Фан Клуб: Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата ЧЕНТО
  • Време на започнување Време на започнување

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Бади е фит и тоа многу пред очекуваното. Остана уште комбинација Бади-Брено да ја пробаме. Со 20-годишњаци во одбрана... А кажаа Нерлингер и Хенес дека најверојатно во централна одбрана нема да интервенираат зимава така да очекувам овие двајца да продолжат сезонава. Полошо од која било комбинација со Даниела не може да биде во секој случај ама сепак ме фаќаат кризи ко ќе ми текне на ЛШ :jaj:

Бади е фит и тоа многу пред очекуваното. Остана уште комбинација Бади-Брено да ја пробаме. Со 20-годишњаци во одбрана... А кажаа Нерлингер и Хенес дека најверојатно во централна одбрана нема да интервенираат зимава така да очекувам овие двајца да продолжат сезонава. Полошо од која било комбинација со Даниела не може да биде во секој случај ама сепак ме фаќаат кризи ко ќе ми текне на ЛШ :jaj:

Оооо ретардирани се и двајцата.

Да се сеќавам дека го кажаа тоа,ама одамна беше.Мислам дека после трагичните настани од претходните утакмици,првенствено МОРА да реагираат во централната дефанзива,и мислам дека сигурно ќе интервенираат.Има и доста шпекулации за играчи од таа позиција.

Иначе ќе биде колапс на сезоната.

Демикелис ќе си иде,и што праиме ако Брено и Бадштубер се повредат??????? Нема теорија да останеме само на двајца централни.

Можеби мисли вГаал пак со Тимо во централна да импровизира или сеуште има верба во кечерот... не знам ама не ми мириса на добро што и да е :toe:

За лев бек се барем сите сложни и тука меѓу Кришито и Тремулинас ќе се одлучува. Не мислам ни тие дека се „ѕверови“ ама зијан нема да сме никако.

Можеби мисли вГаал пак со Тимо во централна да импровизира или сеуште има верба во кечерот... не знам ама не ми мириса на добро што и да е :toe:

За лев бек се барем сите сложни и тука меѓу Кришито и Тремулинас ќе се одлучува. Не мислам ни тие дека се „ѕверови“ ама зијан нема да сме никако.

Ни Кришито ни Мишито ги знам, да ни е жив и здрав Контенто на таа позиција. За централен ако не земат, тогаш сигурно Тимошчук ќе биде една од алтернативите за таму, што мене ич не ми се бендисува тоа. Не дека Тимо нема да изигра добро на таа позиција (видовме дека и за таму го бива) него многу е подобар да игра до Швајни или евентуално Бомел. Абе мора да земат барем еден централен, не верувам дека се до толку ретарди.

Тимо изигра феноменално на позиција централен дефанзивец - ама феноменално за играч од дефанзивна средина. Во превод колку што се гледа дека Прањо не е лев бек така и кај него се приметуваше - не е доволно висок и добар во игра со глава, не е доволно брз и му фалат цаките и финесите кои играч кој природно игра на таа позиција ги знае.

Во превод Тимо изигра толку добро колку што можеше да изигра играч ван позиција - но сепак е само импровизација.

Изгледа Бади и Брено ќе имаат само една замена после Јануари - еден Белгиец чие име не го споменувам веќе. Мартин веројатно си оди, Тимо е тука за „пу-пу-не-дај-Боже“ ситуација... Како што кажав не ми мириса добро :toe:

Ако мора некој да си оди во јануар барем тоа нека биде Ван Бујтен, докажа и докажува дека не му е местото во Баерн. Демикелис е подобар од него и тоа е факт, но и тој не може да се избори за место во стартниот тим во конкуренција на Брено и Бадштубер(кои се 10 години помлади од него, без искуство, башка и Брено беше долго време повреден) и Тимошчук кој не е централен дефанзивец. Нека си оди во јуни Демикелис, барем да помогне колку толку во одбраната со неговото изкуство. Не велам дека ја врати старата форма, но е далеку подобар од Ван Бујтен.

Торкото Ван Бујтен ако продолжи вака ке треба да даваме пари на некој за да ни го купи. За ништо не вреди, и да го продадеме нема да земеме некоја пара. Истото се однесува и на Брадхајф.

За лев бек треба да остане Контенто, како игра смирено за негови години ке биде еден од подобрите леви бекови на светот.

Еве нешто и за Крафт.

http://www-fcbayern-fans.blogspot.com/2010/11/buttkraft-moj-naslednik.html

Оооо ретардирани се и двајцата.

Да се сеќавам дека го кажаа тоа,ама одамна беше. .

nerlinger go kaza toa i posle natprevarot so frankfurt taka da nema da se kupuva centralen vo januari, a sto e najsmesno site mediumi vo germanija se zafrkavaat na smetka na van buyten a nasive od bayern go branat van gaal izjavi deka i on bilo covek naprail nekoja greska :kesa: i deka ne go izvadil zaradi greskite tuku zaradi toa sto van buyten mu rekol na poluvreme deka ne se cuvstvuval dobro ali kako i da e i samiot van gaal kaza deka ke videl koj ke igrale prva na sledniot natprevar vo odbranata. Breno i Badi najverojatno

Ако мора некој да си оди во јануар барем тоа нека биде Ван Бујтен, докажа и докажува дека не му е местото во Баерн. Демикелис е подобар од него и тоа е факт, но и тој не може да се избори за место во стартниот тим во конкуренција на Брено и Бадштубер(кои се 10 години помлади од него, без искуство, башка и Брено беше долго време повреден) и Тимошчук кој не е централен дефанзивец. Нека си оди во јуни Демикелис, барем да помогне колку толку во одбраната со неговото изкуство. Не велам дека ја врати старата форма, но е далеку подобар од Ван Бујтен.

Торкото Ван Бујтен ако продолжи вака ке треба да даваме пари на некој за да ни го купи. За ништо не вреди, и да го продадеме нема да земеме некоја пара. Истото се однесува и на Брадхајф.

За лев бек треба да остане Контенто, како игра смирено за негови години ке биде еден од подобрите леви бекови на светот.

Еве нешто и за Крафт.

http://www-fcbayern-fans.blogspot.com/2010/11/buttkraft-moj-naslednik.html

nerlinger go kaza toa i posle natprevarot so frankfurt taka da nema da se kupuva centralen vo januari, a sto e najsmesno site mediumi vo germanija se zafrkavaat na smetka na van buyten a nasive od bayern go branat van gaal izjavi deka i on bilo covek naprail nekoja greska :kesa: i deka ne go izvadil zaradi greskite tuku zaradi toa sto van buyten mu rekol na poluvreme deka ne se cuvstvuval dobro ali kako i da e i samiot van gaal kaza deka ke videl koj ke igrale prva na sledniot natprevar vo odbranata. Breno i Badi najverojatno

Одам на бајачка 5 пати да ми забае, 5 пати го прочитав името на "неговото височество".:):)
Иначе браво за Бут, и јас верувам во Крафт и мислам дека ќе биде ѕвер меѓу стативите.

Гррррррр... не сакам веќе таленти сакам „готов продукт“ да видам. Не сме Ајакс да го ебам :jaj: Милер, Кроос, Бадштубер, Брено, Контенто, Алаба... у реду е дајте сега некој што веќе докажал константно неколку сезони по ред дека е добар.

Ништо против Крафт ама немаме време време да чекаме една сезона да „созрева“ па една да има проблеми со девојката па да падне во депресија па да излезе па да брани една сезона топ. Сепак Ноер, Адлер или Акинфеев тука сакам да ги видам наредна.

Абе каков Алаба,каков Контенто.......

Дај не бидете смешни,незнам кој имаше напишано златен Контенто. Абе дај луѓе бидете нормални.

Гледајте вечер Ел Класико и ќе сфатите за што зборам. Контенто=Дани Алвеш/Серхио Рамос???????????

Срамота е ова да збориме,не да треба да се купи бек.Него треба едно 15-20 милиони да се акнат на АСАЛЕН бек.

Истото е и за централен.Или ништо од бизнисот.

Контенто има време да се докаже на својата позиција. Ако се купува на зима да се купи централен дефанзивец а не бек. Имаме сериозен, круцијален, од големо значење, каков сакате наречете го проблем во одбраната. Бекот нема до толку да помогне во одбраната, колку асолен централен дефанзивец, повеќе би се одразило негативно врз тимот, додека новиот бек да се навикне на играта на Баерн.

После зимата очекувам феноменална игра во Бундес лигата, со враќањето на Робен, Гомез да ја одржи сегашната голгетерска форма, да не зборувам за Швајни и Лам. Минимум 2 место на крај и победа над Дортмунд со 3-4 гола разлика.

А како би се чувствувал ти да те прават магаре позади цела сезона...знам не му е лесно,си има тегоби човекот.:toe:

Mora i ovde da pisam deka sum frapiran od toa sto mozat Barsa , nemozev a da ne si gi zamislam Daniela i Debilkelis kako bi reagirale na pasovite i igrata sto ja pokaza Barsa :pos2::pos2::pos2:

Valjda Van Gaal i upravata ako planirat na visok dostrel vo LS mora da pravat tim za da i se sprotistavat na BArsa ,ali so ovoj ZAEBI !!!!!

Сега јебига, зато сме први во групата, се спасивме од нив барем во 1/8 финалето. Ако се паднеме понатака, јебига ќе си ископаме една вдупка земја и ќе се скриеме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom