БАЛКАНКАН

Шефќет Рамадани е лик од песна на Забрањено Пушење, која се вика Бос или Хаџија... И, многу реплики на Шефќет се „позајмени“ токму од песната.
Филмот во глобала е ОК

Во филмов ми се свиѓа што ептен добро е опишано бурето барут:)БАЛКАНОТ. Значи сите „главни„ работи се фатени, корупцијата околу војната ми остана во главата
ЗА ТАТКОВИНАТА СЕ'

Top film.Onaka...Realen,to4no go opisuva balkanot.Ne mi se svigase samo na kraj koga ovoj Trendafil prv pat u zivot faka pistol ili kalas nz so bese i na site im ebava majkata.

mnogu dobar film sum go gledal 5 pati, saka da kaze i vo mirniot covek se krie lav i kolku se glupi lugeto sto se delat na religiska i verska osnova a ni ednite ni drugite ne ja svakaat verata seriozno.tolku sme mali narodi na eden prostor Balkan a se mrazime posto dozvoluvame da nasednuvame na fintite na bogatasite, kako nacija, vera, drzava i sl gluposti, a ustvari sekoj gleda za sebe.

Шефќет Рамадани е лик од песна на Забрањено Пушење, која се вика Бос или Хаџија... И, многу реплики на Шефќет се „позајмени“ токму од песната.
Филмот во глобала е ОК

Тачно...Само тоа не е у реду со филмот...

Посао је добар а пара лака
буразера је мунто Шефкет Рамадани,
није стиго ни ,да размисли
а веч је био у комбију који фура према грани...

Стигла су и прва писма од њега....итн...

За среќа постојат луѓе како мене и тебе за да го провалат Дарко Митревски....

Иначе, најдобар македонски филм.....

Куме, биди карактер куме..:pos2::pos2::pos2:

poleka be kume
daj i go dalecinskiot nervno ke me osakatite mamu vi jeb*m
faringoezofagialen divertikulum

TOP FILM

Мене не ми беше ништо посебно.
На почетокот да, има интересни моменти, ама крајот ми е тапа невидена. Скоро сите луѓе го сакаат филмов, ама шо знам мене ми е онака просечен филм, ни добар не можам да кажам дека е.:toe:

Ова е еден од многу ретките македонски филмови што ми се допаѓа, ама многу ме нервира што буквално во сите наши филмови сме прикажани во беда, сиромаштија отепана. Се создава скроз испревртена слика за состојбата и реалноста. Да го гледа некој што не знае кои сме и што сме, ќе си помисли дека сме жива беда, две третини народот е сочинет од ѓупци а останатото Албанци, срби, турци и слично, а македонциве тек-тук се нашле. Жалосно е. Сета тематика се врти околу војни, немаштија и беда. Зошто да не би можеле мистер Манчески и компанија да направат некое хумористично сценарио или некое нискобуџетно трилерче, па и акција да биде...

добар е бе ЗА ТАТКОВИНАТА СЕ:vozbud:

у јебо те у главу па си рендао пеќурке у хашиш :pos2::pos2::pos2:

А има и со пушка, а? :pos:

К-15 моментите во филмот се прајслес!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom