Скутерчиња: Се за и околу нив

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Дај бе намалете... Кога ке почне официјално со продажбата, ке каже колку даваат гаранција. Инаку вака само ке правиме офф-топици до утре сабајле.

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
15000 км се, нема шанси да е 100000, на автомобилите не е толку гаранцијата.
Има шанси другар, 100% сум сигурен дека даваат 100,000км гаранција без ограничен временски период.Тој типот ми кажа 150,000км ама изгледа се збунил.Инаку заборавив да кажам дека може да се земаат на 7години одложено плаќање или 84 рати.

Џиш убаво кажа, кога ќе ги земам ќе збориме, вака не знам ни кои модели ќе ги одберам.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
100.000 км е гаранција 100%, ова е за кимко агилити 4 тактен.

Alek_Sk

Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Го баталив, нема живци веќе.Ако на некој му затреба некој дел од Suzuki Addres нека пише.Мислам дека истите делови пасуваат и на Suzuki GSX-R hahaha

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Aj дај цена за цело... Тури и сликички и кажи што му имаш сменато, и дали има македонски документи.

Г

Гоццццце

Гостин
Која е разликата помеѓу Кимко Супер 8 и Супер 9? И како им се движат цените?

Alek_Sk

Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Џиш верувај дека не сакасш да ставам слики, пластиките му се на една страна моторот на друга насекаде има кабли по него, неможам да го продадам, срамота е да земам пари за него, затоа реков за делови.

Ги имам видено и двата скутери, мене лично поубав ми е супер 8, а за детали и такви работи не знам уште да ти кажам,цени ќе ставам или денес или утре.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Bogami Dzis kup pari ...treba epten da si fanatik....
Kaj mene Momentalen setup e
Malossi Mhr replica 70cc 48klip
Malossi Radilica
Malossi 2000 variator so 5 gr rolni
Malossi Delta Lamela
Dell'Orto carb 19.5
Malossi Sekundaren dolg prenos...da ja smiti mashinata na pogolema brzina
toa bi doslo kako 6 ta brzina u kola :pos2:
Gianelli Shot auspux
Malossi elektornika koja ovozmozuva da ide obrtajot nad 10.000 rpm
Suma Sumarum negde okolu 16 hp
Potosnja Nad 6 l
Oва последново ти вришти друже. 6 литри колата што ми е дома 1.8 TD троши а ти ми правиш муабет за веспичка(средство за превоз кое е економично)
Нинџа 600ка троши 7-9 литри зависи како ќе ја бркаш ама е KAWASAKI NINJA
И стварно неможам да разберам која е таа убавина на нешто споредено со друг мотор ама МОТОР троши исто, стварно....

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Toчкест, највероватно немаш големо искуство. Нинџата троши 6 ако не прави повеќе од 5.000 вртежи. Но, земи го, шлајфовај, прави стартови, цеди брзини, (гледај обртомерот да стои во жолто-црвениот дел), ке видиш дека не е така, и дека ке потроши 15-20. Истото се случува и со веспата. 80 кубици мотор, штелуван за работа до даске... Многу нормално дека ке потроши 6.

Alek_Sk

Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Oва последново ти вришти друже. 6 литри колата што ми е дома 1.8 TD троши а ти ми правиш муабет за веспичка(средство за превоз кое е економично)
Нинџа 600ка троши 7-9 литри зависи како ќе ја бркаш ама е KAWASAKI NINJA
И стварно неможам да разберам која е таа убавина на нешто споредено со друг мотор ама МОТОР троши исто, стварно....
Што му троши веспата му троши ама има логика,нинџата има брзини така да можеш да ја возиш и на помали обртаи, скутерот цело време работи со големи обртаи, како на пример скутерите на вода, си се распрашал да видиш колку трошат тие:vozbud:

aLeKsAnDaR-aKi

The Duke
Член од
29 октомври 2007
Мислења
167
Поени од реакции
0
точно е тоа- мојата Yamaha YQ50 Аerox троши повеќе од Seat Leon 1.4 MPi .... ќе земам ќе го продадам :P

Член од
5 април 2008
Мислења
33
Поени од реакции
0
ОД сите мотори највише ценам Јапонска машина Хонда и Јамаха, потоа доаѓа Априлија , па Пежо.

Иначе Априлијата е каде каде подобра од Пежото(мн троси и лошо брмчи).

ЈАс имам Хонда СФХ Спортинг, стара е 21год. ама ги јаде сите нови кинески моторчиња во градот и некоа Пежовци, а 125 ги јадам на старт како луд. Земам предност од 7-10 м одма ама потоа полека ме стигаат :nesum: .

Во ниеден случај никако Кинеско моторче.
Тоа е срањена тркала. :toe:

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
ОД сите мотори највише ценам Јапонска машина Хонда и Јамаха, потоа доаѓа Априлија , па Пежо.

Иначе Априлијата е каде каде подобра од Пежото(мн троси и лошо брмчи).

ЈАс имам Хонда СФХ Спортинг, стара е 21год. ама ги јаде сите нови кинески моторчиња во градот и некоа Пежовци, а 125 ги јадам на старт како луд. Земам предност од 7-10 м одма ама потоа полека ме стигаат :nesum: .

Во ниеден случај никако Кинеско моторче.
Тоа е срањена тркала. :toe:

98-2002 Aprilia vozi Mnarelli mashina - (Yamaha)-japanska
2002-2005 Aprilia vozi Morini Mashina (suzuki) japanska

taka da kontradiktoren si :)

U sekoj slucaj ..toa kineskite motori se po nekoja licenca praveni...
Primer SymJet Tajvanski vozi...mashina od Honda Balii od 94-95 godina negde

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
98-2002 Aprilia vozi Mnarelli mashina - (Yamaha)-japanska
2002-2005 Aprilia vozi Morini Mashina (suzuki) japanska

taka da kontradiktoren si :)

U sekoj slucaj ..toa kineskite motori se po nekoja licenca praveni...
Primer SymJet Tajvanski vozi...mashina od Honda Balii od 94-95 godina negde
Да, ама колку ќе издржи кинески Yamasaki и Sym Jet??

Jас сметам дека кинеските дека користат копија од хонда, јамаха мотори од 90-тите со застарена техонлогија, ама дека се лиценцирани малку потешко.

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
ej jas imam kymco super 9 i sea go kupiv ima garancija 30 meseci-2.5 god a vo turcija izdavaat 100,000 km a ne tuka

Kajgana Shop

На врв Bottom