Ги баталувам цигарите!

Dozdot

vergine
Член од
4 април 2009
Мислења
21
Поени од реакции
0
heheheh kako li se custvuvam dobro...
DA zatova sto gi otkazav ...
koga??? ... pa poveke godini ima i...veke ne ni znam kolku vreme mina ... tova e pravo otkazuvanje ... ve podrzuvam site koj sakaate da se otkazete i vi velam deka mozete...BIDETE KARAKTER...SAMO NAPRED

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ја сеа ќе дежурам на темава, али разберете ме, не ми е лесно :(

Значи, сакам да прашам дали уопште има форумџија кој стварно се откажал од цигари подолг период (да го погњавам малку со прашања), и дали увек, без исклучок, се здебелуваш? :( :(

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583

Значи, сакам да прашам дали уопште има форумџија кој стварно се откажал од цигари подолг период (да го погњавам малку со прашања), и дали увек, без исклучок, се здебелуваш? :( :(
по колку цигари дневно пушиш ? ако пушиш по 5-8 цигари дневно не пробувај и да ги окажуваш само ке си ја мачиш душата,организмот не ги регистрира 10 успушени цигари над 10 ги регистрира

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
по колку цигари дневно пушиш ? ако пушиш по 5-8 цигари дневно не пробувај и да ги окажуваш само ке си ја мачиш душата,организмот не ги регистрира 10 успушени цигари над 10 ги регистрира
Кутија/кутија и нешо леташе.
И еве 4-ти ден како не пушам.
Првиот ден ипол беше лесно, али последниве 12 саата мислам дека ќе полудам.Ваљда криза.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Првиот ден ипол беше лесно, али последниве 12 саата мислам дека ќе полудам.Ваљда криза.
И ја минам на такви периоди еве денеска ми е 3 ден без цигар,незнам по кој пат пробувам да ги оставам а нај више што сум издржил е 5 дена и пак запалив па сеа ке видиме,планирам да ги оставам 5-6 месеци да се прочистам малце и пак после да си пропушам :pos2: кога ке дојде 5 ден ке почнеш да се потиш ,цигари ке сонуваш :pos2:

Одкажувањето на цигарите е само мачење на душата ништо друго кој умрел од цигари ?

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Не е толкава криза колку што е префрлено на нервна база.
Јас на пример дома кога сум не пушам и никогаш не сум ни пушела, некогаш имам минимална потреба за цигара ама тоа брзо поминува, значи не е некоја голема криза. Од друга страна пак кога идам на факс дури и да немам потреба од цигара морам да купам зашто таму ми е паметот. Едноставно секогаш сум била со цигаре на факс и од навика мислиш дека така треба. Или да објаснам поконкретно, таму каде што најчесто сум била со цигаре таму имам потреба од истото, на др места не ми ни текнува. И затоа се нервирам. Знам дека можам да издржам без цигаре, а не можам да се исконтролирам да не купам.

V

[vladimir]

Гостин

Страстен пушач бев.
Непушам веќе 2 години и појќе.
Само голема волја и уште поголем инат.

ПС. ме факаат кризи понекогаш, ама брзо поминуваат.
ППС. советите се бесплатни :)

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
[vladimir];2848287 напиша:
Страстен пушач бев.
Непушам веќе 2 години и појќе.
Само голема волја и уште поголем инат.

ПС. ме факаат кризи понекогаш, ама брзо поминуваат.
ППС. советите се бесплатни :)
Сеа ќе те прашам за стварта шо највеќе ме мучи и плаши...Се здебели ли кога ги откажа? :nesum:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Сеа ќе те прашам за стварта шо највеќе ме мучи и плаши...Се здебели ли кога ги откажа? :nesum:
Не мора да значи тоа дали пушиш или не,генецки е битно тоа, родителите ако си природно слаба или дебела и да пушиш и да не пушиш таква ке бидеш освен кога ке бидеш трудна тогаш ке ставиш некое килце вишок

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Нема врска здебелувањето...Јас сум слаб,и кога решив да паузирам си викам "ај па може некое килце да качам" ама ништо...Ни па ме фана криза тој месец и пол...ама никогаш не сум бил над 10 цигари у ден,освен некои специјални прилики:smir:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Не мора да значи тоа дали пушиш или не,генецки е битно тоа, родителите ако си природно слаба или дебела и да пушиш и да не пушиш таква ке бидеш освен кога ке бидеш трудна тогаш ке ставиш некое килце вишок
Нема никакви правила.Познавам жена која ни пола кило не накачи за време на бременоста.
Според мене, се зависи од тоа колку и што се јаде и физичката активност.Значи, за да се намали нервозата, напнатоста кога се откажуваат цигарите најдобро е да се применува правилна, здрава исхрана и редовна физичка активност.:salut:

M

Mr.InF3ction

Гостин
Нема никакви правила.Познавам жена која ни пола кило не накачи за време на бременоста.

2.Според мене, се зависи од тоа колку и што се јаде и физичката активност.

3.Значи, за да се намали нервозата, напнатоста кога се откажуваат цигарите најдобро е да се применува правилна, здрава исхрана и редовна физичка активност.:salut:
thats not true....i have 3 sisters.. and i know that better than you :XD:

2.ти да јадеш колку што јаде таткоми.... ќе имаш 150 кг...ама човекот е слабичок...џабе..има организми колку и да јадеш ќе останеш слаб...знам има мн други такви луѓе.....

3.Можеби си у право...ама можеби не си....кога човек се откажува тогаш тој е најнервозен....се му смета...
а тоа здрава исхрана е добро за сите...како и за пушачите и за непушачите.....за пушачите е добро да најдат нешто хоби ...да веслаат или пак мастика..бонбони било што да имаат у уста :XD:

таткоми пуши од своите 15 години до сега.. и сега има 50 год... и џабе сака да се откажи ама неможе....едноставно човек треба да верува у себе..и да се труди...
и цигарите се многу големо трошење на парите.... знам човек што 25 години пуши...и откако го отпуштија од работа...тој немаше пари и престана да пуши. Пушењето е луксуз..само трошење пари..па така да се додека имаат можност ќе пушат..но кога ќе немаат можност и ќе ги видат лошите страни на пушењето ќе престанат.... јас лично покажувам вакви клипчиња на мама и тато:

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Пушам 1 кутија денот... станата сум страствен пушач.
Пред 3 години исто толку пушев и се решив да ги откажам,ги откажав преку ноќ.. не да намалувам на 5 цигари па на 3 денот.. туку на 0.Една година ми беа откажани,лани пак се распушив... сеа сум станата страствен пушач,почнав дома да палам,после јадење секогаш ми бара душава цигара и се скренувам ако не запалам... мене мислам дека ми нема спас... :(

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.759
Поени од реакции
5.035
Пушам 1 кутија денот... станата сум страствен пушач.
Пред 3 години исто толку пушев и се решив да ги откажам,ги откажав преку ноќ.. не да намалувам на 5 цигари па на 3 денот.. туку на 0.Една година ми беа откажани,лани пак се распушив... сеа сум станата страствен пушач,почнав дома да палам,после јадење секогаш ми бара душава цигара и се скренувам ако не запалам... мене мислам дека ми нема спас... :(

Исто и на мене :/ ... навечер без цигара попрво ќе си легнам ..него така да седам ..

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Јас не пушам, но татко ми пуши така што и јас го дишам чадот :tapp: зар не делува исто како и кај тој што пуши?

Kajgana Shop

На врв Bottom