Роденденски подароци: Пари или нешто?

• Креатор на темата Креатор на темата filmadzijka
  • Време на започнување Време на започнување
не сакам подароци за мојот роденден,доволно ми е оние кои ме почитуваат само да ми посакаат среќен роденден.А за други родендени буквално се избезумувам и не знам што да купам,онака баш ми мачно купување подароци а пари не давам малку ми е без врска пари за роденден како подарок,што знам

според мене, најдобро е пари. зошто ? - Па ако му купиш на славеникот нешто по свој избор, тоа може да не му се допадне, па после вака-така. Пари кога ќе му "поклониш" може што сака да си купи. :)

И јас исто мислам..поубаво наполни џебот и не се секирај дали си му го погодил подарокот или не.

nesto...nekako bez dusa mi e para...a sepak i glupo mi e koga nema da mi pogodat...ali bolje neso..para sepak ne

Зависи на кого е роденденот. Ако е мало дете може и пари зашто незнаеш што да купиш, ако подариш блека брзо ќе ја израсне и слично. Ама тоа многу ретко, секогаш подарувам подарок кој ќе го осмислам што како и зошто, и секој подарок кој го имам подарено е со некој одредена цел. Целта е на пример, омилената блуза, музика, книга, поредмет некој кој одамна го сакал и слично. Зашто тргнувам од мене, јас не сакам пари, затоа и не давам пари. Друго е кога ќе ти кажат да не им купуваш ништо и веќе ако подаруваш да им дадеш пари да си собере повеќе и да си купи нешто поголемо.

Некако ми е глупаво да подарувам пари за роденден. Тоа ми е исто како воопшто да не ми значела личноста и ајде сега поклон пари па ти купи си. Во ред во некои случаи можеби е подобро, ама пак чувството кое го имам јас додека бирам подарок, па неизвесноста дали ќе им се допадне подарокот или не...се неопишливи.
Затоа најчесто прво ја проценувам личноста што отприлика би сакала или не би сакала па купувам подарок.Знам еден подарок кој би му бил драг па мислам на секого - торта.:smir:

за роденден подобро нешто, некако глупо ми е пари да подарувам или да ми подаруваат... некој предмет, по шо ќе го памтам роденденот е многу подобро....

Ме прават среќен ситни нешта,не ми е битно што е и како е само битно е да биде поклон пари неќам,исто ме прави среќен некој кога само така без ништо ке ми рече СРЕЌЕН РОДЕНДЕ!!!Баш ми е онака од срце!

Се враќам од роденден на кој што купивме карта за Златно Славејче на 19 годишно девојче...нек и е среќен роденденот...

Никогаш не ми било важно што ќе ми донесат оние кои ќе ми дојдат на роденден и не сакам ова да звучи како некоја стара и излитена фраза која онака ја кажувам.
Но, кога веќе би требало да се избира мислам дека подарок, оној вистински, нешто што славеникот ќе може да си го запомни како спомен од некоја личност е најсоодветно.
Пари, според мене не би било ОК да однесам на некого на роденден или па да ми дадат (зборам за пријатели). Би ми било непријатно. Мислам дека колку и да не се знае каков подарок да се избере, пари кај мене не би дошле како опција за подарок.

Мислам дека најдобро е на славеникот да му се дадат пари па одлуката на што ќе се потрошат си е негова....не можеш секогаш да му погодуваш на славеникот сигурно доколку се правиш на своја рака ке се случи да земеш нешто шо воопшто не го сакал...освен исклучок ако пред тоа знаете што точно сака па да му ја остварите желбата....

Ах најмногу сакам роденденски подароци. Не ги ценам по вреднос туку по намерата и вниманието. Мразам подарок во вид на пари, најмногу сакам изненадувања!

Пари само од мајка ми и татко ми!!! Иначе од други се разбира дека сакам изненадувања!

абе.....јас на пример би сакала пари..уствари зависи од кого...ама и ептен се радувам на пример завиткано нешто и едвај чекам да го отворам....тоа од поблиските роднини...
а на пример за подалечни треба да биде подарок бидејќи сметам ако се одлучи за пари, тоа значи дека воопшто не се потрудил околу роденденот околу подарокот и ајде набрзина пари ке му дам....
убаво е кога човек ке се потруди да купи нешто..

Help: роденденот на девојка ми е на повидок, а немам појма што да и купам за подарок совет би бил WELCOME фала

Види вака. Ако не знаеш што да купиш за роденден, прашај го славеникот што најмногу сака и купете го тоа. Зошто често се случува да не го погодите поклонот. Не дека ќе ви речат дека не е добар ама пак. Јас преферирам така, за други не знам. Или меѓу поклон и пари - ПАРИ:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom