Возраст за прв сексуален однос

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

љубов,секс,петинг.

• Вкупно гласачи
    109
Според мене на 18 год, мислу тга се сваќав работе... а овој што се збори 14 год, мислу нема смисла, тој су глупости... поздрав

Под 18 не - премногу зрели , млади , зелени у паметот .
Али напредна младина , сакаат се да пробаат ...

ne mislam deka e usloveno so vozrasna , tuku so psihicka granica. Ima i mnogu povozrasni devojki od 14 godisnite, koi ne se spremni da imaat seks. Koga ke dojde praviot , koga ke se oseti devojkata psihofizicki spremna, togas e vistinskiot datum i vozrasna granica. Sepak, mora da se kaze deka teloto ne e sozreano do prviot ciklus, koga se isfrla prvata jajce kletka. Poveke poddrzuvam seks na 14 godini so praviot tip, otkolku seks na 20 godini kolku radi reda zatoa sto site go napravile veeke toa. Ova e slucaj od moja okolina sto sum go zabelezala, ne e sekogas taka.

ne mislam deka e usloveno so vozrasna , tuku so psihicka granica. Ima i mnogu povozrasni devojki od 14 godisnite, koi ne se spremni da imaat seks. Koga ke dojde praviot , koga ke se oseti devojkata psihofizicki spremna, togas e vistinskiot datum i vozrasna granica. Sepak, mora da se kaze deka teloto ne e sozreano do prviot ciklus, koga se isfrla prvata jajce kletka. Poveke poddrzuvam seks na 14 godini so praviot tip, otkolku seks na 20 godini kolku radi reda zatoa sto site go napravile veeke toa. Ova e slucaj od moja okolina sto sum go zabelezala, ne e sekogas taka.
Уште се тетеравите кој кога треба да се секса?
Мислиш дека девојче од 14 год свесно и трезвено размислува со своја глава,и знае кој е правиот,баш тогаш кога хормоните им удираат во глава,и гледаат само да се плеснат?

Еј..коа ќе ви кажам дека најмладата мајка во Германија го родила своето дете на 12 години, а затруднела на 11? остајте тука што викаат имала секс на 16 напредна е..“девојки“ на 12 раѓаат!

Еј..коа ќе ви кажам дека најмладата мајка во Германија го родила своето дете на 12 години, а затруднела на 11? остајте тука што викаат имала секс на 16 напредна е..“девојки“ на 12 раѓаат!

Ништо ново ... јбг модерни времиња

Инаку .. шо знам 17-18 години , ваљда ..

Не постои одредена возраст за прв сексуален однос.
За секого е различно. Некој можеби е спремен за сексуални односи на 13 години, а некој можеби не е спремен ни на 24.
Зависи од личноста.

Ти се придржуваш кон тоа правило?

Минимум 17 години,од медицинска гледна точка во однос на полова зрелост.

Уште се тетеравите кој кога треба да се секса?
Мислиш дека девојче од 14 год свесно и трезвено размислува со своја глава,и знае кој е правиот,баш тогаш кога хормоните им удираат во глава,и гледаат само да се плеснат?
Ako ti imas takvo iskustvo, ne ni ocekuvam da mislis poinaku. Napomenav deka ne sekogas e taka. Ima luge sto se pozreli na svoi 14 otkolku nekoj na negovi 25 godini. A praviot, da, moze da dojde na 14 godini isto taka kako sto moze da dojde i na 30. Nema pravilo. Toa go mislam.:pipi:I nepravedno e da se mesa trezveno razmisluvanje so vozrast. Toa zavisi od vospitanie. Ne mislam deka nekoja sto se heftnala na 14 godini ne e vospitana. Ne mora da znaci. Ednostavno ne poddrzuvam pravila potkrepeni na stereotipi deka polnoletstvoto e vistinskata vozrast za seksualen odnos. Sepak, pred da pocne curata da dava danok u krv, ne bi trebalo,
ne e fizicki spremna.:)

E stvarno nemozam da si poveruvam se sto iznacitav vo vrska so temava... arno ama sekoj si ima pravo da si kaze koga misli deka e najdobro, taka da jas mislam sepak treba malce da se priceka da mu se nevidi pa posle toa neka ne se siminja od takvo ako saka... i pred da pocne neka prasa nekoj ginekolog okolu taa rabota mislam deka ke ima uloga u promena na mislenje koa ke i kaze kakva se opasnost i sledi so prerano pocnuvanje so seksualni aktivnost e tie bas mozat da ve ostavat bez zborovi pa duri i da se podzamislite malce, isto taka misalm deka devojcinjata prvo treba da se prilagodat prvo na faktot dobiv prva menstruacija... pa potoa da razmisluvaat za seks!!
Pozdrav do site devojcinja pocekajte nisto nema da izgubite ako se strpite use nekoja godina.....:helou:

Ако кај нас законот дозволува брак легално да се склопи на 18 години, тогаш тоа од аспект на Библијата значи:
НАПОЛНИ СИ 18 (и ако не можеш да се суздржуваш) ЖЕНИ/МАЖИ СЕ и тогај сексот ќе ти биде убав.
ПРЕД ТОА НЕМОЈ!

Нема возраст за прв сексуален однос, тоа е индивидуално. Зависи кога ќе си спремен, пред тоа не треба. Не се согласувам со тоа дека на полнолетност е време за прв сексуален однос. И тогаш не сме многу зрели ако гледаш така, и според мене толку голема работа не треба да се одредува со бројка, т.е. години. Дефинитивно треба да бидеш спремен, кога и да е тоа, ама со секако девојчињата што шират ноџиња од 14 години не ги сметам за добро воспитани, или дека имале добро детство. Секако дека има и исклучоци, во се ги има, ама тинејџерите кои уште од пубертетот се изложуваат на секс, алкохол, дрога, па и цигари, немале убаво детство. Колку и во пубертетот хормоните да удираат во глава, за да тргнеш по лош пат треба многу повеќе.
Знам дека забегав од темава, не се работи за тргнување по лош пат, ама мене секс на 14 години ми асоцира на се тоа што го кажав. :toe:

Не е филмов дали си во брак или не, работава е што децава на 12 години имаат секс и со тоа веруват дека се баш супер. Не го прават тоа од задоволство туку од занесување што ке каже нивното друштво, поголем доказ за незрелост нема.
Секс под 17-18 години ЈОК! (барем кај мене не) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom