Свирки и Maк Meтал

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.033
Свирки, инфо и впечатоци, следна: DFL @ МКЦ 12.04.2008

Оваа тема ја отворам специјално за инфо во врска со свирки кои се случуваат во Скопје, и во градовите низ Македонија.

За почеток ска.
Toasters @ Castro 10.12.2007
Локална подршка Fighting Windmills
Почеток 21:00, карта 300 ден.

Еве го и флаерот

На 13.12.2007 исто така во Кастро
Tribute concert to Chuck Schuldiner (1967-2001) - DEATH, CONTROL DENIED
Почеток 21:00, карта 150 ден.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Следно е Мардук на 17ти јануари, празник металски.

U

UnholY

Гостин
Јас нема да идам само поради девојка ми или мкметал бригадата да ја подржам, туку и Дисајд и Вајтал Римејнс ми се едни од најомилените брутал дет бендови.

п.с. ми сркшифте филм што ми кажавте дека Глен не доага, ради него највеке идам... :tapp:

Ја бев на Vital Remains стварно беше бед шо не дојде Glen Benton се надевав дека ќе го видам него кога разбрав дека ќе идат...Ама нема врска у секој случај беше лудница...

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Следно е Мардук на 17ти јануари, празник металски.
Официјално предгрупи

In Battle (шведска)
Zonaria (шведска)
Artisian (Англија)
Victim Yield (нашите кумановчани)

какво издувување ке биде.

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
обавезно идам на мардук. мора да ги видам легендите, а тие другите групи не ги знам али ваљда се добри,у секој случај ќе биде одлична дешавка

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
Идајте Струга на Оди вежбај 2!!!!!!!!

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Ова со Мардук ако биде како на Ancient Rites со вкупно 15 луге .. ебаму мајката !

Член од
21 август 2007
Мислења
295
Поени од реакции
8
Ова со Мардук ако биде како на Ancient Rites со вкупно 15 луге .. ебаму мајката !
На Ancient имаше 150 луѓе некаде. Сепак Ancient Rites се прилично непознат бенд и свират нешто што барем мене не ми се допаѓа. A, 15 луѓе имаше на Suffocation и според сите што бевме таму тоа е концертот на годината во Македонија.
Што се однесува до Мардук се надевам дека ќе има барем 200 души повеќе и од Vital и од Krisiun. Ипак се далеку најпознат бенд од сите овие со доста фанови па се очекува барем од Скопје да има повеќе луѓе. Од другите градови стандардно од Прилеп ќе има некој десетина и од Битола 3-4 пошто таму сите слушаат прогресив пауер геј метал и не идат на вакви концерти

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
На Ancient имаше 150 луѓе некаде. Сепак Ancient Rites се прилично непознат бенд и свират нешто што барем мене не ми се допаѓа. A, 15 луѓе имаше на Suffocation и според сите што бевме таму тоа е концертот на годината во Македонија.
Што се однесува до Мардук се надевам дека ќе има барем 200 души повеќе и од Vital и од Krisiun. Ипак се далеку најпознат бенд од сите овие со доста фанови па се очекува барем од Скопје да има повеќе луѓе. Од другите градови стандардно од Прилеп ќе има некој десетина и од Битола 3-4 пошто таму сите слушаат прогресив пауер геј метал и не идат на вакви концерти
Абе не дека беше толку лошо на Ancient Rites , али малце луге доаѓаат на свирки и нема некоја атмосфера .. се сеќавам дека најнапред имаше 5-6 души што се рогаа ко мрднати, позади нив имаше едно 10 метри скроз празен простор и после беа останатите 145 луге .. јебига , нема луге !

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Луѓе има, ама цепидлаки се.

Cthulhu^

your neighbourhood pagan
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.538
Поени од реакции
2.244
Луѓе има, ама цепидлаки се.
Пеер, е па на шо личи тоа, де цената на картите била висока, де фрки на факс имале, де не чинел бендот... И после не иделе јаки бендови у Мкд... Па много јасно дека нема да идат. Makes perfect sense...

и од Битола 3-4 пошто таму сите слушаат прогресив пауер геј метал и не идат на вакви концерти
ахахахаха:))))))) Леле леле... Факт е дека на death, power, progressive, traditional heavy, па и на thrash дешавка би имало много поише луѓе него на настап на некој black бенд, али нема да коментирам, ствар на вкусови е тоа. Јас само знам дека ќе изгинам на овој концерт:) Се гледаме во Кастро.

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
де ако сакаш дефинирај ми го тој геј метал, жити се?!!

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Боље ке биде Slayer да ги донесат у кастро :pos:

U

UnholY

Гостин
обавезно идам на мардук. мора да ги видам легендите, а тие другите групи не ги знам али ваљда се добри,у секој случај ќе биде одлична дешавка
Искрено ја нема да одам оти не ѓи сакам Мардук...ќе чекам во скоро време да стигне информација за доаѓање на некој дет или гриндкор бенд....

Kajgana Shop

На врв Bottom