Љубов и пари

• Креатор на темата Креатор на темата sagaqua
  • Време на започнување Време на започнување

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
„Кога сиромаштијата влегува на врата, љубовта излегува низ прозорец„

Колку има вистина во оваа изрека?
Најубаво е кога една врска се темели на здрави, јаки и интензивни емоции,
меѓусебно надополнување, среќа, задоволство....
Во една таква солидна врска, колку парите играат важна улога?
Дали врската може да се разниша, пропадне - растури, кога двајца после подолга
и стабилна врска, од „Х„ причини наеднаш се соочуваат со големи финансиски
проблеми?
Дали во обидите за финансиска стабилност и опоравување, трката со времето и парите,
барањето начини за решавање на финансиите....може да не оддалечи од партнерот?
Како парите влијаат на љубовта и емоциите во врската?
cs.gif

Може да се успее ако се сака премногу. Но таквите случаи се поретки, барем јас така мислам. Секој кој има големи финансиски проблеми, нормално дека ќе е постојано под стрес и нервоза, а тоа се одразува на сите други сфери од животот.

Дека ќе се растури врската во која се вмешани силни емоции, не верувам. Нормално е понекогаш да се соочиш и со финансиски проблеми и тоа да ти влијае на расположение. Ќе се трудиш да прикриеш можеби, но некогаш ќе излета и пред партнерот. Може да се разниша, во смисла да се појават расправии, нервози. Таа нервоза не мора да се претвори во конфликт за парите, туку за сосема нешто друго. Не е во ред ако си нервозен поради нешто да се расправаш за друго, ама најчесто е така. Тогаш излегуваат некои потиснати емоции, некои на кои не си обрнувал внимание, вистинската причина за нервоза знае да биде забаталена некаде и да се ориентираш кон некои поврзани со партнерот.
Во таа смисла може да се разниша една врска, па најчесто мислиш дека тоа е поради парите. Една нервоза повлекува друга.
Прост пример. Партнерот ја изгубил работата, не работи, го притиска тоа и во барањето начин за излез стигнува до нервоза. Ти од другата страна се жалиш дека се нема пари, дека не можеш сама да работиш за да опстанете. Ако си направила некоја грешка (според него) порано додека работел, ако некоја одлука донел според твој совет, доаѓа конфликт за тоа дека згрешил што те послушал и сега ќе бил на некое друго место. Потиснатите чувства излегуваат, па продолжува расправија за сосема десетто. Да напоменам, ова е веќе за двајца што живеат заедно, што заедно вложуваат во финансиската состојба. Може тоа да е кај двајца кои заедно живеат и допринесуваат за животот во заедница.
Ако е обратен случај, ако нема делење и заедничко планирање за трошење на парите, на друг начин влијае нервозата.

Како и да е. Влијаат на расположение, се појавува незадоволство. Сепак за се` е потребно трпение (и кај двајцата) да се исплива, потребно е разбирање и здрав муабет за наоѓање на решение. Ако имаш подлабоки чувства и ако врската е здрава, не би рекла дека парите би ја уништиле поврзаноста и самата врска. Само потребен е правилен пристап.
Може да дојде и до оддалечување, но не мора да значи дека парите повторно ќе ги зближат. Се` зависи од чувствата.

Би имало вистина кога би била малку изменета, на пример: кога двајца дремат по дома и ги фаќа сиромаштија, љубовта излегува со трчање низ врата ... тоа да. Никогаш не сум верувала и нема да поверувам дека некој неможе да најде работа ако сака, затоа мислам така ... немора да е тоа којзнае што, ама за леб, секој здрав човек може да извади некој денар.

Мене лично, парите и врската т.е. љубовта, не ми одат никогаш во иста реченица.

проблеми?
Дали во обидите за финансиска стабилност и опоравување, трката со времето и парите,
Не. Финансиските проблеми се прилично секојдневна работа и како што доаѓаат, така со правилни постапки си одат. Зошто тоа би разнишало една стабилна врска? Воопшто не. Напротив, може да ја зацврсти, доколку заедно се трудат да го решат тој проблем, а ако е стабилна врска, така и би било. Таа трка со времето и заедничкото барање начини да се среди се`, може да ги оддалечи партнерите физички, но психички не верувам.

cs.gif
Значи, кај вистинската љубов парите не влијаат никако. Пожелни се секаде, но и без нив може да се сака. Тие може само да бидат причина да пукне некоја врска, која била трула одамна.

VO sekoja stabilna i ozbilna vrska kade sto sekogas ljubovta e na prvo mesto..vladee sloga dogovor i razbiranje. Normalno e da sekoja vrska ima svoj podemi i padovi problemi dali finanskiski emocionalni ili dr. koj koga togas treba da se reshat .
malce specificna uloga igraat parite vo edna vrska..Pozelno e da gi ima sekade togas i mnogu poubavo ke se dozivuva ljubovta so site tie ostvaruvanja na romanticni veceri izlaganja zaednicki odmori patuvanja.. ali ne sekogas imaat glavna uloga vo edna vrska .
no se sto se saka se moze .mnogu mina uspeale i bez niv i ke uspeat

Денес парите го вртат светот .. Нема шанси никој да опстане без пари. Логично, ако нема пари, ќе има нервози .. караници .. Многу луѓе, во очај од тешката економска ситуација посегнуваат по алкохол .. па се јавува и семејно насилство .. Тоа веќе не е здрава средина.
Така да, колку прво да гледаме на љубовта .. треба да гледаме и на финансиите, за да не дојде до разочарување.

Не влијаат парите врз вистинската љубов дефинитивно.Ако е љубовта голема тогаш ништо нема да и попречи...Се согласувам со тоа дека заради недостиг на финансиски средства може да се појават нервози,расправии,НО не влијае врз љубовта.

Барем по мое мислење кога се заљубуваш не се заљубуваш во парите туку во личноста,ама многу луѓе не го практикуваат тоа!Материјалната страна им е по важна.А за луѓето што се во врска од љубов не им се пречка парите ако ги немаат зошто со меѓусебна помош и тоа ќе се среди...P.S. Заједно смо јачи!!!:):)

So znam. MIslam deka definitivno parite ne ja igraat ulogata vo edna zdrava i jaka vrska. Tie moze da bidat samo eden segment, samo eden mal del od od uzivanjeto vo taa harmonia. Da ja nadopolnat so mali slatki, fkusni nesta. Fakt e deka parite se potrebni, vo sekoja prigoda, no drzi i toa deka so pari se ne se kupuva. Edno nesto od taa malecka minijaturna lista e i ljubovta.

Ако љубовта е посилна од матријалноста во врската, не влијаат...ама тоа ретко, ретко, ретко...:toe:

Mozebi sum pregolem optimist ili romanticar, sepak veruvam deka kolku i nevoljite da se golemi so ljubov moze da se resi se.
So partnerot si i vo dobro i vo loso,ako ve snjade finanskiska kriza tuka ste za da se potkrepite i da si pomognete eden so drug.Kako sto kaza nekoj pogore parite i ljubovta ne odat zaedno.Ako vrsakata e zdrava i stabilna problemite edinstveno sto mozat da napravat e da ja zacvrstat.

Не смее љубовта да е послаба од парите , се сакаме тогаш то за мене значи дека сме тука еден за друг во арно и лошо. Заедно ќе се најди излез и решение и ќе излезиме од кризата појаки и посоединети.
Ако имам деца знам дека моите никогаш нема да остават внуците да му страдаат така да ќе заборавам на гордост и ќе оставам дечињата да имаат све што му треба .

Pa obicno velat deka od ljubov ne se zivee, neli? No mislam deka ako dvajcata imaat dovolno razbiranje i doverba, mozat da uspeat da gi resat site problemi, pa i finansiskite.... Pa na denesno vreme site poveke imaat finansiski problemi otkolku bilo kakvi drugi, i sepak ostanuvaat zaedno... Za mene, toa ne e dovolna pricina da krenes race i da se otkazes od ljubovta!

jas so mojot decko sekoj den se karav ...no toj pred edna nedela na sporska fati 15000 denari..i 2 dena ne se bevme skarale..i jas mu velam deka tie denovi nesto ne se karame i toj mi veli deka koga imal pari ne se sekiral za nisto....taka da parite za nekoi luge igraat mnogu golema uloga vo zivotot

sagaqua напиша:

проблеми?
cs.gif

jas mislam deka vo tie momenti na kriza da bi se namalila harmonijata vo ljubovta i odnosite, no bas vo tie momenti ako ima vistinska ljubov taa ke ostane i ke se pokaze dali e vistinska ili samo prepravanje:kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom