Бубалици!

Бубалиците се луѓе кои што ја користат својата меморија за запишување на RAW податоци, а слабо процесираат со мозокот.

Bubalica e nekoj sto UCI UCI UCI UCI UCI UCI UCI UCI UCI UCI UCI UCI i niso drugo ne praj u zivotot..
Strasno neintelegentna osoba.. I osoba sto pogresno go ima sfateno zivotot.. Faktot deka sfe ke znaes na pamet ne znaci deka si intelegenten nego glup i neznaes kao da se snajdes poinaku.. Pa aj sea enciklopedija ke izigravame..

Велиш дека бубалицата е особа која го има погрешно сфатено зивотот??
Епа сега да те прашам ако бубалицата што учи многу го има погрешно сфатено зивотот...што се дешава со учениците кои што не учат многу ??
Молим те одговори ме ме копка многу:helou: :helou:

bubaliciiii.pa ne znam kako da gi opisam.preeeeemnogu ucat(isklucivo na pamet)sekogas ama bas sekogas se spremni po site predmeti,mnogu retko izleguvaat zatoa sto se zafateni so citanje knigi

Имам еден таков во клас! Само учи и им го лиже г`зот на професорите!

Ne e ic ubavo da si bubalica ama i da imas se kecovi ne e ubavo da si prosecen e najdobro :toe:

Па според мене е бубалица оној што не ги сфаќа предметите како математика, физика или други каде што има задачи кои треба малку да се измозгаат па ги учи на памет сите задачи наместо принципот на решавање, а на факултети од типот на правен нема бубалици пошто таква е материјата и сакал- нејќел мора да се учи на памет

Се си зависи од струката...Пример во некоја електро или машинска струка не е можно да се биде „бубалиц“ колку и да се трудете, се е чиста лоогика. За разлика од нив, економски(не толку), општа, медицина итн се струки кај кој мора да се да се набуба...

Abe treba da se smeni pogledot na rabotite. Za nas bubalicata e licnost so ne izleguva od doma non-stop cita knigi, se uci napamet i koga ke dojde red za ispit ili ispituvanje ti si za edno 4 oceni poslab od t.n. bubalica. I si vikas jebiga ovaa ne ja biva daj malku da go poremetime covekot pa ne sum jas poglup od idiotot(90% se) i taka zivotot na bubalicata se zaebuva.
Ne mi gi prodavajte tie prikaski deka bubalici gi vikale tie so ucele napamet oti sekoj so malce pratel situacija vo sredno uvidel deka bubalici se site decinja so si citkaat knigicinja-fino lepo si gi razbiraat tie knigicinja bez da moraat da go memoriraat sekoj zbor i na krajot si dobivaat soodvetni oceni. Ustvari sum zabelezal deka tie sto najmnogu gi gnjavat "bubalicite" ljubat da si ucat napamet.
Znaci deca "bubalicite" postoele i ke postojat i ako ve nervirale vo sredno golemi se sansite deka ke ve nerviraat i ponatamu koga ke imaat poubava rabota od vas poubava kola od vas poveke pari od vas=> poubava zena od vasata. I ne mene ne me vikaa bubalica( ne site ).

Абе убаво све тоа дека ќе има добра работа и добра кола ама дека ќе има убава жена?!

Опсесија на бубалиците е учењето исто како на повеќето деца што опсесија им е играњето/забавата. Кога ќе порасне бубалицата што ќе им кажува на своите деца/внуци? Што правел во детството? Се разбира тие ќе очекуваат некои лудории но за жал на крај ќе се разочарат. Сепак треба да се прави рамнотежа на учењето. Да не бидеш ептен туп во школо ама да не бидеш бубалица. Јас што знам една таква бубалица никогаш не сум ја видел надвор, во школо збори само за лекции, за книги, за тестови. Јебига. Све зависи до родителите како го “истренирале“ детето :D

Бубалици се тие шо учат на памет! Имам кај мене у клас деца ќе ја набубаат книгата збор до збор! Све исто како е во книгата така кажуваат! И да, денес све знаат, ама утре прашај ги ... трупови!

Е тоа се бубалици!

кај мене во клас нема бубалици сите сме тапа :poss:

Бубалица ти е тип што секоаш у школо не му се слуша глас, освен на час, у школо стигнат е пред да звони звончето а остануе до последен час и ебено ги почитува правилата и наредбите на срањето наречено професори, и филмов е што секоја домашна работа му е средена перфектно, он н есе нервира денес ако изгуби милан или манчестер туку ако не напише точно домашна, професорите за него се закон и ред, бог и родители,на одмор прелистува книги додека сите останаите ебат матер и демолират, сите се забавуват он со големи цвикери се мачи да ги зачисти да можи да прочита уште нешто повеке како александар македонски ебал матер на исток и слични срања.
Хм, коа гледа женска мисли дали она исто као него ја има напишано домашната работа или болје е он од неа,гола да му се слечи ке речи дај бе ладно е облакај се, к***т освен на мочање и капење не го гледа поеке,ноке легнува у 21-00 ч. а стануе у 6 саат сабалје да може школото да го отвори заедно со служителите.Излагање у град?
Што е тоа сеа па освен залудно губење време, тогаш за него све е затворено не може да иде до пазар пиперки домати и сл срања да купува. Другарчиња му се ропаци со големи окалки , ако ги има ако не тогаш од дома не е мрднат. Ова е кратка дефиниција за шупак, како изгледа бубалица, истите ги имаше кај мене у школо. Срање!!!

Браво бе легендо. Го делам истото мислење.:helou:

п.с ги читав сите постови и заклучив дека сум мнооогу многууу далеку од бубалица за среќа...јас книга не фаќам во рака и пак си минам со 2 и 3 а тие мизерници скапуват:pos2:

па некој што многу учи седи мирен на часови,сите бегаат тој останува сам на час и слично

па некој што многу учи седи мирен на часови,сите бегаат тој останува сам на час и слично

Не се согласувам дека ако седиш мирен и ако многу учиш си бубалица. И јас заради таквите ставови сум била етикетирана како бубалица, што според мене воопшто не беше точно, затоа што отсекогаш сум учела, сум постигнувала успеси на полето на образованието, но секогаш сум имала време за 3 кафиња со друштвото дневно, сум шетала, сум знаела да киднам од час, кога се бегало колективно прва сум била да се бега и слично.

Да, учам, вредна сум и се трудам и знам дека тоа ќе ми се исплати, а што е најважно учам за знаење и учам за да се усовршам себеси. Но, мојот социјален живот е богат, имам друштво, шетам, излагам. Секогаш сум си држела баланс помеѓу учењето и излегувањето и сум ги постигнувала и двете, затоа што сум знаела да си го организирам времето.

Јас учам и во поголемиот дел сум мирна и тивка.Е ако сето ова ме прави бубалица, нека биде така.

Бубалици се тие шо учат на памет! Имам кај мене у клас деца ќе ја набубаат книгата збор до збор! Све исто како е во книгата така кажуваат! И да, денес све знаат, ама утре прашај ги ... трупови!

Е тоа се бубалици!
Се согласувам, "денес све знаат" знаат тоа што го набубале, а не го разбираат, и сецни ги на пола од тоа што го раскажуваат, ќе се збунат целите, и не знаат да продолжат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom