- Член од
- 24 јануари 2006
- Мислења
- 7
- Поени од реакции
- 0
Kakva institucija e toa?
Обичен цајкан или граничен ?:pos2: Или ограничен..:pos2: .Не успеав да најдам ваква тема ако има друга избришете ја оваа.
Ме интересира нешто повеќе околу Полициската академија, значи каде се наоѓа, таму ли се престојува за време на студирање? Што е потребно за да се запишеш? Каква работа можеш да добиеш ако ја завршиш? Дали само обичен цајкан или па граничен ? Ајде ако знае некој нека пише нешто повеќе.
Никој не гарантира вработување, затоа бројката на примени бруцоши нема врска со потребата од вработување во МВР...Инаку има околу 45-50 испити за 4 години.ЗНАЧИ ВАКА:
ПОЛИЦИСКАТА АКАДЕМИЈА СЕ НАОЃА ВО ИДРИЗОВО ОД ДЕСНАТА СТРАНА.(АКО НЕ ЗНАЕШ КАДЕ Е ТОА-ПОСЛЕ МАЏАРИ,ПА ХИПОДРОМ, ПА ТРУБАРЕВО, ПА ЈУРУМЛЕРИ И СТИГНУВАШ ВО ИДРИЗОВО)
ЗА ДА СЕ ЗАПИШЕШ ТРЕБА ДА ГИ ИСПОЛНУВАШ НИВНИТЕ ТЕШКИ УСЛОВИ КАКО КОНДИЦИЈА И РЕД ГЛУПОСТИ. ЗА ДА СЕ ЗАПИШЕШ ТРЕБА ДА ПОЛАГАС СПЕЦИЈАЛЕН ТЕСТ КОЈ ШТО НЕ Е И БАШ ЛЕСЕН.
Е СЕА ЗА РАБОТА- КОЛКУ ШТО ЗНАМ ЈАС СЕКОЈА ГОДИНА СЕ ЗАПИШУВААТ ОНОЛКУ СТУДЕНТИ КОЛКУ ШТО МОЗАТ ДА СЕ ВРАБОТАТ ВО МВР.
ИНАКУ ДОСТА Е ТЕШКА АКАДЕМИЈАТА И ИМА МНОГУ ИСПИТИ.
АМА АЈ ДА НЕ ТЕ ПЛАШАМ ПОСЕТИ ЈА НИВНАТА СТРАНА
www.policeacademy.edu.mk
Срц како прво многу тешко би се запишал таму. Зашто дури и на конкурсот јасно си пишува дека предност имаат децата на вработени во МВР и националности. (Значи тато, мама или сл. да работат у МВР на некоја позиција, или дете на бранител, или националност друга). Како второ има полагање физичко - мораш да имаш правилна висина, тежина, скокање во далечина, трчање (спринт 20 метра брзина), колку правилни стомачни за 30 секунди ке напраиш, колку пати ќе кренеш тегови за 30 сек (бенч) така нешто.
Зошто добивам впечаток дека не ги читаш постовите?!И на пример да ја завршиш академијата што работа ќе имаш? Обичен полицаец и гранична полиција? Толку?