Kassandra

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Yo soy la muchacha del circo :pipi:

Клик на плееров :

[media]http://www.youtube.com/watch?v=lGjFJutM254[/media]

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Еве ви резиме од Перегрина

[media]http://www.youtube.com/watch?v=n2ZoqtaCi4k[/media]

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
леее фешти беа тогаш,ми текнуе дека игравме граница на горна улица и а дое 15 до 8 се потепуевме сите,посебно ние девојчињата по домите да глеаме,па распраање со моите да ми дадат да гледам,мајками викаше дека со секоја изгледана епизода се повеќе отупувам :pos:,и тука се соживуеш и се пронаоѓаш у ликот на каснадра,па напната атмносфера у стилот -леле леле шо ќе се деси утре?! а за викенди гинеш!!! :pos: баа ми да не ја спомињам,не карактеризираше сите со ликовите од серијата,и не ретко знаеше да зацмиздри хихи...ломои

Член од
16 февруари 2007
Мислења
67
Поени од реакции
2
Pa vaka luge toa bese se mi se cini `97 godina ,znaci pred nekoi dobri 9-10 godini.Togas koga se vozev so taksi dispecerkata im ja citase KASANDRA na soferite. I zamislete vo edno selo na nekoj covek mu ja ukrale kravata dodeka traela kasandra,a pak i taa se vikala Kasandra.Sve be luge bas sve se vikase taka,mnogu cigani zelkite sto gi prodavale na pazarot gi narekuvale Kasandra ,a krastavicite Randu.ha ha ha :pos2:

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
KAСАНДРА - првата и најубавата теленовела било кога прикажана кај нас, ПРВА таква содржина, затоа толку ја сакавме приказната за Циганката, со богато потекло....Јас и покрај тоа што уште гледам некои од шпанскиве теленовели, сепак КАСАНДРА ќе ми остане засекогаш во срцето
мислам дека само КЛОН и Жаде ја заменија и приближно се приближија на гледаноста на Касандра
а колку само ПОКВАЛИТЕТНИ латино серии после тоа дојдоа, али ете...сега да се даваше Касандра, немаше многу да значи
се прашувам само што е следно, 100% ќе има некоја следна која сите ќе не окупира како што беа Касандра и Жаде

Касандра (шпански: Kassandra) (1991-1992) е венецуелска ТВ новела. Сценариото е напишано од Делија Фиало, а режисери се Грацио Дангело и Олегарио Барера. Главен лик на серијата е, Касандра, која е млада Циганка и се венчава за богат човек. Меѓутоа, таа не сфаќа дека е ќерка на домаќинот на таа куќа На првата брачна ноќ, мажот на Касандра, Игнасио, е убиен, а Касандра ја обвинуваат за убиство.
Оваа теленовела трае 150 епизоди и постигна голем успех широм светот, а особено во Србија, Македонија, Бугарија, Русија, како и во други држави. Серијата Касандра влезе во Гинисовата книга на рекорди како ТВ серија на шпански јазик што се емитувала во најмногу држави (128). Продукција и дистрибутивна куќа на оваа серија е Coral International, сега познат како RCTV International.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Јас имав мислам тогаш 3-4 годинки и памтам сите седеа и гледаа.Сега ми викаат дека тогаш сум ја научил песната и сум ја пеел:pos2:

А гледам и Дијаманте се јавила да се восхити на убавината на божицата на сите сапунски серии:)

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Kaков феномен беше Касандра, значи.
Се сеќавам во основно, наставникот по биологија имаше обичај да купува Вечер, нели во него беше раскажана тековната епизода на Касандра и тоа на цела страница, сите гледаа во весникот, никој не го слушаше наставникот што предава. 5 минути пред крај на час ќе го замолевме ако може да прочитаме, и ќе земеше едно дете и ќе прочиташе на глас за цел клас :pos:

20:00 часот и штама, жива душа немаше, на слави, родендени, имендени, ма какви гости, сите се цртаа пред телевизор и на тие што не гледаа Касандра (а ретки беа) им беше незгодно па од немајкаде и тие гледаа :pos: Па се соживуваш со ликовите, ти врие крвта и ти иде нервоза кога Ерминија збори против Касандра, ти се пресекуваа нозе кога Ранду ја погоди Касандра со ножот :pos: Сите женски со траки на главата, башка што сите новороденчиња роми долго време после тоа им даваа имиња на ликови од серијава :pos: Не за друго, од таму шпански знаат сите :pos:

Па какво чувство беше тоа кога ќе ти ги кажеше некој напредните епизоди па се фалиш во клас дека знаеш како ќе се одвиваат настаните ама не кажуваш никому :pos:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Се сеќавам, кога пристигна тетка ми од Австрија, мајка ми и баба ми не станаа да се поздрават со неа.И рекоа чекај да заврши Касандра.:nesvest::pos2:

Janev

2.856
Поени од реакции
58
имаше и мастики со слики внатре со ликовите од филмот...Доринда, Игнасио, Луис Давид Касандра, Ранду, на др, не се сеќавам....

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
На едно шкавче дома стојат залепени сликички од мастики со Касандра.Колку години преживеале.Long Live Kassandra:vozbud:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.690
Поени од реакции
48.909
Кога ке ми текне како се лепев на телевизор да гледам ми се иде да си опалам бокс у моментов да си пуштам крв :).Еиии еднаш добив некоја тројка математика мислам и им кажав дома после Касандра за не ме казнат да не гледам :kesa: :pos:Како се исплашив Ранду да не ја збрца Касандра кога фрли со ножот по неа со затворени очи,и на Манрике кога ке се сетам јадниот прооде(мислам) ради неа:vozbud:
И кога ке ми текне па на тоа чоколатцата што се шиткаа на пазар,па мислам дека тоа беше нешто најгадно нешто на сите времиња ама се трошеа ко Милки да се,па и касетите со сите епизоди што пари напраи онаа Лскова од тоа ехее...и последен удар беше кога ги донесе Ранду и Касандра на Градски сите се избедираа дека не дојде Луи Давид али ипак беше преполно :)

еххх Касандо да видиш со какви серии те заменија скотовиве денес жал ке ти падне за нас :):):)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Кога ке ми текне како се лепев на телевизор да гледам ми се иде да си опалам бокс у моментов да си пуштам крв :).Еиии еднаш добив некоја тројка математика мислам и им кажав дома после Касандра за не ме казнат да не гледам :kesa: :pos:Како се исплашив Ранду да не ја збрца Касандра кога фрли со ножот по неа со затворени очи,и на Манрике кога ке се сетам јадниот прооде(мислам) ради неа:vozbud:
И кога ке ми текне па на тоа чоколатцата што се шиткаа на пазар,па мислам дека тоа беше нешто најгадно нешто на сите времиња ама се трошеа ко Милки да се,па и касетите со сите епизоди што пари напраи онаа Лскова од тоа ехее...и последен удар беше кога ги донесе Ранду и Касандра на Градски сите се избедираа дека не дојде Луи Давид али ипак беше преполно :)

еххх Касандо да видиш со какви серии те заменија скотовиве денес жал ке ти падне за нас :):):)
Леле, кога го пиша постов сите спомени од Касандра ми се појавија. Инаку јас благодарение на Касандра научив да читам, вака јавно да се пофалам:pipi:, во Вечер мислам даваа што ќе се случи вечерта, целото сценарио од вечерната епизода.
Зимата се радував како нездрава затоа што од кај мајка ми од работа им даваа пакетчиња за децата а на нив беа Касандра и Луи Давид:pos:. Исто се сеќавам во последната епизода мислам, кога беше престрелката, кога го пукаа Ранду:), комшииве се дереа однадвор на цајканите во судницата каде што беше сцената: "Удрете ја бе пизда ли и материн". Во маало жива душа немаше кога се емитуваше Касандра, на Партизанска можеше сред улица пешки да одиш. Е тоа беше ера.
Сега на истото сценарио се прават милион фејкерски серии. Барем и актери/ките да беа убави.

П.С. Ќе најдам ли барем една тема за серија во која Дијаманте нема да има постирано?

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
a ti smeta toa ili....pak se zamaras so mene, kako sto gledam, abe jas ni te znam niti me zanima sto pisuvas, jas za mene si gledam....ne sum od tie so se zamaraat so tugi problemi i zivoti, uzivaj be srcka

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Леле, кога го пиша постов сите спомени од Касандра ми се појавија. Инаку јас благодарение на Касандра научив да читам, вака јавно да се пофалам:pipi:, во Вечер мислам даваа што ќе се случи вечерта, целото сценарио од вечерната епизода.
Зимата се радував како нездрава затоа што од кај мајка ми од работа им даваа пакетчиња за децата а на нив беа Касандра и Луи Давид:pos:. Исто се сеќавам во последната епизода мислам, кога беше престрелката, кога го пукаа Ранду:), комшииве се дереа однадвор на цајканите во судницата каде што беше сцената: "Удрете ја бе пизда ли и материн". Во маало жива душа немаше кога се емитуваше Касандра, на Партизанска можеше сред улица пешки да одиш. Е тоа беше ера.
Сега на истото сценарио се прават милион фејкерски серии. Барем и актери/ките да беа убави.

П.С. Ќе најдам ли барем една серија во која Дијаманте нема да има постирано?
Тешко тоа:)
А добро бе луѓе, ептен мал бев не се сеќавам.Толку ли беше штама во државава за време на Касандра.Што ли се случувало?Масовно хипнотизирање?:)
Оваа Касандра била јака работа, вистински феномен.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.712
Поени од реакции
22.675
а добро кој не ја гледал КАСАНДРА ,, дефинитивно најубавата девојка кореима торес (така се вика )

Kajgana Shop

На врв Bottom