Мачки (општи дискусии)

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Вистина е дека мачките не смеат да јадат благо?:nesum:

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Никако, во никој случај не смеат благо и не му давај. Моето воопшто не го ни привлекуваат чоколади и слични ствари, али затоа зелени маслинкии, лудило :)

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Никако, и уште ако е мачор избегнувај да го храниш со купената сува храна, дека мачорите обично помалку пијат вода од мачките, а во сувата храна има повеќе сол и добиваат порано или покасно проблеми со бубрези...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Р

~~РубинРед~~

Гостин
Mojaта многу јадеше торта со фил одозгора,а сега колку не смеат да јадат е тоа не знам.Можеби навистина ко што кажаа веке две форумџии дека не смеат.

Член од
19 јуни 2010
Мислења
14
Поени од реакции
3
од секад сум сакала поише кучиња него ли мачки али една другарка толку е отидена по мачиња што ме зарази и мене и скоро секад коа поминувам на улица и ќе видам некое такво мило маче морам да застанам да го погалам :)

Член од
10 април 2009
Мислења
337
Поени од реакции
16
Пред околу една година чував маче, ама многу беше бесно и бараше партнер и моравме да го однесеме кај баба ми=( Многу ми недостасува=(

http://imageshack.us
Само да се јадело!

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Моментално имам 6-7 големи, и машки и женски, кои со долги влакна, кои мазни. Двете женски ми се омачија по 4 мачиња, на една сите и се со долги влакна, на другата со средни влакна и така некои подолги. Другата женска мачка се омачи, но и умреа, а четвртата голема ги омачи некаде го маало, и дојде гужва изгледа некако покрај овие 2-3 со мачиња :)
Па ако сака некој ги подарувам...Не се издржува, многу се, хаха. Ќе ставам нареден пат слики од нив. :)

Член од
10 април 2009
Мислења
337
Поени од реакции
16
Моментално имам 6-7 големи, и машки и женски, кои со долги влакна, кои мазни. Двете женски ми се омачија по 4 мачиња, на една сите и се со долги влакна, на другата со средни влакна и така некои подолги. Другата женска мачка се омачи, но и умреа, а четвртата голема ги омачи некаде го маало, и дојде гужва изгледа некако покрај овие 2-3 со мачиња :)
Па ако сака некој ги подарувам...Не се издржува, многу се, хаха. Ќе ставам нареден пат слики од нив. :)
Би сакала едно. Ќе ги погњавам моите дома, се надевам дека ќе бидне нешто:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Мачките за разлика од кучњата не го сакаат вистински газдата тука се водат по инстинкт, сепак чувам 2 :)

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Мачките за разлика од кучњата не го сакаат вистински газдата тука се водат по инстинкт, сепак чувам 2 :)
Појма немам за другите мачки, ама со сигурност можам да кажам дека мојот мачор ме сака и ја покажува љубовта спрема мене, ме прати во секој чекор, ми се радува кога ќе ме види... единствената разлика од куче е што неможам со него да шетам во парк и не лае :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Појма немам за другите мачки, ама со сигурност можам да кажам дека мојот мачор ме сака и ја покажува љубовта спрема мене, ме прати во секој чекор, ми се радува кога ќе ме види... единствената разлика од куче е што неможам со него да шетам во парк и не лае :)
Мачките не се луѓе, не им се менуваат емоциите, (инстинктот за преживување) им е вроден, стекнат со иљадници години од своите предци, еволуција. Твојот мачор иде по тебе најверојатно затоа што го милуваш и му посветуваш внимание, мачките се користиљубиви. Целта им е умилкувањето на сопствениците за да изнудат храна, мазење, и топло место за спиење (скут) :)

Примети само како одкако ќе се најаде - наспие не е толку расположен за игра и не ти се пика во ноги.

С

сашенко

Гостин
Јас не сакам мачки и никогаш не сум ги сакал многу најискрено.Сега се мислам и најверојатно ке си земам глувче да си чувам (бело некое убавко или некој друг глодар) и тогаш не би сакал да видам мачка ни на километар од него..Со пушка ке го чувам.Сестра ми многу сака да земе мачка да чува ама ако јас земам глувче тогаш no way мачка да влезе кај мене во куќа....

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Мачките не се луѓе, не им се менуваат емоциите, (инстинктот за преживување) им е вроден, стекнат со иљадници години од своите предци, еволуција. Твојот мачор иде по тебе најверојатно затоа што го милуваш и му посветуваш внимание, мачките се користиљубиви. Целта им е умилкувањето на сопствениците за да изнудат храна, мазење, и топло место за спиење (скут) :)

Примети само како одкако ќе се најаде - наспие не е толку расположен за игра и не ти се пика во ноги.
Јас мислам разликата беше помеѓу куче и мачка, ни кучињата не се луѓе :)
Леон е секогаш расположен за мене, ти велам незнам за други мачки ама на мојот мачор не би му правела разлика со куче. И кога спие да го викнам доаѓа да си игра :) Да излезам накратко ме чека пред врата.

С

сашенко

Гостин
Јас мислам разликата беше помеѓу куче и мачка, ни кучињата не се луѓе :)
Леон е секогаш расположен за мене, ти велам незнам за други мачки ама на мојот мачор не би му правела разлика со куче. И кога спие да го викнам доаѓа да си игра :) Да излезам накратко ме чека пред врата.
Да мачките доаѓаат кога ке ги викнеш ама не да си играат туку мислат дека нешто ке им дадеш.Кучињата си играат кога доаѓаат, ке трчаат околку тебе и ке те тераат да станеш да си поиграш со нив.Мачката ке ти се врти околу рацете и ке те гледа право у очи-ке чека нешто од тебе ....ШО МЕ ВИКНА ОВОЈ/АА ПА СЕА?

Kajgana Shop

На врв Bottom