Ги баталувам цигарите!

Член од
8 февруари 2005
Мислења
2
Поени од реакции
0
Јас веке 18 месеци јок цигар :) лесно е само да имаш желба

Срничка

just a simple girl
Член од
12 јуни 2007
Мислења
63
Поени од реакции
2
Вака јас сум непушач ама темава ме заинтересира баш заради дечкото ми.Да тој пуши и тоа ПУШИ.
Еј луге знаете ли кое е чуството за еден непушач кога ке бакне пушач и тоа веднаш откако ја допушил цигарата-мислиш бакнуваш пепељара.Порано тренирал фудбал денеска неможе две метра да истрчи,а пред некое време доби и никотинско труење.Знаете што е тоа?-е тоа е кога организмот е целосно истоштен и ти губиш контрола врз своето тело се ти се стемнува ,нагло ти пага телесната температура и два саати ја гушкаш шолјата и повракаш,страшно и се заради што ? не разбирам

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Тие што сакаат да се откажат од цигарите станале свесни за штетата која тие ја предизвикуваат во организмот.Значи сметам дека една работа е да знаеш дека се штетни (затоа што така пишува и на самата кутија), а друга работа е да станиш свесен за нивното штетно влијание.Кога не можеш да се откажеш од цигарите, тоа секако значи дека имаш психолошка зависност од нив.Од таму за нивно откажување треба добра психолошка подготовка.Веќе беше споменато дека кога цигарите стануваат дел од твојот идентитет е потешко.Значи откажувањето од нив нужно подразбира и промена на стилот на живот.

Член од
24 мај 2005
Мислења
957
Поени од реакции
16
Ги баталив 48 саата, у меѓувреме изедов 1 кило сончоглед, и сите нокти на рацете.......и од денес, повторно ми се порок број 1.

К

Кнез Мишкин

Гостин
Najlesno od cigari mozes da se otkazes taka sto sekogas pred da zemes cigara sozvakas malku svez bosilek, ovaa kombinacija na bosilek i cigara voopsto ne e prijatna, pa pusacot go tera na gadenje i povracanje,,SIGUNO USPEVA,...........:tapp: ...Pa ke vidis togas dali ke ti tekne da zemes pa cigari...............................................:nesum:

Jukka

chili
Член од
16 мај 2007
Мислења
537
Поени од реакции
2
ne sum strasten pusac, ponekogas koga sum na nervna baza ..... mi se dopaga receptot ke go zapisam za bosiljokot

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Абе најубаво е да се потрудиш да не пушеш, без такви глупости босилоци и слично... Најлесно да се откажат цигарите е ако дојде зор за да ѓи откажиш, ако ти пронајдат некоја болест на срцето или слично па тогаш ке видеме дали ќе пушеш или не...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Пушам цигари и се уште немам намера да ги откажам.

Сметам дека секој може да ги откаже (некој полесно, некој потешко), само потребна е цврста решеност да се откажат.

К

Кнез Мишкин

Гостин
Абе најубаво е да се потрудиш да не пушеш, без такви глупости босилоци и слично... Најлесно да се откажат цигарите е ако дојде зор за да ѓи откажиш, ако ти пронајдат некоја болест на срцето или слично па тогаш ке видеме дали ќе пушеш или не...
Abe so ti protiv mojot bosilek....:helou: ....se slozuvam so tebe koga ke fanes nekoe zivotince na plukata moras da gi otkazes sakal ili ne....................:nesum:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Ги баталувам и јас... Пак. :nesum:
Само колку ќе ги баталам, прашање е сега... :icon_roll

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Pozdrav do site sto uspeaja da go batalat toa gjubre!!! Nema pogolemo gjubre od cigari!!! Tie sto ne mozea da gi batalat, dojdete tuka da ve bodrime. Se' treba da se proba vo borbata protiv smrdlivoto gjubre, ako treba i bosilek dzvakajte. A tie sto zborite deka ne mozelo kafe bez cigara, da be, daj da mi se stvori rak na pluka, vilica, ili koza, ama ke si pusam zosto ne mozelo kafeto bez cigara. Poglup rezon zdravje!

Вака јас сум непушач ама темава ме заинтересира баш заради дечкото ми.Да тој пуши и тоа ПУШИ.
Еј луге знаете ли кое е чуството за еден непушач кога ке бакне пушач и тоа веднаш откако ја допушил цигарата-мислиш бакнуваш пепељара. Порано тренирал фудбал денеска неможе две метра да истрчи,а пред некое време доби и никотинско труење. Знаете што е тоа?-е тоа е кога организмот е целосно истоштен и ти губиш контрола врз своето тело се ти се стемнува ,нагло ти пага телесната температура и два саати ја гушкаш шолјата и повракаш,страшно и се заради што ? не разбирам
Bljak!!! Ili pomogni mu da otide na tretman za da se spasi. Ili udri mu korpa bar ti da ne se trues.

К

Кнез Мишкин

Гостин
До критична состојба односно никотинско труење доведуваат 54 мг од никотин,на колку цигари одговара оваа бројка може да се пресмета по формулата:

Х(цигари) = 54 мг (критична граница на никотин) / м(маса на никотин во една цигара ти сто ја пушиш)

Сепак не се залажувајте со бројките, се зависи од организмот и неговата состојба, истражувањата показувале дека до никотинско труење може да дојде и кога организмот е многу истоштен..............

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Само да потсетам дека количествата на никотин што ги внесуваа просечен пушач воопшто не се штетни, НО создаваат зависност, па проблемот се јавува при конзумација на никотинот односно преку тутунот, при што покрај малите количества на никотин се внсуваат големи количества на катран, јаглрод моноксид, јаглерод диоксид, и еден куп други канцерогени супстанци.

К

Кнез Мишкин

Гостин
Само да потсетам дека количествата на никотин што ги внесуваа просечен пушач воопшто не се штетни, НО создаваат зависност, па проблемот се јавува при конзумација на никотинот односно преку тутунот, при што покрај малите количества на никотин се внсуваат големи количества на катран, јаглрод моноксид, јаглерод диоксид, и еден куп други канцерогени супстанци.
Тоа што го рече е точно, само да додадам во тутунот има преку 300 штетни соединенија.......................:blabla:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Тоа што го рече е точно, само да додадам во тутунот има преку 300 штетни соединенија.......................:blabla:
Ако те интересира повеќе како тоа се на молекуларно ниво функционира можеш да идеш на темата, дали пушењето е навика или зависност, мислма дека таму имам подетално опишано.

Kajgana Shop

На врв Bottom