Подесување на Counter Strike 1.6 сервер...

I

insaneivan

Гостин
insaneivan напиша:
ај некој ако може да ми каже што треба да симнам кај да го ставам..:)
фала:smir:
ке може некој да ми каже?

InTr0

138 bpm
Член од
28 јуни 2007
Мислења
90
Поени од реакции
8
момци симнете си Patch v21, откако ке го инсталирате, (без да штиклирате/отштиклирате опции) на десктоп ке ви се појават 2 икони, Counter-Strike 1.6 NonSteam и Dedicated Server... тоа Dedicated Server заменете го со HLDS кое ви се наоѓа таму кај што ви е инсталиран кантерот, и преку него креирајте сервер...
***ОПОМЕНА***
доколку сте поврзани како клиент на рутер (поврзани сте во мрежа со пријатели, а рутерот е кај некој од нив, не кај вас), тогаш нема да можете вие да направите сервер, пошто ке ви дава грешка ...Are not Restricted to Local Clients (C)...
значи вие да бидете главниот сервер на рутерот, или да бидете поврзани на самостоен модем, во спротивно ништо не праите...

ако и покрај ова неможете да креирате, add me on MSN <in_tro@live.com> па, ке средиме ;)

А сеа, ако може помош од поискусните околу правење сервери...
Сакам да направам серверот да ми биде онлајн 24/7, као шо се кајгана серверите, и многу други...
Знам дека ми треба рутт, али незнам како и каде да најдам :)
ако знае некој што е потребно за да си ја остварам желбата, нека пише :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
момци симнете си Patch v21, откако ке го инсталирате, (без да штиклирате/отштиклирате опции) на десктоп ке ви се појават 2 икони, Counter-Strike 1.6 NonSteam и Dedicated Server... тоа Dedicated Server заменете го со HLDS кое ви се наоѓа таму кај што ви е инсталиран кантерот, и преку него креирајте сервер...
***ОПОМЕНА***
доколку сте поврзани како клиент на рутер (поврзани сте во мрежа со пријатели, а рутерот е кај некој од нив, не кај вас), тогаш нема да можете вие да направите сервер, пошто ке ви дава грешка ...Are not Restricted to Local Clients (C)...
значи вие да бидете главниот сервер на рутерот, или да бидете поврзани на самостоен модем, во спротивно ништо не праите...

ако и покрај ова неможете да креирате, add me on MSN <in_tro@live.com> па, ке средиме ;)

А сеа, ако може помош од поискусните околу правење сервери...
Сакам да направам серверот да ми биде онлајн 24/7, као шо се кајгана серверите, и многу други...
Знам дека ми треба рутт, али незнам како и каде да најдам :)
ако знае некој што е потребно за да си ја остварам желбата, нека пише :)
www.kgb-hosting.com - хостирање на сервери :wink:

Ај штом толку се разбираш во сервери, конфигурирања и слично кажи ми што да направам за да кога јас ќе креирам да можат да влегуваат други играчи. Сите patch-ови се инсталирани, но кога го користам рутерот томсон ст780 од тхоме, неможе никој да влезе. Имам направено port forwarding за серверот, и пак не работи. Ideas ?

marTin*

мαјатιη™
Член од
10 октомври 2008
Мислења
287
Поени од реакции
12
aj nekoj neka mi kaze instalirav server se po na unforgiven postapkata.No koga odam u favorites,add server ja stavam ip adresata no ne mi izleva serverot?!

InTr0

138 bpm
Член од
28 јуни 2007
Мислења
90
Поени од реакции
8
www.kgb-hosting.com - хостирање на сервери :wink:

Ај штом толку се разбираш во сервери, конфигурирања и слично кажи ми што да направам за да кога јас ќе креирам да можат да влегуваат други играчи. Сите patch-ови се инсталирани, но кога го користам рутерот томсон ст780 од тхоме, неможе никој да влезе. Имам направено port forwarding за серверот, и пак не работи. Ideas ?
и јас го имав истиот проблем... прво бев локален клиент на рутерот (рутерот беше кај комшијата, он беше сервер), пробував од кај мене да подигнам сервер, и ми ја даваше таа грешката ...are not restricted to local clients (C)... пробав и од кај комшијата (пошо нели он беше сервер) и од кај него нејќеше... Го решив проблемот со тоа што си стаив сам нет, на преку модем... и сеа се е у ред...
...ти имаш инсталирано Patch v21 или некој друг ?

aj nekoj neka mi kaze instalirav server se po na unforgiven postapkata.No koga odam u favorites,add server ja stavam ip adresata no ne mi izleva serverot?!
зашо да го аднуваш у favorites ? при секоја ново конектирање ти се менува IP адресата... не се умарај толку.. пиши си само у конзола connect <IP:PORT>
ex. connect 77.28.63.57:27015

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
и јас го имав истиот проблем... прво бев локален клиент на рутерот (рутерот беше кај комшијата, он беше сервер), пробував од кај мене да подигнам сервер, и ми ја даваше таа грешката ...are not restricted to local clients (C)... пробав и од кај комшијата (пошо нели он беше сервер) и од кај него нејќеше... Го решив проблемот со тоа што си стаив сам нет, на преку модем... и сеа се е у ред...
...ти имаш инсталирано Patch v21 или некој друг ?
Преку модем работи, пачево имам инсталирано, а не дава are not restricted to local clients (C), туку едноставно серверот не го пронаоѓа...

I

insaneivan

Гостин
Абе еј..
имам еден проблем сеа..
јас направив серверот,се е ок,но кај другиве деца не го дава :(
дајте нешто кажете:helou:
пошто се мачев да правам адонс и се:helou:
Фала:smir:
Тој што ќе ми помогне ќе добие адонс гратис :baeh:

Член од
22 март 2009
Мислења
152
Поени од реакции
0
Абе еј..
имам еден проблем сеа..
Изгаси Фајрвал , стави си статичHа иП адреса и регистрирај го Hа www.No-ip.com .

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Абе еј..
имам еден проблем сеа..
Која адреса ја даваш на останатите играчи ? Каков интеренет имаш ? Каков антивиурс имаш и дали ти е вклучен фајрволот од windows-от ?
Одговори на овие прашања, па после да видеме кај е проблемот.

I

insaneivan

Гостин
Која адреса ја даваш на останатите играчи ? Каков интеренет имаш ? Каков антивиурс имаш и дали ти е вклучен фајрволот од windows-от ?
Одговори на овие прашања, па после да видеме кај е проблемот.
1.Адреса - www.whatismyip.com
2.Интернет - W-Lan
3.Aнтивирус - Nod32
4. фајрволот - Не

аце знаеш ли тоа или?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
1.Адреса - www.whatismyip.com
2.Интернет - W-Lan
3.Aнтивирус - Nod32
4. фајрволот - Не

аце знаеш ли тоа или?
1. :nesvest:, абе оди провери која ти е адреса, дај ја на другарите, и додај го портот. Пример : 77.55.798.454:27015
2. Мислев на тоа дали секогаш кога се конектираш добиваш различна адреса или секогаш ти е една иста
3. Провери нодот да не го блокира серверот

Член од
25 октомври 2008
Мислења
40
Поени од реакции
0
Направив сервер и сега го ставам во омилени и одам на него и ми пишува Valve validation Help?

garopetar напиша:
Направив сервер и сега го ставам во омилени и одам на него и ми пишува Valve validation Help?
Може некој да ми одговори?

Kajgana Shop

На врв Bottom