Цртани/анимирани филмови

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Во поново време од анимирани филмови Kung Fu Panda,Wall E,Madagascar 2 и Ice Age 3 ги имам гледано.
Од постарите цртани како мал сум ги гледал Том и Џери,Pink Panther и Looney Toones,а активно гледам Simpsons и South Park.

Омилен ми е "Corpse Bride",кој не го гледал му го препорачувам обавезно да го погледне.
Tim_Burton_s_Corpse_Bride_by_piti.jpg

Вчера го купив "Nightmare before Christmas" и не ме разочара иако "Corpse Bride" ми е далеку подобар.
nightmare-before-christmas_foto_38314panezusxqd.jpg

Во петок(по препорака на еден форумџија)планирам да го купам "Coroline" па ако некој го има гледано нека пише впечатоци и импресии пошто трејлерот делува прилично интересно.
coroline.jpg

Logorama (2009) кракта реценизја

Логорама е француски краток цртан филм (правен од французи), ама е на англиски јазик.

И на овогодишните Oскари беше номиниран и ја доби наградата за најдобар краток анимиран филм. Ова е цртан каде светот - луѓeто, предметите, животните, се претставени преку разни логоа, амблеми и останати комерцијални знакчиња. Пример пеперутките се прикажани преку
MSN знакчето
. И сето тоа е интересно склопено.
И како секој филм, имаме дејствие. Во цртанов има полицајци, има криминалци, и... Да не откривам многу, интересно е да се види, трае 16 минути.
Мене повеќе ми се допадна од ланскиот добитник на Оскар во оваа категорија. Па препорака да го изгледате, освежување помеѓу кратките цртани.

Bugs Bunny Rides Again (1948)

"Now all you skunks clear out of here." ... :pos2:
или "This town ain't big enough fer the two of us!"...
итн.

------

Да не биди работава само за еден цртан еве и една иформација.
Warner Bros последниве години издаваше Златна Колекција на нивните Loony Tunes и Merrie Melodies цртани. Досега се излезни 6 дела (годишно излегувше по еден дел) и секој содржи по 60тина цртани на 4 ДВДња. (Ги има на торенти во divx, еден дел е на едно ДВД).
Филмските колекционери и љубителите на цртанот мислам дека ќе ја сакаат колекцијава.

Rise and shine, Mr Freeman, rise and shine... односно...
Wake up sleepythread.

Е сеа. Излезе DVDrip/BRrip од Toy Story 3 пред недела дена. Ја нормално како (скоро) секој попознат американски цртан шо постои, веќе го имам и овај. Гледање наскоро, можна и рецензија.

Има рипови и од How to train your dragon од пред 2-3 недели излезени. Долго се чекаше рип за овај.

Интересни ми се сите делови на Ice Age ,дај боже да направат уште некој дел.
Шрек...
И секако Кралот Лав...
Еднаш гледав еден јапонски цртан ,не му го помнам името....дефинитивно тие се болни луѓе ,но во главно интересен цртан кој ми врежи црни спомени. И никако да го најдам ,го гледав пред добри 6-7 години , се сеќавам дека имаше волци , јапонец кој ќе го пробушат со дрвена базука и доста крв.

Последно го гледав Toy story 3 и беше многу интересен:) сакам анимирани филмови:tv:

Неверојатно добро нешто, иако не сум којзнае колкав љубител на аниме...

Пред некое време го гледав Ајс Ејџ 3 и Тој Стори (сите дела),дефинитивно овие два анимирани филмови се едни од најдобрите.

Омилениот цртан филм , но сепак серија... The Simpsons
Идеологијата за семејната приказна на Хомер и Барт со трите девојќи кои ги трпат нивните безвредни глупости е непроценлива... Како најголема идила во животов би кажал дека сакам да го имам мозокот на Хомер... никогаш не се замара... да биде пред смрт тој ќе си се напие едно пивце и е готово... нај среќниот човек што постои и е познат за градот!
Освен симпсонови исто така Саут Парк сум ги изгледал сите епизоди и уште некои долгометражни филмови меѓу кои е и долгометражната претстава на >>The Simpsons<<

How to train your Dragon - what Avatar should have been: забавен, интересен, со фини ефекти и пријатен за очи. Плус, допира до тебе на персонално ниво...се изненадувам, се подобри филмови вадат овие не-Pixar компанииве.

Прво Cloudy with a chance for meatballs, после овој...браво. : )

Порано сум гледал се.. имав сателитска и гледав 24/7 цртани на германски(така научив германски) и многу цртани сум гледам али најомилени Yugioh i One Piece, а сега понови анимирани филмови се Madagascar 1,2 , Wall-E и How to train your dragon...:tv:

Порано сум гледал се.. имав сателитска и гледав 24/7 цртани на германски(така научив германски) и многу цртани сум гледам али најомилени Yugioh i One Piece, а сега понови анимирани филмови се Madagascar 1,2 , Wall-E и How to train your dragon...:tv:
Yugioh beshe dobar,ali sea ovaj Yugioh GX sho go davaat mnogu glup

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom