Мачки (општи дискусии)

?

..........

Гостин
Моето маче е мало, два три месеци старо, многу е весело и игриво нонстоп трча скока игра итн, е сеа коа го пуштам надвор се закача со поголемите мачки и овие го напагаат и го бркат, така беше првиот пат вториот, потоа пак го пуштам и ова си шета во дворот не се закача ама пак сега овие другите мачки го бркаат го напагаат, чаре?

и несака повеќе да оди надвор од страв..:toe:

T

Tetro

Гостин
Моето маче е мало, два три месеци старо, многу е весело и игриво нонстоп трча скока игра итн, е сеа коа го пуштам надвор се закача со поголемите мачки и овие го напагаат и го бркат, така беше првиот пат вториот, потоа пак го пуштам и ова си шета во дворот не се закача ама пак сега овие другите мачки го бркаат го напагаат, чаре?

и несака повеќе да оди надвор од страв..:toe:
Ова ќе заврши работа.

?

..........

Гостин
Ова ќе заврши работа.
Хехе не врши тоа работа, мачето е машко сака да излегува надвор да се дружи да ебне нешто, ако ги убијам сите со кој ке се дружи? :)

И тие другите мачки не се диви, сите се на комшии и заедно се по цел ден, е сега филмот е како да го здружам моево маче со нив :)

T

Tetro

Гостин
Хехе не врши тоа работа, мачето е машко сака да излегува надвор да се дружи да ебне нешто, ако ги убијам сите со кој ке се дружи? :)

И тие другите мачки не се диви, сите се на комшии и заедно се по цел ден, е сега филмот е како да го здружам моево маче со нив :)
Мало е, нека порасне уште малку, сите мачки ќе ги врти. Советувај го малце, дека не треба многу да си игра со нив, нека премине на главното. Носи го на кафе со тебе, да се социјализира. :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Мојава е женска малце е постара од твојата, и јас веќе немам проблем ако кај мене идат поголеми мачки.. Стрпи се уште 2-3 месеци да видиш како наеднаш не подпорасне, па после нема да му бидит сеедно и на тие шо ке идет.. Кај мене идат 3 мачки (барем толку сум видел) Арно ама мачкава моја е пријател само со една од нив (ваљда машко е то) а другиве 2 ги бркат..

M

MacedoniaGirl

Гостин
Не ги мразам, ама не ги ни сакам мачките. Куче си е куче :)

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Еве го мојот Тео. :)
Постојано трча и беснее, никако да запре. :)

nilla-vanilla

#kingliam
Член од
17 јуни 2010
Мислења
2.041
Поени од реакции
1.748
Голем љубител сум на животни, посебно на мачки. Штета што немам слика. Имав 2 женки, постарата беше потемпераментна и подива, а помладата беше онака мекуш, по цел ден сакаше да се гали и да спие, не сакаше воопшто да излегува надвор. Додека постарата беше друга приказна. А и физички доста се разликуваа. Помладата беше со тигреста шара. А постарата имаше на делови сиво-тигреста шара и поголем дел беше бела. Но за жал ги немам од пред 2 години. Откако ги пуштив надвор не се вратија. Постарата ја снемуваше неколку пати и се враќаше, но ете овој пат испадна поинаку. Баш ми недостигаат. Беа вистински убавици. Сега сакам да си земам сива мачка, ама она баш пепеласта со зелени или плави очи, но не знам дали ке бидам во состојба зошто моето куче МНОООГУ МРАЗИ мачки :vozbud: А инаку кој сака да си земе веднаш би му препорачала, поубаво нешто од мачка нема. Тие се независни, се што сакаат прават по нивна волја, но сепак знаат да му искажат благодарност и наклонетост на сопственикот.

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
еве неколку слики од моите мачиња (не им дадов име), брат и сестра се кои мнооогу се мразат, барем тоа кафеното го мрази другото, не знам шо да напраам за да не го мрази :toe:

macee.jpg
Naluteno mace.jpg
Слика012.jpg
Слика015.jpg
Слика021.jpg
Слика028.jpg

ова слика е пред да се замразат

Слика007.jpg

Член од
22 ноември 2010
Мислења
384
Поени од реакции
11
убави мачиња на сликиве што сте ставале мамата :)

инаку моево има по некоја болва а дома цело време е како да му ги средам?
а инаку и мојата има проблеми со една комшивка :) цело време ја гњави а и јадењето и го јаде :/

L

Lu

Гостин
убави мачиња на сликиве што сте ставале мамата :)

инаку моево има по некоја болва а дома цело време е како да му ги средам?
а инаку и мојата има проблеми со една комшивка :) цело време ја гњави а и јадењето и го јаде :/
Прво купи од ветеринарна амбуланта ампула НЕОСТОМОСАН,таа ампула са раствара во неколку литри вода (5 литри мислам беше,али прашај таму најдобро ќе ти кажат) и откога ќе ја исплакнеш мачката со таа вода за неколку минути ќе умрат болвите.

Потоа треба да поминат 2 дена (48 часа) од бањањето и стави и на мачката ФРОНТЛАЈН ампула.Таа ампула ќе ја штити 3 месеци од болви.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
^
Срцкааа бе. :pipi: Денес едно 20 пати го пуштив. Ептен ме разнежнува кога ќе го видам.
Посакувам пак маченце да си земам, ама мајка ми ќе не исфрли со сестра ми :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom