Свирки и Maк Meтал

antitalent

idiotizam i renesansa....
Член од
22 јануари 2009
Мислења
182
Поени од реакции
6
abe jas nikade ne napomenav deka isvirevme dobro!!! jas sam nemav zelba da sviram taka koa i sam neznam so sviris i so svirat drugite...

Член од
23 ноември 2008
Мислења
29
Поени од реакции
7
Што треба да размислувам бе брат, ако сум пуштен на 7 гласноќа на 200 ватен Рандал, а бубњарот ништо не ме слуша??? Да не е до мене случајно? И Звер со Маршалот, истиот муабет, Ти размисли малце, само малце, до кого е тоа, важи?:smir:
Е тука ти бил проблемот, што си се лупнал на 7ца на 200 ватен Рандал, да има 15ка на 15ка ќе се лупнете, не е работата само да се лупнеш.

Јас на промоцијата свирев на тазе купен процесор, немав ни боја наместено ни ништо. Одоздола ми рекоа дека сме звучеле топ, така да...
Ние сега последен пат кога свиревме никој не се побуни од нас дека не се слушал на сцена. Имавме некои технички проблеми али јбг тоа ти е виша сила.

А од друга страна на секоја свирка наша си имаме луѓе кои не пазат дали сме наместени добро или не, во кои ние имаме верба и кога ќе ни кажат спушти високи, крени ниски итн. ќе ги послушаме и така ќе постапиме. Не е само лупни до крај дисторзија, и појачалото и шибај. И после тонецот не го бивало. На вас ова ви е 3-4 свирка, затоа зборам треба искуство за на сцена кога свириш не е праење проба во гаража.

Пуци

Somewhere in time
Член од
16 август 2008
Мислења
571
Поени од реакции
13
Дориан а у кој бенд свириш????

antitalent

Член од
22 јануари 2009
Мислења
182
Поени од реакции
6
abe ok ne vikam na ama aj koa ke se vidime ke ti kazam neso za tripe ne zboram za dzabe od drugi izvori 100% ti kazuva deka ima neso ama nekam da kazuvam tuka a muabetot bese zs bubanjot ako e za taka znaci istiot bese i kaj nas i kaj laod,kaj nas duplata ja nemase i ne se slusase ko so treba ni dobos ni se a kaj laod se se slusase?!
znaci stv vi vikam ne zboram za dzabe ima neso ama nekam da komentiram u javnost...

a za toa so vikas so randallot nema veze ja svirev na isto tolkav marsall pa dali edvaj do pola bev pusten i pak bese sranje...

Член од
25 јануари 2009
Мислења
12
Поени од реакции
2
Kako prvo fico ti si dzvezda taka da vakvi muabeti ostaj na nas po ne iskusni bendovi.Kako vtoro prasaj go i Mise on bese pozadi u back stage i samiot se uveri deka nisto ne se slusase.Kako treto tripe uspea po vtor pat da ni unisti scenski nastap, taka da sledno svirenje tamu posteno ke go kiknam od mikseta ke si donesam moj coek da ne namesti.I za kraj kako cetvrto ako tolkui bese do nas prasaj gi i untold so se desavase so niv na scena, ne velam deka se losi deckite picat prekrasen evropski thrash metal ama ne bevme edinstveni zaebani od Tripeta.

Член од
23 ноември 2008
Мислења
29
Поени од реакции
7
Kako prvo fico ti si dzvezda taka da vakvi muabeti ostaj na nas po ne iskusni bendovi.Kako vtoro prasaj go i Mise on bese pozadi u back stage i samiot se uveri deka nisto ne se slusase.Kako treto tripe uspea po vtor pat da ni unisti scenski nastap, taka da sledno svirenje tamu posteno ke go kiknam od mikseta ke si donesam moj coek da ne namesti.I za kraj kako cetvrto ako tolkui bese do nas prasaj gi i untold so se desavase so niv na scena, ne velam deka se losi deckite picat prekrasen evropski thrash metal ama ne bevme edinstveni zaebani od Tripeta.

epa sure posto si tolku profi a tripe veze si nema zemi si tonec tvoj i ne se nerviraj:))

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
svirkata bese odlicna, fala na site sto dojdoa i napravija vistinska thrashin' atmosfera...
na ova mesto fala i za BTH i UNTOLD koi mene me iznenadija pozitivno i so toa se pokaza deka makedonskata metal scena navistina e ziva i ima dosta "mlad" potencijal....

a eve i zasto pisuvam sega, da vi ja objavam slednata svirka na LAST ACT OF DEFIANCE vo PRILEP na 20.Mart...detalji ke doznaete denovive!

Член од
10 март 2009
Мислења
25
Поени од реакции
3
Kako treto tripe uspea po vtor pat da ni unisti scenski nastap, taka da sledno svirenje tamu posteno ke go kiknam od mikseta ke si donesam moj coek da ne namesti.
Интересно е што од сите концерти што ги имаме одработено на времето со Бригада, апсолутно никој не се пожали од Трипе. Зборуваме за цифра од 15-20 бенда... Е сега, не ми е јасно зошто Трипе еве би имал нешто против BTH (или Untold). Што е тоа што се сменило во меѓувреме? Имам некое чувство дека бендовите кои се мрзливи и не работат доволно секогаш фрлаат дрва и камења по други луѓе наместо да се преиспитаат себеси. Да не бидам погрешно сфатен, не ги нарекувам спомнатите бендови мрзливи, сакам да кажам дека човека го тераат да помисли дека се такви. Дури и да е се работи за пропуст на тонецот треба да се задржи достоинството и да се искулира (муабет со тонецот после свирката е исто добар потег).

И често кога се работи за млади домашни бендови ретко гледам барем трунка самокритика, нивниот однос секогаш е „ние сме најзакон бенд на планетава, затоа не саботираат“. Мислам дека тој начин на размислување е лош за бендот, се создава лажна слика во самиот бенд што понатаму раѓа несогласување, караници, недоразбирања... Затоа ваквите бендови често се распаѓаат, еднаш кога ќе им пукне балонот што го дуваат. Не можам да разберам, зошто скромноста и соочувањето со реалноста се толку комплицирани работи за нив? Што е тоа што го губат?

Инаку последните 2 свирки беа одлични, посебно онаа со LAOD, забавна од почеток до крај. BTH ветуваат иако делуваа малку хаотично на моменти (не поради Трипе) а LAOD покажаа што значи да си ја сакаш својата музика, што значи да си професионален и како да креираш закон атмосфера на свирката. И посетеноста беше за пофалба, иако имаше многу нови фаци и млада генерација, некако ти е мило кога ќе видиш дека бендовите допреле до нови луѓе...

И то... да ве замолам да не ми рипате за коментарите затоа што беа најдобронамерни и затоа што нема да добиете реплика или реакција од моја страна.

antitalent

Член од
22 јануари 2009
Мислења
182
Поени од реакции
6
znaci ja samo napomenav zasto bevme taka haoticni!!! a napomenav negde deka isvirevme dobro ili deka sme najbolje!?

Член од
3 октомври 2005
Мислења
68
Поени од реакции
15
Едит: Зборев со Трипе и вака испаѓа

Значи сите фрки што ги имале бубњарите или било кој на бина било поради тоа што е бубањот дигнат пола метар нагоре и бубњарот поради тоа бил изолиран од појачалата а нема монитор позади, така да секоја кривица на тонецот паѓа у вода... а гитарските појачала биле пониско стаени и биле пред тие на ЛАОД така да немало теоретски шанси бубњарот асално да чуе, а за тоа Трипе ги предупредил нив уште кога го кревале бубањот...

А тоа дека Трипе ве заебал пошто има нешто ви е смешен муабет... се дешавало у иста свирка да има 2 Македонски и 2 странски бенда и нашите да звучат просечно, а странските да звучат топ, а сите бендови да ги мести ист човек, т.е. трипе, (ако некој се сеќава на свирката на Тorture Ѕquad i Сilice или Оnslaught).

Што уствари значи дека не треба Трипе да се окривува него тоа значи дека голем удел има тоа како свири бендот и како мести боја... Вака со муабетиве Трипе оваков, Трипе онаков, праите само Трипе више никад да не ве мести на свирка, него некој ваш другар што појма нема од живот да ве мести и да ве сјебе до крај.

antitalent

Член од
22 јануари 2009
Мислења
182
Поени од реакции
6
Едит: Зборев со Трипе и вака испаѓа

Значи сите фрки што ги имале бубњарите или било кој на бина било поради тоа што е бубањот дигнат пола метар нагоре и бубњарот поради тоа бил изолиран од појачалата а нема монитор позади, така да секоја кривица на тонецот паѓа у вода... а гитарските појачала биле пониско стаени и биле пред тие на ЛАОД така да немало теоретски шанси бубњарот асално да чуе, а за тоа Трипе ги предупредил нив уште кога го кревале бубањот...

А тоа дека Трипе ве заебал пошто има нешто ви е смешен муабет... се дешавало у иста свирка да има 2 Македонски и 2 странски бенда и нашите да звучат просечно, а странските да звучат топ, а сите бендови да ги мести ист човек, т.е. трипе, (ако некој се сеќава на свирката на Тorture Ѕquad i Сilice или Оnslaught).

Што уствари значи дека не треба Трипе да се окривува него тоа значи дека голем удел има тоа како свири бендот и како мести боја... Вака со муабетиве Трипе оваков, Трипе онаков, праите само Трипе више никад да не ве мести на свирка, него некој ваш другар што појма нема од живот да ве мести и да ве сјебе до крај.
ko prvo on so saka moze da zbori znaci ne zboram samo od tie problemi nego i od drugi muabeti znaci niso od toa ne pagja u voda a za toa so tapanarite nie ne bevme koa go mestele bubanjot ali aj ete ke kazes nema monitori pozadi ne se slusalo a zs ne stai bar napred monitori...!?
ja sam odvaj se slusav so sviram a so svirea drugite pojm neam znaci ne se vadam a u nie loso isvirevme stv ama za toa so ozvucenjeto ne e nasa krivica...a za mestenjeto so tripe mn mn i ne ni menja i onaka vise nema da ne mesti nikat...

a da i zaboraiv a kao mozese znaci istiot bubanj isto se namesteno kaj nas i kaj untold da zvuci nikako a kaj laod da bide top!?

Член од
12 март 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
:D

Ajde ajde dosta serenje sea stvarno nema smisla se dokazuva samo nizok stepen na razgovor i komunikacija i i nisko nivo na resavanje problemi potrudete se face tu face da napraite muabet so tonecot dr pat vo ovoj slucaj Tripe nema smisla serenje net stvarno:tapp:

antitalent

Член од
22 јануари 2009
Мислења
182
Поени од реакции
6
da se slozuvam...vaka moze do zadutre da zborime i neso nema da razjasnine...

Kajgana Shop

На врв Bottom