Jedi Philosophy - Филозофијата на Џедаите

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
А кои се твоите претпоставки за 12. апостол? Апропо темава нели...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.717
Поени од реакции
34.267
Па ги набројував тие со најголем fan club, а дека јас сум роден и крстен како христијанин, мислев на исус & co.

Добро, религија со друго име е. Разноразни учења произлегоа од поголемиве, само модифицирани, адаптирани и можам да речам и изрежисирани според сечии потреби. Верување во нешто вишо е. Што е поразлично од Бог, силата?

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
I ne e religija, Jedi philosophy e, a ne religion!
Read, do not close eyes before it!
In the United Kingddom, 2% of people in Brighton reported their religion as "Jedi".

On January 12th of this year, the Government of Canada granted Order of the Jedi, Inc. certification which recognized them as the world's first Federally Incorporated Non-Profit Religious Entity. On that day in January the church was founded.

Aaa Гаро немој така. Луѓево си се исјасниле дека по религија се Џедаи, а во Канада ете си имаат и сертификат од владата. Јас почитувам туѓо мислење, верување, убедување и не дискриминирам. А уште помалку па сакам да наметнам мое убедување некому.

Дискусијата околу споменатото техничко (за мене) прашање одамна ја завршиме. Несакам пак да се навраќаме, бидејки е многу јасно дека до заеднички прифатлив одговор нема да дојдеме. :smir:

И Гаро реков дека немам намера да навлегувам во дискусија околу оваа филозорелигија.
Live long and prosper

I

Intex

Гостин
In the United Kingddom, 2% of people in Brighton reported their religion as "Jedi".

On January 12th of this year, the Government of Canada granted Order of the Jedi, Inc. certification which recognized them as the world's first Federally Incorporated Non-Profit Religious Entity. On that day in January the church was founded.

Aaa Гаро немој така. Луѓево си се исјасниле дека по религија се Џедаи, а во Канада ете си имаат и сертификат од владата. Јас почитувам туѓо мислење, верување, убедување и не дискриминирам. А уште помалку па сакам да наметнам мое убедување некому.

Дискусијата околу споменатото техничко (за мене) прашање одамна ја завршиме. Несакам пак да се навраќаме, бидејки е многу јасно дека до заеднички прифатлив одговор нема да дојдеме. :smir:

И Гаро реков дека немам намера да навлегувам во дискусија околу оваа филозорелигија.
Live long and prosper
Гледаш Гаро? И ти не си знаел дека е религија, а проповедник си. :pos2:
И имаат светлечки мечеви, да не заборавиме.:kesa:

Ох бре Гаро, ова ти е будизам 2.0, ништо повеќе, ама и ти не можеш да сфатиш. Џорџ Лукас решил да скрои нешто за потребите на филмот, и некои како тебе загорени по серијалот решиле да стануваат Џедаи. :tapp: Размисли логично, шо учи будизмот, а шо твојата религија? Сосем исто, само твоите малку го измениле, оти нели на филм иде тоа, на телевизија. :D Нејќам да навлегувам во дискусија, во која си победник со навредување, па затоа ќе те оставам да си продолжиш со филмот.
П.С. Има некоја света книга на Џедаите?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Mislam deka e od Gege, pa zatoa go krijat, stram im e da kazat.
I skini mi se, of topik, a vamu glumi moderator.

Гледаш Гаро? И ти не си знаел дека е религија, а проповедник си. :pos2:
И имаат светлечки мечеви, да не заборавиме.:kesa:

Ох бре Гаро, ова ти е будизам 2.0, ништо повеќе, ама и ти не можеш да сфатиш. Џорџ Лукас решил да скрои нешто за потребите на филмот, и некои како тебе загорени по серијалот решиле да стануваат Џедаи. :tapp: Размисли логично, шо учи будизмот, а шо твојата религија? Сосем исто, само твоите малку го измениле, оти нели на филм иде тоа, на телевизија. :D Нејќам да навлегувам во дискусија, во која си победник со навредување, па затоа ќе те оставам да си продолжиш со филмот.
П.С. Има некоја света книга на Џедаите?

Jas so tebe ne polemiziram, ne zabelezuvas?
Se dodeka ne citate kako sto treba.

Plus, istata vasa logika za sprdacini e i onaa:

Dali ako Deva znaci i e Kamila, majka mu na Isus bila kamila, izdrzliva, deka go izdrzala svetiot duh i nea, a ostanala nevina.

A deka Magdalena znaci rospija?

Toa za da go razlikuvaat dvete Marii vo zivoto na Risteta.

Moze sega da se otkacite od kretenizmite povrzani so filmovite i serijalite i da si prodolzite so bednikavite vi misli od malite mozocinja?

Vsusnost, terajte, vase e carstvoto nebesko, deka e na prostitie po duh, znaete, neli. Enjoy.

I

Intex

Гостин
^ Се прашувам што уште не ти удриле перманентен бан.

Значи, ова е форум, кој сака ќе тресе шо му душа сака, нормално се додека е поврзано со темата, а напишаното мое е поврзано со темата, и никој не може да ми забрани да пишувам, освен ако не си админ/модератор, а не си колку шо знам. Муабети за тоа кој да пишува на тема, можете да си правите со Смарт Ес на месинџер, скајп, бла_бла инстант чат апликации. Уживај и ти, пријателе.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
ne znam, ama ne zabelezuvas deka si ekstreno of topik??

Kr878

I

Intex

Гостин
За тоа ќе пресудат модераторите на подфорумов, некој супер модератор, или админ, сигурно не јас и ти. Ако сум, ќе ме избришат.
Чекај, и ти си офтопик со овој пост, значи и тебе ќе те бришат. Не само мене и тебе да не бришат, и цела тема стои на стаклени нозе, оти на форум се дискутира, а не се копираат текстови од фан сајтови посветени на Стар Ворс.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Look upon the person next to you as your equal, regardless of who he is, and you'll find Light. Look upon him from above, all snoddy and vain and only darkness will reside in you.

I

Intex

Гостин
^ Не е ова македонски форум? Шо тресеш на англиски? Аманте од вакви. Ај, јас разбирам англиски, шо правиме со некој член кој учел во руската паралелка? о.О

S

smart ass

Гостин
^ Не е ова македонски форум? Шо тресеш на англиски? Аманте од вакви. Ај, јас разбирам англиски, шо правиме со некој член кој учел во руската паралелка? о.О
Нека пие водка!!

12-сеттиот апостол е Џорџ Мајкл!!.

Докторе...дај бе кажи нешто за будизмот вер 1.0

Па поткрепи дека Jedi philosophy е вер 2.0.

И еј-may the force enlighten your path,for sake it's hard being LOST..

Член од
14 февруари 2010
Мислења
264
Поени од реакции
52
Требаше на плоштад да почнат да градат Џедај храм, а не црква. Барем вака ќе се собираа фанови на star wars од двете страни на Вардар, ќе се дружеа и ќе имаше слога. Така е кога the force is not within нашите политичари.

А што се однесува до филозофијата мислам дека ретко кој човек може да се придржува до строгите правила на Џедаите, но мислам дека можам да бидам Sith без проблем . Море и оние што се на власт се Sith со тапија.

П.С. Како се станува Џедај витез кај нас?

May the Force be with you.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Voni, a da ednostavno objasnis koj e dvanaesettiot apostol na bogojavlenieto Isusovo namesto da kopiras gluposti od blogovi i moronizmi na bespoleznici na ovaa tema.
Cisto proceduralno, oti jasna e namerata, a pojasno e neiscituvanjeto na temata pred da se klapne od net nekoe ordinarno mamlazosuenje od nekoj obezmozocnik?!

Ne mislis deka e poumno?
Osobeno sto seuste 2000 i kusur godinki ne se znae koj e 12ot apostol koj prisustvuval na bogojavlenieto po voskresenieto?:toe:

Сакаш да кажеш дека јас сум офтопик за работи кои ги прашувам а ти ги спомна? :uvo:
Јас сум на земја со двете нозе, си кажувам јавно, јас не знам кој е 12. апостол. Дали ти, члену Garfield, знаеш или барем претпоставуваш кој е 12. апостол?! Ако не знаеш, не се срами, во ред е. :smir:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.929
Поени од реакции
11.746
На времето кај Јода, што фишеци се вртеа...штета умре и децава нема кој да ги научи да ролаат денес, па ги заебуваат доле кај фасот стандард (џедајска клише работа)
Btw шиткам Lightsaber (2 години користен) поволно...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
12-ti apostol e moj ViTkoreG onoj, go znaes be, valjda si cul, deckono, onoj, burek sitka u Gege, Tosho li bese?!

Serenity...:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom