Која раса на кучиња ви е омилена?

• Креатор на темата Креатор на темата ZIKS
  • Време на започнување Време на започнување
Шарпланинец и Бернардинец

Дефинитивно најомилени ми се сите 6 вида ретривери т.е. Labrador Retriever, Golden Retriever, Flat Coated Retriever, Curly Coated Retriever, Chesapeake Bay Retriever и Nova Scotia Duck-Tolling Retriever. Од овие како најомилени ќе ги одвојам Flat Coated - ретриверите. Кај нас се добро познати лабрадорот и голденот и голема штета е што многу не ни знаат дека постојат уште 4 вида ретривери. Исто така ги обожавам ирските сетери. Покрај што сум маѓепсана од нивниот изглед, ги обожавам поради нивната ведра природа.
Малку за оние кои не виделе како изгледаат:

Flat Coated Retriever
3624394867_9d8daf5ae9.jpg

Curly Coated Retriever
curlycoatedretriever_lewandowski1.jpg

Chesapeake Bay Retriever
l_415014.jpg

Nova Scotia Duck-Tolling Retriever
1198057456nova_scotia_duck-tolling_retriever.jpg

Ирски сетер
82564091_9046416dc2.jpg

чивава
142tv7r.jpg

рот фајлер(имав се викаше БЕА ама ми умре..:cry:)
24wwozs.jpg

и хаски

2002rsx.jpg

Ги обожавам ситеее... Љубител сум на кучиња... али ако веќе треба да бирам...
golden_retriver_puppy.jpg Златен ретривер:pipi::back:

john-weiss-dog-art-simba.jpg

oakhillgoldens_image1.jpg

Златниот ритривер ми е многу убава раса. Комшијата има... и му завидувам:kesa:

Попиздев по хаска, ама јбг во стан сум :uvo:

Порано многу сакав хаски или голден ретривер, ама сватив дека тоа се всушност многу нежни кучиња, иронично кажано ко мачки! Сега да имам можност би зел боксерче:cheeky1:

Порано многу сакав хаски или голден ретривер, ама сватив дека тоа се всушност многу нежни кучиња, иронично кажано ко мачки! Сега да имам можност би зел боксерче:cheeky1:

Немам некоја така посебна раса омилена...сите кучиња ги сакам...иначе моето личи на хаска и вучак од овие црните шо се...и шо викаше хаските нежни моето така е погодено воопште не е нежно...тврдоглаво многу и плус се нема разболено фала богу да не го урочам веке 3 год е :)

Немам некоја така посебна раса омилена...сите кучиња ги сакам...иначе моето личи на хаска и вучак од овие црните шо се...и шо викаше хаските нежни моето така е погодено воопште не е нежно...тврдоглаво многу и плус се нема разболено фала богу да не го урочам веке 3 год е :)

Абе ОК, тоа зависи од повеќе фактори, а иначе за нежноста, зборот највише ми беше за изгледот!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom