Која раса на кучиња ви е омилена?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Шарпланинец и Бернардинец

Член од
2 март 2009
Мислења
12
Поени од реакции
1
Дефинитивно најомилени ми се сите 6 вида ретривери т.е. Labrador Retriever, Golden Retriever, Flat Coated Retriever, Curly Coated Retriever, Chesapeake Bay Retriever и Nova Scotia Duck-Tolling Retriever. Од овие како најомилени ќе ги одвојам Flat Coated - ретриверите. Кај нас се добро познати лабрадорот и голденот и голема штета е што многу не ни знаат дека постојат уште 4 вида ретривери. Исто така ги обожавам ирските сетери. Покрај што сум маѓепсана од нивниот изглед, ги обожавам поради нивната ведра природа.
Малку за оние кои не виделе како изгледаат:

Flat Coated Retriever

Curly Coated Retriever

Chesapeake Bay Retriever

Nova Scotia Duck-Tolling Retriever

Ирски сетер

Член од
30 јули 2009
Мислења
10
Поени од реакции
0
чивава

рот фајлер(имав се викаше БЕА ама ми умре..:cry:)

и хаски

Член од
8 мај 2007
Мислења
175
Поени од реакции
0
Ги обожавам ситеее... Љубител сум на кучиња... али ако веќе треба да бирам...
golden_retriver_puppy.jpg Златен ретривер:pipi::back:

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Доберман и пекинезер(зашто веќе иам еден):pipi:

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85

Златниот ритривер ми е многу убава раса. Комшијата има... и му завидувам:kesa:

Barbara.

Irreparable perfectionist
Член од
23 јули 2009
Мислења
369
Поени од реакции
15
Попиздев по хаска, ама јбг во стан сум :uvo:

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Порано многу сакав хаски или голден ретривер, ама сватив дека тоа се всушност многу нежни кучиња, иронично кажано ко мачки! Сега да имам можност би зел боксерче:cheeky1:

Th3 Reap3r

Soul On Fire
Член од
24 август 2007
Мислења
378
Поени од реакции
7
Порано многу сакав хаски или голден ретривер, ама сватив дека тоа се всушност многу нежни кучиња, иронично кажано ко мачки! Сега да имам можност би зел боксерче:cheeky1:

Немам некоја така посебна раса омилена...сите кучиња ги сакам...иначе моето личи на хаска и вучак од овие црните шо се...и шо викаше хаските нежни моето така е погодено воопште не е нежно...тврдоглаво многу и плус се нема разболено фала богу да не го урочам веке 3 год е :)

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Немам некоја така посебна раса омилена...сите кучиња ги сакам...иначе моето личи на хаска и вучак од овие црните шо се...и шо викаше хаските нежни моето така е погодено воопште не е нежно...тврдоглаво многу и плус се нема разболено фала богу да не го урочам веке 3 год е :)
Абе ОК, тоа зависи од повеќе фактори, а иначе за нежноста, зборот највише ми беше за изгледот!

Kajgana Shop

На врв Bottom