Свирки и Maк Meтал

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Аца Лукас е најбољи металац у Србија и подалеко. После него е Перо Деформеро, ака Horror Piknik, ака Horror Bishke.
И знам дека знаеш, дека си на машински, порано сите металци идеа таму, и машинскиот беше металски, ама сега ретки се металците.
Не идам на машински, си збркал брзини. И не сум металец:)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
se vozdrazhuvav nekolku dena da ne napisham- ali eve sega povtorno shtom ja vidov temata -beshe KRAj -tolku mnogu me smee samiot naslov-toa e chudo edno
a prochitam SVIRKI- paaaaaaaatos lugje
ne veruvam da nekoj ne znae shto znachi zborot na bugarski- :pos2:

izvinete-
ali ...mooorav:salut:

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
se vozdrazhuvav nekolku dena da ne napisham- ali eve sega povtorno shtom ja vidov temata -beshe KRAj -tolku mnogu me smee samiot naslov-toa e chudo edno
a prochitam SVIRKI- paaaaaaaatos lugje
ne veruvam da nekoj ne znae shto znachi zborot na bugarski- :pos2:

izvinete-
ali ...mooorav:salut:

Обишчаме блгаскри свирки за еден червен....

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.491
Поени од реакции
8.002
„Памперс“ со мини-концерт и во Скопје

По карванот низ повеќе македонски градови, каде што „Памперс“ концертно го промовираа албумот „Ох Њхатевер“, вечерва битолскиот состав ќе настапи и во клубот „Ван Гог“.

Албумот „Oh Whatever“ е работен во изминатава година во студиото „Атриум“ во Битола. Мастерингот, т.е. крајната обработка е направена во САД, кај еминентниот светски продуцент Бо Хил, додека една композиција е доработена во „Фабрика 13“ во Словенија. Комплетниот авторски и продукциски производ е дело на Даниел Митревски, Ирена Димовска и Марк Пурпоуз, како и на Александар Буневски и Ален Туцо кои, всушност, се дел од „Памперс“.

Битолчаните велат дека албумот е создаден за луѓето кои се млади во духот, со слободна мисла и напредни погледи.

- Посветен им е на сите оние што се жедни за нешто поинакво од македонскиот мејнстрим, за оние што сакаат музика која бара посветеност и внимание за да ја слушнеш и вистински да ја запознаеш - велат тие.
На албумот се наоѓаат 12 песни, од кои едната е бонус и истовремено најава за развојот на стилот на „Памперс“ што ќе биде присутен на нивниот следен носач на звук.
Пред концертното претставување во Скопје, составот веќе го промовира материјалот во Прилеп, Гевгелија, Охрид, Битола и во Тетово. Почетокот на настапот во „Ван Гог“ е закажан точно на полноќ.

Автор: Б. В. Б.

Извор: Нова Македонија

T

Tetro

Гостин
Friday, December 24 · 8:00pm - 11:00pm

Верка промоција на новиот албум „МОТОРНИ ПЕСНИ“
И
Јаболко За Даскалот

На свирката ќе се продава албумот за 200 ден

koleee

Убер Македонче
Член од
6 јули 2008
Мислења
643
Поени од реакции
42
21-ви јануари (петок) Castro
Metal Night

Executor
Capital Punishment
...Deadshot
Cursed Heart
Trance Of Madness
Ambroz

Член од
13 април 2009
Мислења
113
Поени од реакции
2
Амброз ми се дефинитивно најдобри од наведените одваи чекам за 21 настапот у кастро ..

Член од
13 април 2009
Мислења
113
Поени од реакции
2
Ајде вечер у кастро Демо Фест... ке биде дивеење!!

Kajgana Shop

На врв Bottom