Дечки , што сте му се пуштиле толку на Alex The Great , de?

За повеќето работи и јас се согласувам со него , и што сега?
И јас не заслужувам да навивам за Реал Мадрид?
Иако почнав да ги пратам и симпатишам како тим , пред некој од вас да бидат уште родени.Не , не сум фосил , ама реално , на 17 години да се правите дека се знаете и дека имате право на некој да му кажете за кој може да навива а за кој не , е стварно дрско.
Па фаткички, критичната мисла е добродојдена во секое друштво , а не пак во еден фудбалски клуб во кој годинава , мора да признаеме и не му цветаат баш рози.
Што е добро да пофалиме, а што лошо да критикуваме, нели?
Е сега може некој од вас се "попалил" по Реал во "галатичката доба" , кога еден Бекам , Зидан, Фиго, Овен , Роналдо итн. играа за Реал Мадрид , ама факт е дека клубот во тие години бележеше позитивни резулатати само на банковното салдо , ама ветрините останаа некако исти како и пред нив.И да , јас лично не видов ништо убаво од тоа време, осим прилив на "fair weather fans"-категоријата, од целиот свет , кои го богатеа клубот купуваќи дресови од Бекс , Роналдо, Фиго ... Ако некој памети убаво , или ако увиде, тоа беше периодот кога Реал Мадрид за прв пат го помина вечниот финансики профитер од фудбаслкиве гиганти , Манчестер Јунајтед.
Само , исто како што сакам да биде почитувано моето мислење тука , како и на секој искрен навивач на Реал , така и јас ќе го почитувам вашето , безразлика во која доба го засакавте клубот :smir:
Туку , ај доста пимплање, некој постави убаво прашање(а) погоре.
Како и да е , реално, ќе биде многу тешко да се стигне Барселона годинава во Примера.Мора да признаеме , пред се како објективни љубители на фудбалот , дека Барселона игра одлично на сите фронтови.Некој ќе каже , судии, некој среќа.Но се е тоа субјективно.
Барса предводена со Меси , се многу јаки.
Немаат помал процент на посед на топка од 55-60%. А тоа многу говори во денешниов фудбал.
Се сложувам дека без Меси се сосема друг тим, и во случај на негово одсуство , Барса би западнала во криза.Но сега , тоа веќе се бош муабети.Подобро цела Барса нека се живи и здрави , и како такви да ги поразиме (како предходните две години) , одколку да се надеваме на повреди или што ти ја знам што на нивните ѕвезди, па така да ги делкаме.Тоа задоволство , да им го оставиме на нив оваа година :wink:
Оваа сезона ако успееме да ја земеме Лига на Шампиони би било волшебно и рамно на подвиг.
А наредната ... е тоа веќе треба да биде интересно , ако делумно се остварат некои најави за трансфери, и со закрепнување на веќе постојачкиот играчки кадар, ќе се јуриша на сите три фронта.