Мармеладова
Tale of the inexpressible
- Член од
- 21 април 2006
- Мислења
- 1.743
- Поени од реакции
- 184
Вистина е дека мачките не смеат да јадат благо?:nesum:
Никако, во никој случај не смеат благо и не му давај. Моето воопшто не го ни привлекуваат чоколади и слични ствари, али затоа зелени маслинкии, лудилоВистина е дека мачките не смеат да јадат благо?:nesum:
Никако, и уште ако е мачор избегнувај да го храниш со купената сува храна, дека мачорите обично помалку пијат вода од мачките, а во сувата храна има повеќе сол и добиваат порано или покасно проблеми со бубрези...Вистина е дека мачките не смеат да јадат благо?:nesum:
Mojaта многу јадеше торта со фил одозгора,а сега колку не смеат да јадат е тоа не знам.Можеби навистина ко што кажаа веке две форумџии дека не смеат.Вистина е дека мачките не смеат да јадат благо?:nesum:
Би сакала едно. Ќе ги погњавам моите дома, се надевам дека ќе бидне нештоМоментално имам 6-7 големи, и машки и женски, кои со долги влакна, кои мазни. Двете женски ми се омачија по 4 мачиња, на една сите и се со долги влакна, на другата со средни влакна и така некои подолги. Другата женска мачка се омачи, но и умреа, а четвртата голема ги омачи некаде го маало, и дојде гужва изгледа некако покрај овие 2-3 со мачиња
Па ако сака некој ги подарувам...Не се издржува, многу се, хаха. Ќе ставам нареден пат слики од нив.
Појма немам за другите мачки, ама со сигурност можам да кажам дека мојот мачор ме сака и ја покажува љубовта спрема мене, ме прати во секој чекор, ми се радува кога ќе ме види... единствената разлика од куче е што неможам со него да шетам во парк и не лаеМачките за разлика од кучњата не го сакаат вистински газдата тука се водат по инстинкт, сепак чувам 2
Мачките не се луѓе, не им се менуваат емоциите, (инстинктот за преживување) им е вроден, стекнат со иљадници години од своите предци, еволуција. Твојот мачор иде по тебе најверојатно затоа што го милуваш и му посветуваш внимание, мачките се користиљубиви. Целта им е умилкувањето на сопствениците за да изнудат храна, мазење, и топло место за спиење (скут)Појма немам за другите мачки, ама со сигурност можам да кажам дека мојот мачор ме сака и ја покажува љубовта спрема мене, ме прати во секој чекор, ми се радува кога ќе ме види... единствената разлика од куче е што неможам со него да шетам во парк и не лае
Јас мислам разликата беше помеѓу куче и мачка, ни кучињата не се луѓеМачките не се луѓе, не им се менуваат емоциите, (инстинктот за преживување) им е вроден, стекнат со иљадници години од своите предци, еволуција. Твојот мачор иде по тебе најверојатно затоа што го милуваш и му посветуваш внимание, мачките се користиљубиви. Целта им е умилкувањето на сопствениците за да изнудат храна, мазење, и топло место за спиење (скут)
Примети само како одкако ќе се најаде - наспие не е толку расположен за игра и не ти се пика во ноги.
Да мачките доаѓаат кога ке ги викнеш ама не да си играат туку мислат дека нешто ке им дадеш.Кучињата си играат кога доаѓаат, ке трчаат околку тебе и ке те тераат да станеш да си поиграш со нив.Мачката ке ти се врти околу рацете и ке те гледа право у очи-ке чека нешто од тебе ....ШО МЕ ВИКНА ОВОЈ/АА ПА СЕА?Јас мислам разликата беше помеѓу куче и мачка, ни кучињата не се луѓе
Леон е секогаш расположен за мене, ти велам незнам за други мачки ама на мојот мачор не би му правела разлика со куче. И кога спие да го викнам доаѓа да си игра Да излезам накратко ме чека пред врата.