Мармеладова
Tale of the inexpressible
- Член од
- 21 април 2006
- Мислења
- 1.743
- Поени од реакции
- 184
Вистина е дека мачките не смеат да јадат благо?:nesum:
Никако, во никој случај не смеат благо и не му давај. Моето воопшто не го ни привлекуваат чоколади и слични ствари, али затоа зелени маслинкии, лудилоВистина е дека мачките не смеат да јадат благо?:nesum:
Никако, и уште ако е мачор избегнувај да го храниш со купената сува храна, дека мачорите обично помалку пијат вода од мачките, а во сувата храна има повеќе сол и добиваат порано или покасно проблеми со бубрези...Вистина е дека мачките не смеат да јадат благо?:nesum:
Mojaта многу јадеше торта со фил одозгора,а сега колку не смеат да јадат е тоа не знам.Можеби навистина ко што кажаа веке две форумџии дека не смеат.Вистина е дека мачките не смеат да јадат благо?:nesum:
Би сакала едно. Ќе ги погњавам моите дома, се надевам дека ќе бидне нештоМоментално имам 6-7 големи, и машки и женски, кои со долги влакна, кои мазни. Двете женски ми се омачија по 4 мачиња, на една сите и се со долги влакна, на другата со средни влакна и така некои подолги. Другата женска мачка се омачи, но и умреа, а четвртата голема ги омачи некаде го маало, и дојде гужва изгледа некако покрај овие 2-3 со мачиња
Па ако сака некој ги подарувам...Не се издржува, многу се, хаха. Ќе ставам нареден пат слики од нив.![]()
Појма немам за другите мачки, ама со сигурност можам да кажам дека мојот мачор ме сака и ја покажува љубовта спрема мене, ме прати во секој чекор, ми се радува кога ќе ме види... единствената разлика од куче е што неможам со него да шетам во парк и не лаеМачките за разлика од кучњата не го сакаат вистински газдата тука се водат по инстинкт, сепак чувам 2![]()
Мачките не се луѓе, не им се менуваат емоциите, (инстинктот за преживување) им е вроден, стекнат со иљадници години од своите предци, еволуција. Твојот мачор иде по тебе најверојатно затоа што го милуваш и му посветуваш внимание, мачките се користиљубиви. Целта им е умилкувањето на сопствениците за да изнудат храна, мазење, и топло место за спиење (скут)Појма немам за другите мачки, ама со сигурност можам да кажам дека мојот мачор ме сака и ја покажува љубовта спрема мене, ме прати во секој чекор, ми се радува кога ќе ме види... единствената разлика од куче е што неможам со него да шетам во парк и не лае![]()
Јас мислам разликата беше помеѓу куче и мачка, ни кучињата не се луѓеМачките не се луѓе, не им се менуваат емоциите, (инстинктот за преживување) им е вроден, стекнат со иљадници години од своите предци, еволуција. Твојот мачор иде по тебе најверојатно затоа што го милуваш и му посветуваш внимание, мачките се користиљубиви. Целта им е умилкувањето на сопствениците за да изнудат храна, мазење, и топло место за спиење (скут)
Примети само како одкако ќе се најаде - наспие не е толку расположен за игра и не ти се пика во ноги.
Да мачките доаѓаат кога ке ги викнеш ама не да си играат туку мислат дека нешто ке им дадеш.Кучињата си играат кога доаѓаат, ке трчаат околку тебе и ке те тераат да станеш да си поиграш со нив.Мачката ке ти се врти околу рацете и ке те гледа право у очи-ке чека нешто од тебе ....ШО МЕ ВИКНА ОВОЈ/АА ПА СЕА?Јас мислам разликата беше помеѓу куче и мачка, ни кучињата не се луѓе
Леон е секогаш расположен за мене, ти велам незнам за други мачки ама на мојот мачор не би му правела разлика со куче. И кога спие да го викнам доаѓа да си играДа излезам накратко ме чека пред врата.