Kој, колку, каде згрешил во љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата ANHELITO
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 февруари 2007
Мислења
67
Поени од реакции
2
Dali mislite deka postoi SOVRSENSTVO vo ljubovta?Neli vi se slucilo poradi X pricini da ne uspee nekoja vrska za koja ste mislile deka e sovrsena?Navedete gi vasite NEuspesi vo vrska so ovaa tema i kazete si go najbolnoto iskustvo koe ste go doziveale.

Совршенство во љубовта е кога го сакам најмногу на свет и он мене во исто време.Кога не ми треба никој друг,ниту нему,а се чуствуваме исполнети и среќни,како се да имаме што ни е потребно во животот.Но мислам дека ова совршенство не трае долго,како резултат на проблемите кои се појавуваат од било која страна и од било која природа.Но вреди да се доживее,колку толку.
А она кога само едната страна мисли дека љубовта во моментот е максимална и се е совршено,без никакви проблеми и дека ќе трае тоа барем некое извесно време,и на сето тоа добие ладен туш-сакам друга,готово е меѓу нас,тоа не се заборава и секогаш ќе боли.
За жал јас од е*аната страна бев и многу јако го доживеав,цел живот ќе го памтам тоа "совршенство од љубов":pos: но барем многу научив од тоа "Никогаш не верувај никому безгранично"

Совршенство во врска...

ANHELITO напиша:
Dali mislite deka postoi SOVRSENSTVO vo ljubovta?Neli vi se slucilo poradi X pricini da ne uspee nekoja vrska za koja ste mislile deka e sovrsena?Navedete gi vasite NEuspesi vo vrska so ovaa tema i kazete si go najbolnoto iskustvo koe ste go doziveale.
Секоја врска си носи сама со себе болни искуства...понекогаш е многу тешко да се премине само преку фактот дека не сте повеќе заедно.
Но мислам дека ништо нема да ме боли колку што ме болеше првата љубов.Тоа беше...тоа беше кога бев млада...:nesum: (не дека сега не сум)...имав само 12 год. а го сакав како што до ден денес не сум сакала другс, скоро 5 и нешто години.Дечково ми беше се на светот, но се запознавме премногу рано...бевме во врска, неколку пати...секогаш, секогаш проблеми.Он беше подоложен на влијание, јас бев лута зошто е тоа така, важно кога и да бев со него, се беше совршено.
Но, како и да е, совршенството постои, само мора да се пронајде вистинската личност.:smir:

mnogu pati sum velel.. nikogas prerano da ne gi iskazuvas custvata kon edna devojka..no ne sekogas covekot e vo pravo... i sto znam dali da go narecam neuspeh ili edno minato kade sto bev ispolent i nasmean ko malo detence..
moram da priznaam vo pocetokot beshe sovrsenstvo ednostavno bev magepsan.. od ''nea'' ispolnet sreken nasmean.. ednostavno sonceto me greeshe... no pominuvaa denovi nedeli.. nekako pocna da ja simnuva maskata.. i pocna da me hrani so mnogu lagi.. iskreno ne znaev dali go zasluziv toa ili ne ali taka sakase.. se pogodivme inaet i inaet i morashe sekogas da bide inicijator na neshto losho. A koj kolku greshi..ili zgresil pa site greshime na nekoj nacin ne sum ni jas cveke za mirisanje ni ti ni taa za dobra i usphesna vrska potrebno e razbiranje i dogovor za se.
Dodeka ..mi ostanaa samo momenti ..minati na mn.sreka.. momenti na prekrasna ljubov i momenti na taga.
Ljubovta e prekrasna vo sekoj moment ama stanuva najbolna ako ne e vozvratena a i ..ne sekoj/sekoja vredi da bide sakan/a i da gi zrtvuvate vashite emocii i custva koj podocna ke se pretvorat vo bol taga i omraza

На секој почеток...љубовта е слепа....најболно за мене беше ( минато свршено време )...што при очи и совршен вид, не сакав да гледам.
Значи за сите: „ОЧИ„ ШИРОКО ОТВОРЕНИ :)

ANHELITO напиша:

Совршенство во љубовта не постои...и јас не би сакала љубовта да ми биде совршена....секогас постои нешто што смета или слично...досега сум имала 5 врски кои не траеле повеке од месец за жал и затоа никогаш не сум знаела како е да имаш врска подолга од 1 месец...многу мои другарки и другари ми кажале дека после долго време им здосадува иако пак многу се сакаат али јас тоа никогаш не сум го сватила...се надевам и нема зашто досадата е смрт за врска...Порано во една врска мислев дека е совршена но не испадна така и од тогаш веке знам....тоа ми е најболното искуство...но продолжувам понатаму сепак имам 15 год(уште 2 дена 16) и се уште имам да учам за љубовта иако имам премногу болки поднесено ....:helou:

Птичји Грип напиша:
Љубовта не знае за грешки.
Љубовта, како замисла, не знае за грешки, точно, ама оној што љуби и оној што е љубен, знаат, и тоа како.

PSYtisfaction напиша:
Љубовта, како замисла, не знае за грешки, точно, ама оној што љуби и оној што е љубен, знаат, и тоа како.
На темава бев експлицитен.Љубовта не знае за грешки.Тоа значи дека ако љубиш знаеш и да згрешиш,знаеш и да простиш... Така да пак ќе повторам - љубовта не знае за грешки.

do pred nekoe vreme mislev deka moze da postoi sovrsenstvo vo vrskata...no ne...ne moze ! sekogas ke ima nesto sto nema da dozvoli vrskata da bide sovrsena...
mojata najgolema greska vo ljubovta e toa sto premnogu gi pokazuvam svoite cuvstva...ne mozam i ne sakam da gi krijam...toa e mojata greska...
ne sekogas treba da go pokazuvame toa sto go cuvstvuvame zatoa sto ke se njade nekoj idiot koj ke go iskoristi toa i ke te povredi !

sovrsenstvo nikade ne postoi pa ni vo ljubovta... ne mozes da baras nekoj da bide sovrsen koga ni ti sam/a ne si...
kako podrazbirate sovrsena vrska? da nema ic ama ic problemi??? pa ne moze, kolku i da ima mnogu ljubov sepak lugjeto se razlicini so razlicni karakteri i ne moze sekogas se da e rozevo, pa mora da ima nekoi problemicinja...
najbolno iskustvo bi bese koga toj sto go sakav (porano, t.s. prvata ljubov) me povredi, a go sakav premnogu i zatoa se zaebav... toa mi e najbolno iskustvo i propadnata vrska, drugo nekoe iskustvo taka od propadnata vrska sum nemala zatoa sto posle nego sum vo vrska vece 3 godini i se e prekrasno... nema mesto za bolka :)

najgolema greska sum ja napravil .. so ne go poslusav dedomi ... i trgnav po od baba umot :)
dedomi: vnucko ebaj da te saka tepaj da te slusa :)
babami: babe da si ja sakas i vrace daja nosis :))

posle tolku godini sfativ deka dedomi e vo pravo ... a babami mi napravila losh film :)
da ja sakas da ja cuvas i vrace da ja nosis za da ti se .... zad grb i na glava da ti se kaci
... e arno ali posledno vreme praktikuvam pogovorkata od dedo .. pa se e ok :) barem za mene ... ustvari ziveeme za sebe neli?

Околу соршенството во љубовта имам само еден цитат:
"Whatever dies was not mixed equally;
If our two loves be one,or thou and I
Love so alike that none do slacken,none can die"

Сум мислела дека ми оди се совршено во една врска која ми била најдолга до сега,и тој е единствениот што сум го сакала на таков начин и толку,но прибидејќи не постои совршество знаев дека нешто ќе тргне наопаку иако ни е толку убаво.

Згрешив што верував слепо на секој збор што ми го кажа,што му ја предадов љубовта,знаеше да ја врати но не и да ја цени по тоа што се случи.И толку,не погрешив во ништо друго посебно...само требаше да бидам по сурова...И поради неговите размислувања и состојба тогаш раскинавме!Сега е само дел од минатото на кое ќе се сеќавам и ќе се смеам секако...

Не постои совршенство, особено не во врска.
Сум рекла и порано, љубовта како чувство е совршенство, но човек не е совршен, така да... На почеток на врска секоја врска е прекрасна, убава и слично, потоа настануваат проблемите.
Моите грешки во претходните врски беа тоа што ќутев и кога некои работи не ми беа по ќеиф и ме повредуваа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom