Полициска академија - Скопје

Член од
22 јануари 2008
Мислења
425
Поени од реакции
10
nesto slusnav deka ako ides vonredno nema tolku vezbi nekoj dali moze podetalno da mi kaze?

mikki

FeRRuM
Член од
15 мај 2009
Мислења
74
Поени од реакции
0
:helou: moze nekoj da mi objasni sto mozam da rabotam koga ke go zavrsam fakultetot

С

Спенсер

Гостин
:helou: moze nekoj da mi objasni sto mozam da rabotam koga ke go zavrsam fakultetot
у најлош случај обичен џандар (полицаец,уличар)... но бидејќи ќе имаш диплома за факултет,а не за курс од 3 месеци, може да добиеш некој погорно место од полицаец...ке го прашам татко ми па ке ти пишам..

Член од
12 февруари 2008
Мислења
338
Поени од реакции
16

па зависи за што ќе се определиш тоа и ќе си работиш понатаму затоа што сега факултетот не ти обезбедува работно место како што беше порано позз

Академијава ми е во близина:)
Значи се наоѓа во Колонија- Идризово (околу 10 км од центарот на Скопје)
Не е воопшто лесно да се студира таму, треба преголема физичка подготвеност, премногу спортови и вежби што неможе секој да ги издржи. Мислам дека е многу ефтино во интернатот бидејки и повеќето се од провинција а премалце има од Скопје:)

За седење во интернат имаат право само оние кои се на курс а оние кои учат треба се снајдат и да има вежби кои секој неможе да ги издржи за учењето многу подобро поминуваат оние кои се вондредно :) позз

Член од
16 декември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
2
На Полициска Академија има курс за цајкани (9 месеци) и само тие можат да седат во интернатот. Иначе доста е заебано што се однесува до физичката подготвеност, ги гледам баш што прават по цел ден, дрват ... и се шетаат. Имаат теретана, а од тија 50 или колку веќе ги има кандидати, ни 5 не вежбаат. За таму само врски треба и пари, никаква физичка подготвеност не се бара. Зар не ги гледате нашите џандари со стомаци до земја...

А Факултетот за Безбедност што е во склоп на академијата има друго значење... Што значи кога ќе го завршиш, имаш многу поголем чин (во случај да се запослиш во МВР) одколку што ќе има таму некој обичен полицаец. Но како што гледаме последната генерација од 120 души што заврши сеуште се незапослени... така да, би требало да се размислиш дали вреди да се учи тој факултет!!!

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Мислам дека од лани или можда од порано,факултетот за безбедност (полициската академија) и МВР не се обврзани да ги вработат сите што ќе дипломираат.Лично моја школска другарка од средно годинава дипломира и знак прашалник и е дали и кога ќе се вработи во МВР.Значи......прво партиска книшка па после упис на факултет :smir:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ако имаш вујко владика ќе влезеш на Академијата, ако не шипки :smir:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
36
Поени од реакции
3
Академијава ми е во близина:)
Значи се наоѓа во Колонија- Идризово (околу 10 км од центарот на Скопје)
Не е воопшто лесно да се студира таму, треба преголема физичка подготвеност, премногу спортови и вежби што неможе секој да ги издржи. Мислам дека е многу ефтино во интернатот бидејки и повеќето се од провинција а премалце има од Скопје:)

Pa ti deka si od SK dzam svitka:nerv:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
36
Поени од реакции
3
Мислам дека е многу ефтино во интернатот бидејки и повеќето се од провинција а премалце има од Скопје:)

Si mislis koznaj koj si deka si od SK ili nesto slicno??

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Мислам дека е многу ефтино во интернатот бидејки и повеќето се од провинција а премалце има од Скопје:)

Si mislis koznaj koj si deka si od SK ili nesto slicno??
Не сум од Скопје, ама мислим дека си ти глуп!:tapp:

Х

Ханзо

Гостин
Што народ, еј! Колешката сакаше да каже дека повеќето кои студираат таму не се од Скопје, што се наостри одма? Само комплекси да се лечат... Полека малку, не ти личи на годините.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Како факултет добар е и се наоѓа работа потоа со него, затоа и многу луѓе сакаат да го завршат но нешто има и пред тоа...
-Како прво треба добри оценки, независно дали се од гимназија или стручно школо и какви ти биле оцените, дали подуени или реални.
-Потоа следува физичката подготвеност.(жими к%&от важи ова)
-Трето е какви врски имаш...

П.С. третиот услов ви е најважен и без него залудни ви се погорните две, зборувам од лично видени случаеви, јебига еб*на држава, еб*ни правила :tapp:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
36
Поени од реакции
3
Што народ, еј! Колешката сакаше да каже дека повеќето кои студираат таму не се од Скопје, што се наостри одма? Само комплекси да се лечат... Полека малку, не ти личи на годините.

Epa toa e i problemot. Zosto navreduva deka drugite gradovi se provincija.

Kajgana Shop

На врв Bottom