Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Mandrak напиша:Што ќе ви таков луксуз? Ќе се откажуваат од пушење...свашта чоече. И кафе кога ќе пиеш без цигара да запалиш на што ќе личи тоа? А после јадење кога ја довршуваш бирката? Или додека кењаш седнат на шоља? А? Иде без цигара? Ма јок бре, нема шанси!
Прва работа:Mandrak напиша:Што ќе ви таков луксуз? Ќе се откажуваат од пушење...свашта чоече. И кафе кога ќе пиеш без цигара да запалиш на што ќе личи тоа? А после јадење кога ја довршуваш бирката? Или додека кењаш седнат на шоља? А? Иде без цигара? Ма јок бре, нема шанси!
PSYtisfaction напиша:Прва работа:
Родео- 50 денари, секој ден (просечно) по 2 кутии=100 ден. 100 денари х 30 дена=3000 ден. 12 месеци х 3000 денари= 36000 денари. Ако точно пресметав, пошто математика имав кец.
Втора работа:
Кашлам ко туберкулозна, срцето ме боцка од време на време, дробовиве ми се црнотија- не иде веќе.
Ете што ќе ми е таков луксуз.
Сеа, ќе биде тешко- не викам не, ама од толку време пушење ниеднаш не сум пробала да се откажам, па еднаш да пробам барем, да видам како ќе оди.
Ако не иде- ќе продолжам да си живеам со трошоци од 36.000 годишно и туберкулозно кашлање.![]()
KrToT напиша:Пффф.....Не ми е јасно како секој сака да откаже?! А на сите многу касно им текнува да прекинат! Еве лично јас пушам веќе 2 години! Не е многу ама сепак за тие 2 години се имам уништено максимално,престанав со фудбал да се бавам,неможам еден базен да испливам а што е нај трагично,неможам да потрчам кога сум до продавница по ЦИГАРИ! Според мене се е во самата психа и воља така да што да речеме за тие што не пушат?Значи можат ама ние слабаците изгледа не!! Знам и дека кружи помислата дека се здебелуваме со самото откажување на цигарите...Па затоа повеќето се плашат од ставање крај на овој порок! Ама незнам сепак не е потребно ништо од тие ОТКАШУВАЧИ и средства за откажување! Пак ќе речам се е до КАРАКТЕРОТ И ПСИХАТА!