Jedi Philosophy - Филозофијата на Џедаите

S

smart ass

Гостин
Тоа е филозофија на животната енергија олицетворена преку нас,не е наметнат начин на живеење но како што прочита дава индивидуалност,дава основ да помогнеш со добри намери,но не и да креираш твоја правдина-туку постапувајќи согласно силата еквилибриумот ќе се врати(а и правдата со тоа посебно кога е нарушена),постапувајќи така без страв и со чест,без задни намери но со добра цел или во превод постапувајќи со чист ум,чесно и неутрално-тогаш и само тогаш го имаш вистинскиот-the way of the force.

Оваа филозофија е сечија и ничија и бесконечна изборот е твој и зависи лично од тебе.

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Ми се свиѓа.А знае ли некој чива е оваа филозофија(или начин на живот)?

Штом е илузија ја знаеш вистината,штом ја знаеш вистината си ја добил наградата,тогаш имаш его,штом имаш его тоа е илузија.Ова пак мене ми личи на срање во црно-бело.:smir:
Не би рекол дека вистината е илузија , баш напротив е , нели ?

Тоа е филозофија на животната енергија олицетворена преку нас,не е наметнат начин на живеење но како што прочита дава индивидуалност,дава основ да помогнеш со добри намери,но не и да креираш твоја правдина-туку постапувајќи согласно силата еквилибриумот ќе се врати(а и правдата со тоа посебно кога е нарушена),постапувајќи така без страв и со чест,без задни намери но со добра цел или во превод постапувајќи со чист ум,чесно и неутрално-тогаш и само тогаш го имаш вистинскиот-the way of the force.

Оваа филозофија е сечија и ничија и бесконечна изборот е твој и зависи лично од тебе.
А според кои закони постои еквилибриумот , на ГОСПОД ?
А за неутралното се слагам.

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Не би рекол дека вистината е илузија , баш напротив е , нели ?
Вистината е илузија.Но ако ти го кажувам ова значи јас ти кажувам илузија.Според тоа вистината не би требало да е илузија.Кој како си сваќа,се е вистина.:toe:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Чинам, јасно е сега зошто прашав за филмовите, но, сепак и твоето објаснение Ада е отпојќе доволно и достаточно! Тенкс, море претенкс!:back:
Сакаш да кажеш ...(со она цитатот, превод, парафразирам)
филозофијава постоела, но никој неможел да ја шири и именува се додека филмот не испадна и и даде име за да сега народот ги дели искуствата и ја шири?

Оваа филозофија е баш склепана за потребите на филмот .. а корените нејзини вероватно можеш да ги најдеш и у будизам и у таоизам и у кабала ...

сепак е позитивна работа и баш сум у моментов у тој филм ... у овакви филозофии ... гуглам барам некои вакви работи ... (се чудам од каде само Смарт Асс западна у филозофии, медитации и телепатии :tv::tv:)

само јас Нека Силата биде со тебе би ја заменил со Нека Енергијата биде со тебе ... :wink: да не филозофирам повеќе ќе напишам нешто поопширно подоцна :)

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Вистината е илузија.Но ако ти го кажувам ова значи јас ти кажувам илузија.Според тоа вистината не би требало да е илузија.Кој како си сваќа,се е вистина.:toe:
Ако се разбираме со зборови , а така и правиме , тогаш илузија е нешто што на прв поглед е вистинито и само за нашите сетила .
А вистината е нешто што е спротивно на илузијата(нешто што е така и крај).
Значи како поими да ги одвоиме.

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Ако се разбираме со зборови , а така и правиме , тогаш илузија е нешто што на прв поглед е вистинито и само за нашите сетила .
А вистината е нешто што е спротивно на илузијата(нешто што е така и крај).
Значи како поими да ги одвоиме.
Абе јас те разбирам многу добро и се сложувам со тебе ама како ќе знаеш што е вистина а што илузија,ако мислиш дека илузијата е вистина?

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Сакаш да кажеш ...(со она цитатот, превод, парафразирам)
филозофијава постоела, но никој неможел да ја шири и именува се додека филмот не испадна и и даде име за да сега народот ги дели искуствата и ја шири?

Оваа филозофија е баш склепана за потребите на филмот .. а корените нејзини вероватно можеш да ги најдеш и у будизам и у таоизам и у кабала ...

сепак е позитивна работа и баш сум у моментов у тој филм ... у овакви филозофии ... гуглам барам некои вакви работи ... (се чудам од каде само Смарт Асс западна у филозофии, медитации и телепатии :tv::tv:)

само јас Нека Силата биде со тебе би ја заменил со Нека Енергијата биде со тебе ... :wink: да не филозофирам повеќе ќе напишам нешто поопширно подоцна :)
Аахахаха доживеал некоја визија.
Абе сега гледам што е инает .
Али па ке се вади , ке рече силата ја има у физика за шесто одд.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Igorce, viden si, izmeren, sjeban i kusoumen si najden.

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Igorce, viden si, izmeren, sjeban i kusoumen si najden.
Kusoumen?
Ti sakas da kazes dugo umen si a?
Pa ne se vklopuva ova tvoe razmisluvanje so filozofijata na jedaite nekako .
Ama nema veze , ja ne planirav da te remetam samo sakav da ti ukazam na nesto , teraj si i ne se nerviraj.

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Acting like plant!!

Така ќе (до)знае.
Абе кога ке ти стане јасно , самиот факт што употребуеш вакви ниски работи е доказ сам по себе дека лажеш или кажуваш за нешто што не го знаеш.

S

smart ass

Гостин
Абе јас те разбирам многу добро и се сложувам со тебе ама како ќе знаеш што е вистина а што илузија,ако мислиш дека илузијата е вистина?
Acting like plant!!

Така ќе (до)знае.

А според кои закони постои еквилибриумот , на ГОСПОД ?
А за неутралното се слагам.
Ние ја имаме животната енергија насекаде околу нас и во нас.

Еквилибриумот не е закон,туку правило кое постои само за да биде прекршено,ова е услов за вистинската страна на силата да завладее имај предвид збориме за еден ентитет составен од + и - .

Земи предвид дека оние кои го игнорираат the way of the Force предизвикуваат срања и лоботомии налик Ѓумуш,па војни,неправдиња и.т.н

Е сега ако се однесуваш,одлучуваш смирено...ако работите ги анализираш дел по дел и тогаш вршиш одредено дејствие тогаш тоа е она правилното.

Еве тоа овде се гледа...

A Jedi works to preserve individual freedom. Freedom is the ability to choose for yourself. Countries have laws in place to protect freedoms of the individual, however at times those laws step beyond that ability. It is our duty through the Truisms to peacefully and lawfully work towards changing that, with what ability we have. To take away someone else’s choice is against what the Jedi stand for.

Now it is known that not every Jedi will agree with everything mentioned here. However, we feel this is what makes up the foundation of a Jedi. As you can see there is room for interpretation and above this it is your own path, however, what you see above must be present for a Jedi to be a Jedi.

Za boldiranoto. Ako odgovoriv?

Ај докажи ја таа животна енергија , со законите од физика што ги сакаш многу.
Игорче па тие се предуслов...зарем нели гледаш,зарем при очи си слеп,при уши глув а при јазик нем,а само при тастатура разбирлив:))

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Acting like plant!!

Така ќе (до)знае.

Еквилибриумот не е закон,туку правило кое постои само за да биде прекршено,ова е услов за вистинската страна на силата да завладее имај предвид збориме за еден ентитет составен од + и - .

Земи предвид дека оние кои го игнорираат the way of the Force предизвикуваат срања и лоботомии налик Ѓумуш,па војни,неправдиња и.т.н

Е сега ако се однесуваш,одлучуваш смирено...ако работите ги анализираш дел по дел и тогаш вршиш одредено дејствие тогаш тоа е она правилното.
Ај докажи ја таа животна енергија , со законите од физика што ги сакаш многу.

S

smart ass

Гостин
Али па ке се вади , ке рече силата ја има у физика за шесто одд.
Не знам како е по новата наставна програма:wink:

да не филозофирам повеќе ќе напишам нешто поопширно подоцна :)
Ти филозофираш???:vozbud::pos2:

Пушти видео жити се:pos2:

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Acting like plant!!

Така ќе (до)знае.

Еве тоа овде се гледа...

Игорче па тие се предуслов...зарем нели гледаш,зарем при очи си слеп,при уши глув а при јазик нем,а само при тастатура разбирлив:))
Да , само при тастатура сум разбирлив .
еееее ц ц ц ц ц

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Игорче дете голомеше, а бе, не сфаќаш дека си оф топик некако? И дека засмаруваШ?

Kajgana Shop

На врв Bottom