Ги баталувам цигарите!

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
thats not true....i have 3 sisters.. and i know that better than you :XD:

2.ти да јадеш колку што јаде таткоми.... ќе имаш 150 кг...ама човекот е слабичок...џабе..има организми колку и да јадеш ќе останеш слаб..

3.а тоа здрава исхрана е добро за сите...како и за пушачите и за непушачите.....
1.Не лажам.Кога велам дека познавам-навистина познавам.Јадеше многу малку и пред и за време на бременоста.:uvo:

2.Има такви организми колку и да јадеш ќе останеш слаб? I can't agree. Веројатно татко ти јаде многу зашто троши многу енергија.Ако јаде многу а цел ден лежи, сигурно нема да остане слабичок.:wink:

3.Реков здрава исхрана затоа што штом некој ги откажува цигарите, значи се стреми кон поздрав начин на живот.А бидејќи недостатокот од никотин, многумина го надоместуваат со големи количини на храна, најдобар избор е здрава храна како свежо овошје и зеленчук.Бонбони на пример и разни други калорични грицки со кои се залажуваат некои луѓе не се препорачливи.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
1.Не лажам.Кога велам дека познавам-навистина познавам.Јадеше многу малку и пред и за време на бременоста.:uvo:

2.Има такви организми колку и да јадеш ќе останеш слаб? I can't agree. Веројатно татко ти јаде многу зашто троши многу енергија.Ако јаде многу а цел ден лежи, сигурно нема да остане слабичок.:wink:

3.Реков здрава исхрана затоа што штом некој ги откажува цигарите, значи се стреми кон поздрав начин на живот.А бидејќи недостатокот од никотин, многумина го надоместуваат со големи количини на храна, најдобар избор е здрава храна како свежо овошје и зеленчук.Бонбони на пример и разни други калорични грицки со кои се залажуваат некои луѓе не се препорачливи.

Не е така ако родителите ти се дебели по 150 кг таткоти и мајкати нормално и ти дека ке имаш 120 кг тоа е природа па ако сакаш не јади по 5 дена ти пак ке имаш 120 кг тоа се гените

M

Mr.InF3ction

Гостин

како прво...тоа со не дебелење....тешко..не викам дека нема...ама мн е ретко..така е една од моите сестри...таа секогаш нејаде....но сепак во време на бременоста...јаде повеќе ...сите се такви..нема да прави диета кога е бремена :ha:така де колк толку збелуваат...па и затоа се појавуваат стрии :ha:

you can't agree...... ама така е....:XD:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Секоја нормална жена се здебелува за време на бременост што повеќе ја тера да јаде сеа зависи колку ке се здебели дали претерано дали малце она млеко во градите е само 5 кг :vozbud:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Не е така ако родителите ти се дебели по 150 кг таткоти и мајкати нормално и ти дека ке имаш 120 кг тоа е природа па ако сакаш не јади по 5 дена ти пак ке имаш 120 кг тоа се гените
:nesvest::nesvest:
Отидовме оф топик, така да нема повеќе да реплицирам во врска со ова.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Сеа ќе те прашам за стварта шо највеќе ме мучи и плаши...Се здебели ли кога ги откажа? :nesum:
физички поактивна,нема зошто да те плаши...
најдобра комбинација за откажување на цигарите е замена за спортски активности-кај мене тоа успева,овие 50тина дена...

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
абе овие цигариве лоша навика, јас ич не ни планирам да пробам некогаш :toe: гледам по постовиве никој не може да се откаже од нив. и не само по нив еве гледам по тато и баба тие никако не можат да ги баталат

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
абе овие цигариве лоша навика, јас ич не ни планирам да пробам некогаш :toe: гледам по постовиве никој не може да се откаже од нив. и не само по нив еве гледам по тато и баба тие никако не можат да ги баталат
Повеќе е преправање,само ае они си знаат :) Разгледај по форумов,ќе најдеш многу луѓе што пушат и убаво им е,не сакаат да ги откажат :)

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
лоша-добра за кој како...или сакаш да си пушиш или нејќиш...лошата работа е шо палењето цигара излегува од контрола и често доаѓаш до ситуација да бидиш “препушен“
дали е добро да работиш за 100-150 евра месечно??? што е поштетно цигарите или бескрајните нервози...

Член од
27 април 2009
Мислења
217
Поени од реакции
13
Разбрав дека тутунот кој го ставаат во цигарите стои во фабриките по 2-3 години и притоа еднаш во 2 месеци го прскаат со прашак (канцероген) кој го штити тутунот од надворесни влијанија како и за да не го јадат молци, Порано луѓето си пушеле домашен качак и живееле по 100 години...

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Сварно неможам да ги разберам лугето што викаат дека без цигари неможат да живеат:kesa: Јас имам 19 год пушам 4 год. и мерак ми било да пушам интересно ми било незнам како да објаснам, ама кога сватив таков мерак не ми треба и реков од 1.септември непушам и немам запалено една цигара а не ме ни влече ништо... само кога ке ми дувне некој некој ме влече да запалам ама зборот дека Не пушам Не го кршам и готово затоа мора да си најдете некоја мотивација за која нема да запалите цигара:pipi::helou:

N

n/a

Гостин
Ги баталуем ја сместа...
збор да нема.
:toe:
Ама они пустите не ме баталуваат мене бе... :nerv:

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Ги баталуем ја сместа...
збор да нема.
:toe:
Ама они пустите не ме баталуваат мене бе... :nerv:
Tи појак од Цигарите или они? Како ти било претходно кога не си пушел? Оговори си ги овие прашања и можеби ке ти стане нешто појасно:smir:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Завршија цели 3 дена откако немам цигара вуста ставено... Ова ми е 2 обид за откажување, првиот пропадна за 1 недела... Овојпат сум повеќе мотивиран, и поискусен да не ја напрам истата грешка. Па се надеваме...:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom