Алфа Ромео

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Mittko, прочитај ги уште еднаш правилата пред да постираш. Да те потсетам, официјалниот јазик на овој форум е македонскиот.

Член од
16 ноември 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Alfa romeo 90 2.5i V6 QO

може да не е точно, но тоа излезе од google-преведувачот:

Дата на производство - март 1986 година
Тип на мотор - бензински
Моќност - 156 КС

додатоците вклучуваат: дигитален табла, електронско регулирање седишта, махагонов управувач со регулатива во длабочина и височина, одбори компјутер со екран за моменталната потрошувачка, просечна потрошувачка, километри до бензинска пумпа, надворешна температура, хрономет'р и часовник, чек панел со известување за многу можни пречки, запалки и Пепелник за патниците позади, плјушен салон, 4 електронски прозорци, 4 дискови сопирачки со апарати Брембо / фабрички вградени /, шпер диференцијал и др.

ова чудо е произведено пред 25 години
та поента е дека дури и некои современи автомобили ги немаат тие додатоци

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Одлична Алфата :)
Една од последните вистински Алфи...transaxle, мотор напред, погон назад...
Единствен детал што не ми се допаѓа е дигиталната километража. Ама...футуристички 80-ти...тоа е...

Mittko, добредојде на автомобилизам. :)

Член од
16 ноември 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
здраво Срумикс :helou:

да, задна трансмисија - таму е вистината за спортски автомобили, иако зимата да има зор во снегот

уште нешто интересно за моделот 2,5 V6 Quadrifoglio Oro (златната детелина) - произведени само 6912 парчиња, има оригинален фабрички куфер кој се поставува под жабката со очила за сонце, кожа ракавици, хемиското пенкало и др. со логото на Alfa Romeo ...

ACER

=Сандокан=
Член од
14 мај 2008
Мислења
193
Поени од реакции
7
Вчера бев овде во Битола во автосалонот на Алфа, ја мањачев едно пола сат 159ката, па тоа е чудо ејјјјј бела боја, WOOOOWWWW, чудо чудо.

Член од
17 февруари 2008
Мислења
39
Поени од реакции
0
Луѓе јас се имам вљубено во 147 1.6 бензин 2005 год.. има некој ваква искуство да ми кажи или слично? вреди да се даваат 5-6000 евра за овај автомобил? позд

Член од
9 јануари 2009
Мислења
235
Поени од реакции
0
Abe mnogu sum zaljuben vo 147 2003 god sakam da zemam nekoj sofet kritiki , pofalbi , laskanja :) ??

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Фина кола тоа 147. Братучед ми ја има со 2.0 бензинец, ламја е. Додуша се мислеше нешто да ја шитка али незнам дали се одлучи. АСР, клима ел стакла, Алпине радио, џам кола.

Член од
9 јануари 2009
Мислења
235
Поени од реакции
0
Фина кола тоа 147. Братучед ми ја има со 2.0 бензинец, ламја е. Додуша се мислеше нешто да ја шитка али незнам дали се одлучи. АСР, клима ел стакла, Алпине радио, џам кола.
Ispod 150 ks ne zimam ama 1.6 sakam so 160 ks :)

S

smart ass

Гостин
После втора светска од правење мотори за авиони примарната дејност се промени...ехх златните години на алфа ромео 60-сеттите,ама и денес сепак имаат уникатност бидејќи веќе автомобили како опел астра,голф БМВ3-ка се некако искомерцијализирани,со алфа ромео не е така.

П.С едно време имаше списание аутобилд на македонски го читав редовно...го има уште по трафикиве??

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
П.С едно време имаше списание аутобилд на македонски го читав редовно...го има уште по трафикиве??
Нема повеќе, не се издава и јас го купував на времето. Мене највеќе ми се допаѓа SAT, на српски е огранок од италијанското Quattroruote. AutoBild премногу ги фаворизира германците:nenene:

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Еве една позадина за моб што мноооогу ми се допадна

Kajgana Shop

На врв Bottom