Помош околу Counter-Strike (општо)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Епа дај смоке.цфг ако имаш :)
Немам, ама еве ти една онака набрзина (секако можеш да правиш измени)

// This is the smoke round config file
"say" "Smoke rundata zapocna
wait
wait
wait
"say" "Eden od igracite neka frli smoke i site napravete screenshot pritoa drzejki tab"
wait
wait
wait
wait
"sv_restart 1"
"say" "Smoke rundata zavrsi"

Ова копирај го во notepad и зачувај го како smoke.cfg и копирај го во cstrike фолдерот. Кога ќе сакаш да ја стартуваш рундата, во конзола напиши exec smoke.cfg и ќе се појави горенапишаното.

krume1995

Гејмер
Член од
2 декември 2008
Мислења
308
Поени од реакции
13
add me на мсн да ми кажете како да инсталирам АМХ МОD

фала

krume1995

Гејмер
Член од
2 декември 2008
Мислења
308
Поени од реакции
13
добра финтица пробав 10 пати никако да успеаамм :mad: се нервирам ке искрашам сееееееееееее

Tr()LL*W@rL()rD

, Дрогhан ‘
Член од
29 октомври 2007
Мислења
1.626
Поени од реакции
99
Немам, ама еве ти една онака набрзина (секако можеш да правиш измени)

// This is the smoke round config file
"say" "Smoke rundata zapocna"
wait
wait
wait
"say" "Eden od igracite neka frli smoke i site napravete screenshot pritoa drzejki tab"
wait
wait
wait
wait
"sv_restart 1"
"say" "Smoke rundata zavrsi"

Ова копирај го во notepad и зачувај го како smoke.cfg и копирај го во cstrike фолдерот. Кога ќе сакаш да ја стартуваш рундата, во конзола напиши exec smoke.cfg и ќе се појави горенапишаното.
Направив вака како што рече, и после напишав во конзола exec smoke.cfg, и одоздола во конзолата пишува couldn't exec smoke.cfg.
Да не е нешто грешка?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Направив вака како што рече, и после напишав во конзола exec smoke.cfg, и одоздола во конзолата пишува couldn't exec smoke.cfg.
Да не е нешто грешка?
Сега го поправив config-от. Еве, земете го демово и видете како изгледа скриптата. Smoke.cfg - земете и пробајте :wink:

krume1995

Гејмер
Член од
2 декември 2008
Мислења
308
Поени од реакции
13
СЕГДЕ :D:vozbud: има некои зборови англиски што не ги разбирам па затоа не можам да се снајдам :nesum:
ХЕЛП МИ ! :nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
ХЕЛП МИ ! :nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum:
Оф леле, од тука преземи го модот. Откако ќе го симнеш, инсталацијата оди вака:

Откако ќе заврши инсталацијата, го добиваш овој прозорец

Сега, започнуваш со конфигурирање на AMX, на почеток избери дека се согласуваш со правилата... и кога ќе дојдеш до овде

Избери ја четвртата опција (како што е прикажано на сликата)
Понатаму ќе ти се отвори ова

значи овде МОРАШ да го избереш cstrike фолдерот, во спротивно amx ќе биде инсталиран НО НЕМА ДА РАБОТИ.

Клик на next и инсталацијата започнува...

Откако ќе заврши, оди во SCRIPTING фолдерот, тука ќе најдеш една икона COMPILE. Двоен клик, и почекај додека не добиеш вакво нешто

Откако ќе заврши процесот, стисни ЕНТЕР и готово. Конечно, amx е инсталиран на твојот сервер. Ти останува уште да додадеш админ(и) за серверот, тоа можеш да го направиш вака

Најдолу (како што гледаш на сликата) треба да го напишеш твојот ник, потоа твојата лозинка (во наводници) а останатиот текст копирај го и зачувај го фајлот. Кога ќе вклучиш кантер и ќе пробуваш да влезеш на серверот (со никот што си го ставил) прво напиши во конзолата setinfo _pw и овде напиши ја лозинката. Пример setinfo _pw krume. И можеш да играш. Ако и сега не разбра, е тогаш... :nesvest:

krume1995

Гејмер
Член од
2 декември 2008
Мислења
308
Поени од реакции
13
ФАЛА МН ЕЛЕМЕНТ !!!!!! МИ УСПЕАА ! ЈЕС ЈЕС

само неможам да се стаам админ :jaj:

Kajgana Shop

На врв Bottom