ке може некој да ми каже?insaneivan напиша:ај некој ако може да ми каже што треба да симнам кај да го ставам..
фала:smir:
www.kgb-hosting.com - хостирање на сервери :wink:момци симнете си Patch v21, откако ке го инсталирате, (без да штиклирате/отштиклирате опции) на десктоп ке ви се појават 2 икони, Counter-Strike 1.6 NonSteam и Dedicated Server... тоа Dedicated Server заменете го со HLDS кое ви се наоѓа таму кај што ви е инсталиран кантерот, и преку него креирајте сервер...
***ОПОМЕНА***
доколку сте поврзани како клиент на рутер (поврзани сте во мрежа со пријатели, а рутерот е кај некој од нив, не кај вас), тогаш нема да можете вие да направите сервер, пошто ке ви дава грешка ...Are not Restricted to Local Clients (C)...
значи вие да бидете главниот сервер на рутерот, или да бидете поврзани на самостоен модем, во спротивно ништо не праите...
ако и покрај ова неможете да креирате, add me on MSN <in_tro@live.com> па, ке средиме
А сеа, ако може помош од поискусните околу правење сервери...
Сакам да направам серверот да ми биде онлајн 24/7, као шо се кајгана серверите, и многу други...
Знам дека ми треба рутт, али незнам како и каде да најдам
ако знае некој што е потребно за да си ја остварам желбата, нека пише
Барај го мојот туторијал низ темава:wink:aj nekoj neka mi kaze instalirav server se po na unforgiven postapkata.No koga odam u favorites,add server ja stavam ip adresata no ne mi izleva serverot?!
и јас го имав истиот проблем... прво бев локален клиент на рутерот (рутерот беше кај комшијата, он беше сервер), пробував од кај мене да подигнам сервер, и ми ја даваше таа грешката ...are not restricted to local clients (C)... пробав и од кај комшијата (пошо нели он беше сервер) и од кај него нејќеше... Го решив проблемот со тоа што си стаив сам нет, на преку модем... и сеа се е у ред...www.kgb-hosting.com - хостирање на сервери :wink:
Ај штом толку се разбираш во сервери, конфигурирања и слично кажи ми што да направам за да кога јас ќе креирам да можат да влегуваат други играчи. Сите patch-ови се инсталирани, но кога го користам рутерот томсон ст780 од тхоме, неможе никој да влезе. Имам направено port forwarding за серверот, и пак не работи. Ideas ?
зашо да го аднуваш у favorites ? при секоја ново конектирање ти се менува IP адресата... не се умарај толку.. пиши си само у конзола connect <IPORT>aj nekoj neka mi kaze instalirav server se po na unforgiven postapkata.No koga odam u favorites,add server ja stavam ip adresata no ne mi izleva serverot?!
Преку модем работи, пачево имам инсталирано, а не дава are not restricted to local clients (C), туку едноставно серверот не го пронаоѓа...и јас го имав истиот проблем... прво бев локален клиент на рутерот (рутерот беше кај комшијата, он беше сервер), пробував од кај мене да подигнам сервер, и ми ја даваше таа грешката ...are not restricted to local clients (C)... пробав и од кај комшијата (пошо нели он беше сервер) и од кај него нејќеше... Го решив проблемот со тоа што си стаив сам нет, на преку модем... и сеа се е у ред...
...ти имаш инсталирано Patch v21 или некој друг ?
Изгаси Фајрвал , стави си статичHа иП адреса и регистрирај го Hа www.No-ip.com .Абе еј..
имам еден проблем сеа..
јас направив серверот,се е ок,но кај другиве деца не го дава
дајте нешто кажете:helou:
пошто се мачев да правам адонс и се:helou:
Фала:smir:
Тој што ќе ми помогне ќе добие адонс гратис :baeh:
дај кажи како да изгасам Фајрвал и како да ставам статична ИП?Изгаси Фајрвал , стави си статичHа иП адреса и регистрирај го Hа www.No-ip.com .
Која адреса ја даваш на останатите играчи ? Каков интеренет имаш ? Каков антивиурс имаш и дали ти е вклучен фајрволот од windows-от ?Абе еј..
имам еден проблем сеа..
јас направив серверот,се е ок,но кај другиве деца не го дава
дајте нешто кажете:helou:
пошто се мачев да правам адонс и се:helou:
Фала:smir:
Тој што ќе ми помогне ќе добие адонс гратис :baeh:
1.Адреса - www.whatismyip.comКоја адреса ја даваш на останатите играчи ? Каков интеренет имаш ? Каков антивиурс имаш и дали ти е вклучен фајрволот од windows-от ?
Одговори на овие прашања, па после да видеме кај е проблемот.
1. :nesvest:, абе оди провери која ти е адреса, дај ја на другарите, и додај го портот. Пример : 77.55.798.454:270151.Адреса - www.whatismyip.com
2.Интернет - W-Lan
3.Aнтивирус - Nod32
4. фајрволот - Не
аце знаеш ли тоа или?
Може некој да ми одговори?garopetar напиша:Направив сервер и сега го ставам во омилени и одам на него и ми пишува Valve validation Help?