Љубов и пари

• Креатор на темата Креатор на темата sagaqua
  • Време на започнување Време на започнување
sagaqua напиша:
„Кога сиромаштијата влегува на врата, љубовта излегува низ прозорец„

Колку има вистина во оваа изрека?
Најубаво е кога една врска се темели на здрави, јаки и интензивни емоции,
меѓусебно надополнување, среќа, задоволство....
Во една таква солидна врска, колку парите играат важна улога?
Дали врската може да се разниша, пропадне - растури, кога двајца после подолга
и стабилна врска, од „Х„ причини наеднаш се соочуваат со големи финансиски
проблеми?
Дали во обидите за финансиска стабилност и опоравување, трката со времето и парите,
барањето начини за решавање на финансиите....може да не оддалечи од партнерот?
Како парите влијаат на љубовта и емоциите во врската?
cs.gif

...ako go zememe faktot vo koj se naogaat mladite momentalno kaj nas a toa e deka ima 100000....drzavna administracija,150000 vraboteni -prijaveni sto plakaat doprinosi i 450000 nevraboteni i restoto nerabotosposobni-sto penzioneri sto maloletnici...ke dojdeme do prichinata zasto se poveke i poveke mladi luge ne se odluchuvaat na brak i raganje deca ili zasto od druga strana ima tolku rastutreni brakovi....a toa moz da bi de eden odgovor na tvoevo prashanje logichen de...deka od ljubav ne se zivee... se zivee ama,i uslovi za zivot takov treba...taka da najchesta prichina vo nashata mila RM e sto nema uslovi za ljubav-brak-deca familija...ne e fintata samo da se napravi neshto-treba da se napravi kako sto treba kvalitetno i dostoinstveno-so red asto bi se reklo....a inache postojat i drugi prichini za prekin na ljubovta...kako sto se neizziveanost ili zbudalenost so mnogu pari...e taka curo.

Ako ima ljubov ne veruvam da se srusi se radi finansiski pricini vo toj moment samo treba razbiranje da se ima i se ke se sredi ljubovta pomaga mnogu vo takvi situacii :salut:

jas so mojot decko sekoj den se karav ...no toj pred edna nedela na sporska fati 15000 denari..i 2 dena ne se bevme skarale..i jas mu velam deka tie denovi nesto ne se karame i toj mi veli deka koga imal pari ne se sekiral za nisto....taka da parite za nekoi luge igraat mnogu golema uloga vo zivotot

Хех..а за што се караш со дечко ти?За пари?Ако се карате кој ке плати и слично,тогаш свакам зошто не сте се карале тие два дена,ама ако се карате за други работи,не ми е јасно каква врска има тоа дали тие два дена тој има пари или нема?

Kako sto pominuvaat godini se pocesto slusam deka lugeto prvo gledaat da najdat situiran partner/partnerka odkolku da se vpustat vo vrska so nekoj koj nema pari.Za mene licno nekako ne mi igraat parite golema uloga vo vrskata.Pred se mora da e vrskata temelena vrz ljubov, a ne pari.Ne bi me ispolnilo mene nikakvo bogatstvo i raskos dokolku jas ne custvuvam nisto prema toj covek.Kaj nekoi luge vlijaat parite vo vrskata vrz ljubovta i vo emociite sto jas ne mozam da razberam, no toa ti e ,site se razlicni.Jas ne bi se odelila od partnerot radi finansii ili nekoj takov problem, jas koga sum se odlucila da bidam so nego spremna sum da delam i dobro i loso i vo izobilstvo i vo nemastija, ne mi smeta nisto samo ljubovta da prezivee toa mi e najvazno nisto drugo.

Американците имаат една изрека Love won't pay the rent љубовта нема да ја плати киријата или сметките по нашки сеедно важно е дека само од љубов не се живее:smir:

Американците имаат една изрека Love won't pay the rent љубовта нема да ја плати киријата или сметките по нашки сеедно важно е дека само од љубов не се живее:smir:
Море има во Америка доста кои живеат од продавање на љубов.
Разни мадами кои живеат на висока нога од тој занает.

Море има во Америка доста кои живеат од продавање на љубов.
Разни мадами кои живеат на висока нога од тој занает.
Не е истото овие си ја продаваат лепотата а не љубовта има разлика, ама факт е дека само од љубов не се живее мора и да се јаде нели:smir:

Не е истото овие си ја продаваат лепотата а не љубовта има разлика, ама факт е дека само од љубов не се живее мора и да се јаде нели:smir:
За екстра цена ќе ти каже и докаже дека те сака.
мене ми го имаат поубо пушено за пари отколку од љубов.

За екстра цена ќе ти каже и докаже дека те сака.
мене ми го имаат поубо пушено за пари отколку од љубов.
Така де значи пак се сведува на моето дека од Љубов не се живее, а како што можеш да призаприметиш дури ни добро пушење неможеш да добиеш без пари :pos2:

И пари да има(не мора многу)и љубов.
Секој ги гледа и двете работи,кој вели не, се лаже...

Во една таква солидна врска, колку парите играат важна улога?
cs.gif

Ќе искористам една порака,која кажува многу работи:
Со парите можеш да купиш куќа,но не можеш да го купиш мирот во неа!
Со парите можеш да купиш книги,но не можеш да го купиш знаењето!
Со парите можеш да ја купиш положбата,но не можеш да го купиш угледот!

Со парите можеш да купиш крв,но не можеш да го купиш животот!
Со парите можеш да го платиш сексот,но не можеш да ја купиш љубовта!
ВИСТИНСКАТА ЉУБОВ НЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ.

Дали врската може да се разниша, пропадне - растури, кога двајца после подолга
и стабилна врска, од „Х„ причини наеднаш се соочуваат со големи финансиски
проблеми?
cs.gif
Љубовта помеѓу двајца не е само кога е се добро,туку вистинската љубов е онаа која со взаемни сили ќе успее да го надмине секој проблем.
Како парите влијаат на љубовта и емоциите во врската?
cs.gif
Парите можеш да ги имаш денес,а утре веќе да ги немаш и обратно.
Љубовта која не е само збор,туку чувство спрема некого,не можеш да ја имаш денес,а утре веќе да исчезне и тоа само поради финансиски проблем.Баш напротив.Кога еден од партнерите ќе доживее финансиски колапс,најмногу што му е потребно е љубовта,поддршката и разбирањето од другиот партнер,а доколку ова го нема тогаш не станува збор за искрена љубов,туку за материјална.

Kako sto pominuvaat godini se pocesto slusam deka lugeto prvo gledaat da najdat situiran partner/partnerka odkolku da se vpustat vo vrska so nekoj koj nema pari.Za mene licno nekako ne mi igraat parite golema uloga vo vrskata.Pred se mora da e vrskata temelena vrz ljubov, a ne pari.Ne bi me ispolnilo mene nikakvo bogatstvo i raskos dokolku jas ne custvuvam nisto prema toj covek.Kaj nekoi luge vlijaat parite vo vrskata vrz ljubovta i vo emociite sto jas ne mozam da razberam, no toa ti e ,site se razlicni.Jas ne bi se odelila od partnerot radi finansii ili nekoj takov problem, jas koga sum se odlucila da bidam so nego spremna sum da delam i dobro i loso i vo izobilstvo i vo nemastija, ne mi smeta nisto samo ljubovta da prezivee toa mi e najvazno nisto drugo.
Ех Ренате вака кога те читав,ми се вратија милиони спомени од мојата врска која прекина пред 3 месеци.Траеше 2.5 години се сакавме,нормално и се каравме но не поради пари,туку поради секакви други глупости.Таа ми од секогас викаше од лјубов само не се живее(хелло го знам тоа требат и финансии),но мислев дека е само така моабети.И последниот месец се каравме ептен,праеше некои работи за кои знае дека јас не ги одобрувам,се инатеше намерно,и мене ми скисна ја викнав и кажав дека не бива така.и кажав како мислам дека треба да бидат работите за се да биде ок.Но таа не се согласуваше со тоа и раскинавме.И се сретнуваме сега правиме муабет,и ми казува има дечко некој ситуиран богат и така натаму и многу и е тешко,затоа што не се замарал многу со неа и велел во лице дека не сакаат да се гледаат често затоа што на него бргу му здосадувало така,и многу се нервирала.Епа сестро што си надробила тоа сркај си..А јас се нервирав ама сега кога ги размислив работите си викам Господи чувај ме настрана од комплицирани личности,и сум благодарен што не потрошив уште некој година со неа...........................................................................................Со пари може да се купи се освен среката и љубовта :back:

За да биде врскарата/бракот успешен најважно е да постои ЉУБОВТА.Парите се важни но не и пресудни.Не е на одмет да ги има но впрочем си ги пуштаме нозете толку колку што ни е чергата.Можеш да бидеш со некој парајлија но секогаш ќе има некој кој има повеќе и никогаш нема да си среќен и задоволен во врската и општо во животот ако не знаеш да го цениш она што го имаш:smir:

Парите и славата имаат голема улога.Кога татко ми беше обичен учител никој не ми обрнуваше внимание.Сега кога е директор веќе 3 години сите девојки се прават како да ме познаваат од мали:toe:

Парите и славата имаат голема улога.Кога татко ми беше обичен учител никој не ми обрнуваше внимание.Сега кога е директор веќе 3 години сите девојки се прават како да ме познаваат од мали:toe:
Тоа има влијание, да. Но по Х време кога татко ти ке го сменат, ке видиш кој е со тебе поради тоа што те сака/почитува како другар, а ке видиш кој ти правел лице.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom