Ги баталувам цигарите!

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Непушам точно 506 дена!!!
Алал да ми е!!!

Донесов одлука: од 3ти јуни заедно со еден другар (за поддршка:pos:) ги откажуваме цигарите.

Уиш ми лак. :pos:

Што ќе ви таков луксуз? Ќе се откажуваат од пушење...свашта чоече. И кафе кога ќе пиеш без цигара да запалиш на што ќе личи тоа? А после јадење кога ја довршуваш бирката? Или додека кењаш седнат на шоља? А? Иде без цигара? Ма јок бре, нема шанси!

Mandrak напиша:
Што ќе ви таков луксуз? Ќе се откажуваат од пушење...свашта чоече. И кафе кога ќе пиеш без цигара да запалиш на што ќе личи тоа? А после јадење кога ја довршуваш бирката? Или додека кењаш седнат на шоља? А? Иде без цигара? Ма јок бре, нема шанси!

hahahahaaha:D bravo:D alal neka ti e:D
btw se soglasvam so tebe deka bez cigara da pies kafe ne e isto koa ke go pies so cigara:D:salut:

Не можам без цигари. Воздухот ми е стран ако не е заситен со никотино-катрански чад. Белите дробови ми се влезени во даркерски филм, џигерот поприма некои психоделични форми, а во артериите имам царински и патарински пунктови. Моето тело одвнатре наликува на нешто од најдобрите денови на надреализмот. За оставање, кога ќе станам будистички свештеник и ќе го наследам Далај Лама. Ако поживеам толку.

Sith

немојте да ги откажвите ќе се зафркните имам пробано милион пати и по неколку дена непушење ќе испушев еден тон цигари

Mandrak напиша:
Прва работа:
Родео- 50 денари, секој ден (просечно) по 2 кутии=100 ден. 100 денари х 30 дена=3000 ден. 12 месеци х 3000 денари= 36000 денари. Ако точно пресметав, пошто математика имав кец. :pos:

Втора работа:
Кашлам ко туберкулозна, срцето ме боцка од време на време, дробовиве ми се црнотија- не иде веќе.

Ете што ќе ми е таков луксуз.:)

Сеа, ќе биде тешко- не викам не, ама од толку време пушење ниеднаш не сум пробала да се откажам, па еднаш да пробам барем, да видам како ќе оди.
Ако не иде- ќе продолжам да си живеам со трошоци од 36.000 годишно и туберкулозно кашлање. :pos:

Najiskreni chestitki do site shto ste prestanale da pushite ili shto se ushte ste vo faza na otkazhuvanje!

Za mene golem luksuz e da vnesuvash vo sebe otrov od koj mnogu lesno mozhesh da dobiesh rak (nauchno dokazhana vrska!). Ne li e luksuz isto taka samiot da se ogrduvash: da imash isushena i pozholtena kozha, izmastena kosa, da ti bazdat oblekata i ustata....?!

Odime na 2ta nachina kako da gi otkazhesh cigarite:

1. Da prestanesh naednash. Toa e poteshkiot nachin zoshto shokot e pogolem.

2. Da prestanesh postepeno, t.e .da pushish se pomalku i pomalku dodeka ne prestanesh. Ili da upotrebuvash "patch" koj kje vbrizguva nikotin vo teloto no postepeno i se pomalku. Tuka e najtezhok posledniot chekor zoshto teloto po navika povtorno kje bara "doza".

I vo dvata sluchaja bitno e da si SVESEN deka cigarite ti se shtetni, ne samo povrshno, tuku kako i na sekoj chovek pri zdrav razum da ti se zgrozat. A ne samo da kazhesh kje gi batalam, a potsvesta t.e. navikata da prodolzi da raboti po staro.

Potoa bitno e da se spremash psihichki i da imash sila da go izdrzhish krizite. Zatoa, kje povtoram, mnogu e vazhno:

(a) da jadesh pravilno i pomali obroci povekje pati (za da go regulirash shekjerot vo krvta);

(b) da ti pomagaat bliski okolu tebe so zbor, da te bodrat, ILI da ti go prenasochuvaat vnimanieto ako krizirash!

(c) da imash plan, koga e kriza, da pravish neshto sosema drugo za da ja prebrodish: na primer izlupi i izedi jabolko poleka, dishi poleka t.e.meditiraj za da se smirish, vezhbaj, imaj seks, baraj neshto, itn.

Mnogu e polesno da si aktiven a ne zaseden pri shto se stvara nervoza i "potreba" da pushish. Probaj, testiraj se, vidi kolku mozhesh da izdrzhish, ne mora naednash ako ne si spremen. I da ne uspeesh, ne go smetaj toa za "kraj na svetot", tuku izvlechi pouku zoshto ne si uspeal i neka te napravi posilen za vtoriot obid.

Aje da vidime koj se kje ima uspeh, a mojata ponuda od gore se ushte vazhi!

PSYtisfaction напиша:
Прва работа:
Родео- 50 денари, секој ден (просечно) по 2 кутии=100 ден. 100 денари х 30 дена=3000 ден. 12 месеци х 3000 денари= 36000 денари. Ако точно пресметав, пошто математика имав кец. :pos:

Втора работа:
Кашлам ко туберкулозна, срцето ме боцка од време на време, дробовиве ми се црнотија- не иде веќе.

Ете што ќе ми е таков луксуз.:)

Сеа, ќе биде тешко- не викам не, ама од толку време пушење ниеднаш не сум пробала да се откажам, па еднаш да пробам барем, да видам како ќе оди.
Ако не иде- ќе продолжам да си живеам со трошоци од 36.000 годишно и туберкулозно кашлање. :pos:

Е баш ради тоа и јас ги оставам! :nesum:

“Не беше Ленка родена за тија тутуни,
тутуни, жолти отрови-за гради,китки розови“

Абе не сакам да ги откажам, убаво ми е кога си пушам. :) Само ги намалив драстично, ама не ги откажувам. Може и мене ко на Мистичен ќе ми текне некој ден, ама здравје до тогаш.

Abe ke se otkazete i mislite deka ke zastedite nekoja para a nema vrska parite za drugo ke odat potocno alkohol oti koga ne pusis pies duplo poveke :toe:

Пффф.....Не ми е јасно како секој сака да откаже?! А на сите многу касно им текнува да прекинат! Еве лично јас пушам веќе 2 години! Не е многу ама сепак за тие 2 години се имам уништено максимално,престанав со фудбал да се бавам,неможам еден базен да испливам а што е нај трагично,неможам да потрчам кога сум до продавница по ЦИГАРИ! Според мене се е во самата психа и воља така да што да речеме за тие што не пушат?Значи можат ама ние слабаците изгледа не!! Знам и дека кружи помислата дека се здебелуваме со самото откажување на цигарите...Па затоа повеќето се плашат од ставање крај на овој порок! Ама незнам сепак не е потребно ништо од тие ОТКАШУВАЧИ и средства за откажување! Пак ќе речам се е до КАРАКТЕРОТ И ПСИХАТА!

KrToT напиша:
Пффф.....Не ми е јасно како секој сака да откаже?! А на сите многу касно им текнува да прекинат! Еве лично јас пушам веќе 2 години! Не е многу ама сепак за тие 2 години се имам уништено максимално,престанав со фудбал да се бавам,неможам еден базен да испливам а што е нај трагично,неможам да потрчам кога сум до продавница по ЦИГАРИ! Според мене се е во самата психа и воља така да што да речеме за тие што не пушат?Значи можат ама ние слабаците изгледа не!! Знам и дека кружи помислата дека се здебелуваме со самото откажување на цигарите...Па затоа повеќето се плашат од ставање крај на овој порок! Ама незнам сепак не е потребно ништо од тие ОТКАШУВАЧИ и средства за откажување! Пак ќе речам се е до КАРАКТЕРОТ И ПСИХАТА!

Tocno !!:bravo:

Не пушев цела година и пак си ги почнав:hm:Се поправив 10 кг.додека не пушев!:brrr2:
Имав мака на почетокот од откажувањето.потење,треска,гребење,мавање на должен и недолжен:pos:(шала наравно)ама и не беше едноставно...
Од поодамна имаше ко демек една книга како да ги откажеш цигарите,ја попрво се откажав од книгата отколку од цигарите:hm:
Штетни се знам,ама кога си најосамен цигарата ти е единствен другар и многу тешко се откажува од тебе:)

Ај можеби понатака пак кога ќе имам желба да се поправам ќе ги откажам...дотогаш ќе се дружиме:hoho:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom