Според Мијатович Игуаин е дел од долгорочните планови на Шустер за тимот и ќе остане уште долго време кај нас, знам дека многу од вас не се воодушевени од овој момак, и јас не сум многу ама има надеж за него осеќам дека ќе испадне играч од него само треба да си ја најде позицијата, ми се чини дека само 5-6 утакмици има изиграно на својата приридна позиција како шпиц или втор напаѓач, минатата сезона под водство на Капело цело време играше десно крило и се губеше максимално.
Кај Игуаин ми се допаѓа осетот кој го има на теренот, одлично се поставува и константно навлекува по 2-3 дефанзивци на него и знае да се уфрли од втор план, според мене многу интелегентен играч само треба да поработи на завршницата малку повеќе и ќе имаме долгорочна замена за Раул.
А оние од гол.ком одамна не ги читам, претеруваат со глупостите кои ги пишат, Робињо ќе си одел од Реал и слабо изиграл против Мурсија, па како сакаш да игра бе кога десен бек играше човекот, страшно многу работеше за тимот се жртвуваше се тоа што играше многу поназад откаде што би требало да игра, ебате тоа буљашите англиски гомно би изеле за поголема посетеност да имаат, али јбг може има некои незналици кои му веруваат, ху ноус.