Abe so ti protiv mojot bosilek....:helou: ....se slozuvam so tebe koga ke fanes nekoe zivotince na plukata moras da gi otkazes sakal ili ne....................:nesum:Абе најубаво е да се потрудиш да не пушеш, без такви глупости босилоци и слично... Најлесно да се откажат цигарите е ако дојде зор за да ѓи откажиш, ако ти пронајдат некоја болест на срцето или слично па тогаш ке видеме дали ќе пушеш или не...
Bljak!!! Ili pomogni mu da otide na tretman za da se spasi. Ili udri mu korpa bar ti da ne se trues.Вака јас сум непушач ама темава ме заинтересира баш заради дечкото ми.Да тој пуши и тоа ПУШИ.
Еј луге знаете ли кое е чуството за еден непушач кога ке бакне пушач и тоа веднаш откако ја допушил цигарата-мислиш бакнуваш пепељара. Порано тренирал фудбал денеска неможе две метра да истрчи,а пред некое време доби и никотинско труење. Знаете што е тоа?-е тоа е кога организмот е целосно истоштен и ти губиш контрола врз своето тело се ти се стемнува ,нагло ти пага телесната температура и два саати ја гушкаш шолјата и повракаш,страшно и се заради што ? не разбирам
Тоа што го рече е точно, само да додадам во тутунот има преку 300 штетни соединенија.......................:blabla:Само да потсетам дека количествата на никотин што ги внесуваа просечен пушач воопшто не се штетни, НО создаваат зависност, па проблемот се јавува при конзумација на никотинот односно преку тутунот, при што покрај малите количества на никотин се внсуваат големи количества на катран, јаглрод моноксид, јаглерод диоксид, и еден куп други канцерогени супстанци.
Ако те интересира повеќе како тоа се на молекуларно ниво функционира можеш да идеш на темата, дали пушењето е навика или зависност, мислма дека таму имам подетално опишано.Тоа што го рече е точно, само да додадам во тутунот има преку 300 штетни соединенија.......................:blabla: