Свирки и Maк Meтал

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Furion-Trashy folk metal
Shock...-mamata u pi*ka core:pos2: itn itn

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.033
Доказ дека металците ептен избегаа со своите под-жанрови.
Сеа иам основа на што да ги реметам во темата за Метал. Инаку тешко деќа ќе одам на ова бидејќи се острам за Ксеноморф на САЕМ.

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
Дфинитивно ова ќе биде многу јако, не смее да се пропушти.....Само напред BD :pehar:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.033
Тотално Опуштање и Etaoin Shrdlu во Браво - 14.12.2008

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323

Значи, плакатот кажува се. Секој бенд ќе свири 4 авторски песни и 2 преработки. Се гледаме на 27-ми во Зодијак.
Тончи, можеш да го промениш насловот на темата. Помина промоцијата на Better Decision.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
ејјјјјјјјј колку закон свирка!!!!! сите бендови беа закон, а посебно А.Т.А. (инклудинг Wall Of Dead), супер атмосфера :vozbud::vozbud::vozbud:

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Уфф, јака беше свирката во Битола. Дојдовме цела екипа со возот заедно со Serpentine Fire guys. Заебанции во возот, пиење, па свирката после ... уфф незаборавно.
Браво за организацијата, многу гостопримливи беа битолчани.
  • Ланфер - Момциве ми звучеа некако технички неспремни за свирка, па на моменти фонијата го рушеше цел филм. Единствено, последната песна (таа што ја пееа заедно со Шизикот) ми звучеше добро.
  • А.Т.А. (Against Them All) - Иако свиреа ХЦ (стил кој не го сакам), дечките звучеа многу постегнато и подобро од минатите свирки, особено бас линијата и growl-овите кои чат-пат дури и наликуваа на Brutal Death Metal Growls. Respect за каверот од Refuse / Resist од Sepultura - лудилооо.
  • Hall Of Sins - Бенд кој стварно ме изненади. За момциве имав слушнато многу лоши муабети (многу биле уфилмани и сл.), па можеби заради тоа не се ни потрудив да им ги слушнам снимките на myspace. Свират некој прогресивен power metal и звучеа многу професионално. Истотака, и каверите од Rainbow и King Diamond беа многу добро отсвирени. I must see them again.
  • Skullcrush - Мрсен олд скул треш метал бенд. Нема многу што да се кажува, дечките одлично си го отсвирија своето. Мислам дека беше бендот на вечерта, најдобра атмосфера направија.
  • Serpentine Fire - Одличен бенд, одлично отсвирено, многу беше нефер од битолчани што си заминаа порано од свирката, па не го испоштоваа единствениот небитолски бенд на свирката.
Сакам повторно ваква добра свирка. Се гледаме за скоро на Мораториумот во Прилеп. Датумот уште не е познат па ќе постирам на форумов кога ќе бидам известен од Бундата за датумот и конечниот line-up на бендовите.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Уфф, јака беше свирката во Битола. Дојдовме цела екипа со возот заедно со Serpentine Fire guys. Заебанции во возот, пиење, па свирката после ... уфф незаборавно.
Браво за организацијата, многу гостопримливи беа битолчани.
  • Ланфер - Момциве ми звучеа некако технички неспремни за свирка, па на моменти фонијата го рушеше цел филм. Единствено, последната песна (таа што ја пееа заедно со Шизикот) ми звучеше добро.
  • А.Т.А. (Against Them All) - Иако свиреа ХЦ (стил кој не го сакам), дечките звучеа многу постегнато и подобро од минатите свирки, особено бас линијата и growl-овите кои чат-пат дури и наликуваа на Brutal Death Metal Growls. Respect за каверот од Refuse / Resist од Sepultura - лудилооо.
  • Hall Of Sins - Бенд кој стварно ме изненади. За момциве имав слушнато многу лоши муабети (многу биле уфилмани и сл.), па можеби заради тоа не се ни потрудив да им ги слушнам снимките на myspace. Свират некој прогресивен power metal и звучеа многу професионално. Истотака, и каверите од Rainbow и King Diamond беа многу добро отсвирени. I must see them again.
  • Skullcrush - Мрсен олд скул треш метал бенд. Нема многу што да се кажува, дечките одлично си го отсвирија своето. Мислам дека беше бендот на вечерта, најдобра атмосфера направија.
  • Serpentine Fire - Одличен бенд, одлично отсвирено, многу беше нефер од битолчани што си заминаа порано од свирката, па не го испоштоваа единствениот небитолски бенд на свирката.
Сакам повторно ваква добра свирка. Се гледаме за скоро на Мораториумот во Прилеп. Датумот уште не е познат па ќе постирам на форумов кога ќе бидам известен од Бундата за датумот и конечниот line-up на бендовите.
За мораториумот знам дека треба уште спонзор да се најде (организаторот на мораториумот ми е најдобар другар исто и бундата), откако ке се среди ова ќе има и датум кога точно ќе биди :helou:. Од бендовите познати ми се само Емофобик дека ќе бидат, а исто така можно е и повторно Скалкраш да настапуваат.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
За мораториумот знам дека треба уште спонзор да се најде (организаторот на мораториумот ми е најдобар другар исто и бундата), откако ке се среди ова ќе има и датум кога точно ќе биди :helou:. Од бендовите познати ми се само Емофобик дека ќе бидат, а исто така можно е и повторно Скалкраш да настапуваат.
Незнам за Емофобик ама Ласт акт оф дефиенс секако свират а тоа асоцира на незаборавна свирка и сите кои нема да дојдат прилеп пишман ќе бидат(по прилепски)епа за некое време ќе истакнам точен датум ама се претпоставува некаде околу седумнаесетти

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
На 17-ти ќе се поклопи со Оди Вежбај фестивалот во Струга. Најверојатно ќе е на 10-ти, ама не е сигурно.

Член од
21 август 2007
Мислења
295
Поени од реакции
8
абе ве лажи Бундата шо ви е :)
инаку не ме бендиса многу атмосферата во Битола, Прилеп е многу подобро на свирки

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
абе ве лажи Бундата шо ви е :)
инаку не ме бендиса многу атмосферата во Битола, Прилеп е многу подобро на свирки
Прилеп е срајње брат (иако живеам), освен со мораториумот се вадиме некако пошто во градов слабо металци има (на прсти се бројат), а инаку е полно со кремчиња (Ќе се начукаат колосеум) и ние после сакаме да има луѓе на метал свирки:toe:, а во битола беше топ атмосферата, имаше многу луѓе и супер беше. Битола повеќе го сакам како град отколку прилепов и верувај дека си грешка за тоа дека Прилеп има подобра атмосфера (освен на мораториум)

Kajgana Shop

На врв Bottom