
почнав да учам да возам пред неколку месеци..се знае,со тато на полигон:)мислам дека не би можела да возам кола без серво..почнав со peuegot 307 caravan,ама сакам да имам помала кола
во опција ми се рено меган,сеат леон новиот или фиат линеа(или како и да беше:))
што е најдобро?

почнав да учам да возам пред неколку месеци..се знае,со тато на полигон:)мислам дека не би можела да возам кола без серво..почнав со peuegot 307 caravan,ама сакам да имам помала кола
во опција ми се рено меган,сеат леон новиот или фиат линеа(или како и да беше:))
што е најдобро?
меган-топ, леон-најнепрегледна кола со највеќе мртви агли, а најубав дизајн, линеа-голема кола, фиат е шо да ти кажам...
значи зимај меган.
и ти ја препорачувам новата корса -))

а што е со новото клио?(кај и да одам со себе си го носам:pos2:)

сега се работи за тоа што ти се допаѓа тебе повеќе. нова кола си е нова. и клиото е бомбона и 207та... мене најубава ми е корсата, па клиото па останатите -):helou:

кај чичкото на татко ми :) ружни се на изглед ептен, ама не се толку крш колку што мислиш. добро е сочувана колата, ја однесовме да ја проверат и све си работи како што треба. а иначе се на иста шасија со визата, ист мотор имаат, само што се склопувани во романија и надворешно се нешто различни. и не ми ја вреѓај колата ;) за неколку дена тоа ќе ми биде единственото средство за превоз :)
Епа со здравје да си го возиш, кога е така... Инаку ако се погоди има вожња. Јас имав виса на времето, 2 цилиндри мотор. Освен масло и свеќички ништо не се гибаше. На крај дооде шасиски, и ајт 400 евра ја дадов.

сега се работи за тоа што ти се допаѓа тебе повеќе. нова кола си е нова. и клиото е бомбона и 207та... мене најубава ми е корсата, па клиото па останатите -):helou:
фала,ми помогна со советот,ама ќе почекам уште малку за да иам возачка,а и кола:)

фала,ми помогна со советот,ама ќе почекам уште малку за да иам возачка,а и кола:)

Прво удри сметка каде најчесто ќе ја возиш колата, ако 95% од времето ја возиш во град помала кола подобро, полесно ќе се наоѓа место за паркирање, исто така многу игра улога колку работата или обврските ти се поврзани со колата, ако често си во кола тогаш подобро земи некоја од ниската класа (корса, 207, клио...) заради удобност. Инаку јас би ти предложил да ги ѕирнеш и јапанците, пошто јарисот е квалитетен, и исто така ако си за дизајн и издржливост вреди да се ѕирне и Мазда 2 има ептен добра линија, од таа класа мене најмногу ми се допаѓа. Исто така мој совет е ако ја возиш во град тогаш земај го обично најслабиот мотор, бидејќи повеќе и реално не ти треба плус поналку трошат.

Инаку браево и супер за тоа што имаат пари кога ќе си ја земат возачката и да си купат кола, јас возачка имам 4 и кусур години и се додека не почнам да си заработувам и имам доволно пари да си купам и одржувам кола со мои пари, ќе се грабам најчесто од мајка ми која не го вози сеичентото толку често па ми стои доста често на располагање.

Олцит... Пази да не ти се распадне во вожња.
Незнам само кај го нашле. Сите се распаѓаат по 2-3 години од купување...

Си се запрашал зошто ги нема по улициве? Затоа што едноставно ги снемува :)

Не се зезај, земи југце боље.

Олцитот во основа има добар инженеринг,ама изведбата на Романците е тапа. Француски инженер романски мајстор, комбинација милина.
Затоа за Логанот цела работа ја превзедоа французите (развивање, технологија) и конечно направија еден пристоен автомобил.

Дечиња, мене олтцитот ме кошта хммм... 0 денари (=0 евра, долари или било која валута):) се додека се тркала, се тркала, година, година и пол, колку трае-трае, за поправки нема јас да давам пари, за регистрација нема јас да давам пари, така да добивам во секој случај, боље ишта него ништа. :wink:

Дечиња, мене олтцитот ме кошта хммм... 0 денари (=0 евра, долари или било која валута):) се додека се тркала, се тркала, година, година и пол, колку трае-трае, за поправки нема јас да давам пари, за регистрација нема јас да давам пари, така да добивам во секој случај, боље ишта него ништа. :wink:
Ах.. Па така кажи друже. ( edit: друшке :) )
Си ја утнал темава тогаш. За купување на прв автомобил се збори. :)

Ако ти го даваат и Ламбе со клиото земај го тоа...ако не Опелот јас многу сум задоовлен од Опел .За прва кола сакам да зеам на старо Тигра од старите или некое бмв старо кабрио ке претпочитам да биде кабрио

Ако ти го даваат и Ламбе со клиото земај го тоа...ако не Опелот јас многу сум задоовлен од Опел .За прва кола сакам да зеам на старо Тигра од старите или некое бмв старо кабрио ке претпочитам да биде кабрио

Ako ti go davaat Lambe so klioto podobro zemi 18to brzinec:pos2: :pos2: druze nemoj da si zemal Tigra,imase eden drugar posle edna nedela placese za da mu ja zeme nekoj,samo ti si znaes ubavo razmisli si,najprvo sedni,svrti eden krug...ako zemate opel samo benzinec,nemoj dizeli ve molam,Opel+Diesel=Katastrofa.

Ако не ја лупнеш колата нема да се научиш да возиш. Тоа ти е исто како она со сув газ не се фаќаат риби. Сега не велам дека нема исклучоци ама гледано глобално... И јас бев тула ко положив си признавам. Ама се полека полека си иде на место. Со 2 години искуство и 30.000 поминати км. (сега за сега) се стекнува големо искуство. Сега сепак е и до возачот меракот за возење, а и осетот. Мора да научиш да ја осеќаш колата...

Drugar vozam od 8mo a sea sum 2ra fakultet i ja nemam lupnato ni grebnato ni ednas,taka da toa so vikas dodeka ne ja grebnes ili cuknes nema da naucis da vozis ne ti drzi voda.

Абе ова што си го напишал сево е ОК, ама што ако тато вози 101, а сите останати пешачат (да не речам буџетот е слаб)? И на крај краишта исто е да уништиш 101, лада или било кое возило до 1.500 евра и пежо 207/307/308? Ретко кој може да си дозволи да купи таква кола во државава, а не пак некој вчера што седнал зад волан да ја уништи. За нашиов стандард, за почетник не е скапа кола пошто посекако големи му се шансите да ја удри, гребни и сл.

А ме интересира зошто мислиш дека стара кола е небезбедна? Можам да ти докажам дека мерцедес w115 е побезбеден одколку денешниве спарк, тико и еден куп возила слични на нив од малата класа.

Abe ne me zezaj,stara kola podobra za pocetnik,kako prvo vo naslovot na temava ne e spomnato od kolku do kolku pari da se zeme kola,samo nekoj prasuva so e najpametno da se zeme za prva kola,fakt e deka ne se sigurni starite koli,tikoto go stavam vo edna od najnesigurnite,nemoj da mislis ako imaat jak lim nemas gajle,toa e losoto,na novite koli ne za dzabe e mek limot,so samoto udiranje go ublazuva udarot,znam deka sea ke mi pises ako me udri ke mi ja smacka kolata,ako e tolku jak udarot a si so wartburg na primer ili so 101 (eve nekoi so pojaka karoserija) ke ima posledici od volanot...redko koja stara kola ima potpirac za glavata na sedistata,mn cesto se desava od jak udar pozadi da se sine ili nedaj boze da se skrsi vrat...novite koli se pobezbedni i mislam deka e popametno za pocetnik da vozi bezbedna kola,a za parite ne zboram.

Zboram za vakov wartburg:

Wartburg-353W.jpg

Ne za vakov:

3806_5.jpg

wartburg-back.jpg

da ne ne se razbereme:):):):):):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom