Има шанси другар, 100% сум сигурен дека даваат 100,000км гаранција без ограничен временски период.Тој типот ми кажа 150,000км ама изгледа се збунил.Инаку заборавив да кажам дека може да се земаат на 7години одложено плаќање или 84 рати.15000 км се, нема шанси да е 100000, на автомобилите не е толку гаранцијата.
Oва последново ти вришти друже. 6 литри колата што ми е дома 1.8 TD троши а ти ми правиш муабет за веспичка(средство за превоз кое е економично)Bogami Dzis kup pari ...treba epten da si fanatik....
Kaj mene Momentalen setup e
Malossi Mhr replica 70cc 48klip
Malossi Radilica
Malossi 2000 variator so 5 gr rolni
Malossi Delta Lamela
Dell'Orto carb 19.5
Malossi Sekundaren dolg prenos...da ja smiti mashinata na pogolema brzina
toa bi doslo kako 6 ta brzina u kola :pos2:
Gianelli Shot auspux
Malossi elektornika koja ovozmozuva da ide obrtajot nad 10.000 rpm
Suma Sumarum negde okolu 16 hp
Potosnja Nad 6 l
Што му троши веспата му троши ама има логика,нинџата има брзини така да можеш да ја возиш и на помали обртаи, скутерот цело време работи со големи обртаи, како на пример скутерите на вода, си се распрашал да видиш колку трошат тиеOва последново ти вришти друже. 6 литри колата што ми е дома 1.8 TD троши а ти ми правиш муабет за веспичка(средство за превоз кое е економично)
Нинџа 600ка троши 7-9 литри зависи како ќе ја бркаш ама е KAWASAKI NINJA
И стварно неможам да разберам која е таа убавина на нешто споредено со друг мотор ама МОТОР троши исто, стварно....
ОД сите мотори највише ценам Јапонска машина Хонда и Јамаха, потоа доаѓа Априлија , па Пежо.
Иначе Априлијата е каде каде подобра од Пежото(мн троси и лошо брмчи).
ЈАс имам Хонда СФХ Спортинг, стара е 21год. ама ги јаде сите нови кинески моторчиња во градот и некоа Пежовци, а 125 ги јадам на старт како луд. Земам предност од 7-10 м одма ама потоа полека ме стигаат :nesum: .
Во ниеден случај никако Кинеско моторче.
Тоа е срањена тркала.
Да, ама колку ќе издржи кинески Yamasaki и Sym Jet??98-2002 Aprilia vozi Mnarelli mashina - (Yamaha)-japanska
2002-2005 Aprilia vozi Morini Mashina (suzuki) japanska
taka da kontradiktoren si
U sekoj slucaj ..toa kineskite motori se po nekoja licenca praveni...
Primer SymJet Tajvanski vozi...mashina od Honda Balii od 94-95 godina negde