Уфф, јака беше свирката во Битола. Дојдовме цела екипа со возот заедно со Serpentine Fire guys. Заебанции во возот, пиење, па свирката после ... уфф незаборавно.
Браво за организацијата, многу гостопримливи беа битолчани.
- Ланфер - Момциве ми звучеа некако технички неспремни за свирка, па на моменти фонијата го рушеше цел филм. Единствено, последната песна (таа што ја пееа заедно со Шизикот) ми звучеше добро.
- А.Т.А. (Against Them All) - Иако свиреа ХЦ (стил кој не го сакам), дечките звучеа многу постегнато и подобро од минатите свирки, особено бас линијата и growl-овите кои чат-пат дури и наликуваа на Brutal Death Metal Growls. Respect за каверот од Refuse / Resist од Sepultura - лудилооо.
- Hall Of Sins - Бенд кој стварно ме изненади. За момциве имав слушнато многу лоши муабети (многу биле уфилмани и сл.), па можеби заради тоа не се ни потрудив да им ги слушнам снимките на myspace. Свират некој прогресивен power metal и звучеа многу професионално. Истотака, и каверите од Rainbow и King Diamond беа многу добро отсвирени. I must see them again.
- Skullcrush - Мрсен олд скул треш метал бенд. Нема многу што да се кажува, дечките одлично си го отсвирија своето. Мислам дека беше бендот на вечерта, најдобра атмосфера направија.
- Serpentine Fire - Одличен бенд, одлично отсвирено, многу беше нефер од битолчани што си заминаа порано од свирката, па не го испоштоваа единствениот небитолски бенд на свирката.
Сакам повторно ваква добра свирка. Се гледаме за скоро на Мораториумот во Прилеп. Датумот уште не е познат па ќе постирам на форумов кога ќе бидам известен од Бундата за датумот и конечниот line-up на бендовите.