Фан Клуб: Баерн Минхен

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Денес ги гледав баерн ама и тие не се истите од пред неколку години. Многу променливи се баерн во последно време, кога играт добро играт, ама кога губат дома и тоа од Келн а се на 4 место во германија... страшна работа за клубот. За Клинсман имав многу подобро мислење пред да биде тренер во баерн, ама сега не мислам баш исто.

M

Mario Gómez

Гостин
Катастрофален резултат ... :nesum::jaj::jaj:
Вистина...?

Во право се Хенес и Румениге дека прво треба да се гледа на лигата пошто тука треба добар резултат за да играат во ЛШ! Секој што навива за Баерн треба да го интересира и Бундеслигата, па тоа е секојдневието. А ако не ве интересира Бундеслигата, што се нервирате толку? Нели во ЛШ Баерн добар е ова година. Навистина не ве сфаќам.

Хенес последните 30 години го направи Баерн ваков клуб како што е сега. Хенес = Баерн! Без Хенес ни трофеји ни Алианц Арена, ништо ќе немаше! Ќе беше 1860 Минхен најголем клуб во Минхен. Неможете вие да барата промена на Хенес така лесно, па тој мора да го води клубот солидно. Тој неможе да троши 50 милиони Евра за еден играч. Тој мојт да трошит колку што примат а скоро секоја година и толку пари трошит. Плус има стадион за одплаќајне. Ако не знаете, 1860 Минхен поради финансиските проблеми на Баерн им го продаде нивниот дел од стадионот, нели пола-пола беше.

После 17. коло сите вие летавте Баерн ваков Баерн таков а сега после три утакмици барате смена на управата. Сакате Баерн да стане ко Челси секој три месеци нови тренери да носат и да заглават во долгови?

Видете што се деси со Дортмунд, мојот клуб, пред неколку години. Тамо управата леташе и купуваше играчи ко Аморозо за 25 милиони Евра или Икпеба за 17 милиони па после некоја година едвај се спаси финансиски. Ја да бев навивач на Баерн на Хенес би му направил биста пред Алианц Арената.
Ова го знаеме сите и мислам дека до некаде се согласувам.Ама Баерн им невидени приходи од сите спонзори па башка стадионот е полн 70.000 секое коло.Па малце пари се тоа.Гледав на ТВ.викаат дека сме биле 4 најбогат клуб.што не верувам во тоа.
Денес се смирив малце и сфатив дека сме во малечка криза која лесно може да се надмине сега со една победа во гости кај Спортинг.
Во ЛШ сме супер досега,имавме најдобар скор во фазата по групи и тоа не е причина за паника.Никој не знаеме како ќе изиграме во среда.Овој е клучен натпревар да се вратиме на победнички патишта насекаде каде играме.
И како мислат бундеслигата да биде најсилна економски ако најбогатиот клуб се мачи да купи еден играч.Дортмунд беше силна екипа кога играа Росицки и Колер.Но и тие паднаа во економска криза но сум сигурен и ќе се вратат уште посилни за 2 години.

п.с Колку се имам радувано кога го победија на Милан во куп на УЕФА.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Во право се Хенес и Румениге дека прво треба да се гледа на лигата пошто тука треба добар резултат за да играат во ЛШ! Секој што навива за Баерн треба да го интересира и Бундеслигата, па тоа е секојдневието. А ако не ве интересира Бундеслигата, што се нервирате толку? Нели во ЛШ Баерн добар е ова година. Навистина не ве сфаќам.

Хенес последните 30 години го направи Баерн ваков клуб како што е сега. Хенес = Баерн! Без Хенес ни трофеји ни Алианц Арена, ништо ќе немаше! Ќе беше 1860 Минхен најголем клуб во Минхен. Неможете вие да барата промена на Хенес така лесно, па тој мора да го води клубот солидно. Тој неможе да троши 50 милиони Евра за еден играч. Тој мојт да трошит колку што примат а скоро секоја егодина и толку пари трошит. Плус има стадион за одплаќајне. Ако не знаете, 1860 Минхен поради финансиските проблеми на Баерн им го продаде нивниот дел од стадионот, нели пола-пола беше.

После 17. коло сите вие летавте Баерн ваков Баерн таков а сега посл три утакмици барате смена на управата. Сакате Баерн да стане ко Челси секој три месеци нови тренери да носат и да заглават во долгови?

Видете што се деси со Дортмунд, мојот клуб, пред неколку години. Тамо управата леташе и купуваше играчи ко Аморозо за 25 милиони Евра или Икпеба за 17 милиони па после некоја година едвај се спаси финансиски. Ја да бев навивач на Баерн на Хенес би му направил биста пред Алианц Арената.

1 работа.Фановите на Баерн не сакаат Баерн да игра во ЛШ како што тоа го мислат Хенес и Румениге.Сакаат титула!!!Титула што ја чекаме 8 години,а до која ни малце не сме се доближиле во последните 8 години.
2 работа.Фактот дека последните 8 години ние живееме на стара слава за тоа што Хенес направил и како направил(а секоја чест за тоа)не доведе да не можеме да стигнеме ни до полуфинале во ЛШ.Ние 8 години играме на стара слава.Бар управата игра на таа карта.
3.Како тогаш ако секоја сезона троши колку што прима,зошто тогаш сезонава не потрошија барем 30 милиони за некоја нова звезда,која ни е повеќе од потребна.Да те потсетам предпрошлото лето потрошија 70 милиони.Еве веќе две сезони евро немаат дадено.

Пак ке кажам,мене вчера не ме разочара тоа што не освоивме бодови,мене ме разочара играта на Баерн,тоа беше катастрофа.По 100-ти пат го кажувам ова,очигледно не читаш.4 кола се во катастрофална форма,и тоа ме плаши многу.Ама за тоа требаа да мислат прошлото лето,зимава,кога не донесоа ниедно засилување.
Се надевам со Спортинг ке најдат мотивација,која очигледно им фали во Бундеслига,и ќе се пласираме понатака.
Пази денешниов фудбал е таков,што никој не те прашува што си бил и како си напраил.И за Реал е економска криза,па пак донесоа засилувања,се појачаа и тоа каков тим имаат они,ама сепак си треба алтернатива да имаш квалитетна.Можда се во големи долгови,ама нема да пропаднат сигурно.Важно на нивните фанови ќе им пружат задоволство и надеж дека ке се борат за титула во ЛШ.Ние важно штедиме.

M

Mario Gómez

Гостин
Ќе оставиме времево да покаже што ќе стане,очекувам ситуацијата да се подобри па налето да го купиме Рафиња и уште некој квалитетен играч.Колку и се во криза тоа ќе го направат.
Ајде сите баварци ако ви се допаѓа потписов ставетего..

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Сега целата концентрација треба да им биде на Среда и утакмицата со Спортинг.Од суштинско значење е да победиме.Клучно е да победиме.Тука може да биде пресвртот во играта на Баерн.Ако ги добиеме во Лисабон,во Минхен е друга приказна.
И ако после ни се насмевне баварската среќа па во 4 финале да ги добиеме победниците од Виљареал-Панатенаикос или Порто-Атлетико.Тогаш ќе стане многу интересно.Али отом потом.Важно е да победиме во Португалија!!!!
Мора Клинси да ја среди играта.Со Келн беа тотално без тактика.Мора да се дефинира играта на Ван Бомел,он као тотално да нема функција.Мора да се среди нападот.Само Клосе и Тони се право решение,Донован дрво Подолски дрво.Швајни во ЛШ играше добро такада може да продолжи да му се даде шанса,а ако усере идеме со Алтинтоп.
И тој хаос во одбраната мора да се стави во ред.Тоа не уништи против Келн.

M

Mario Gómez

Гостин
Сега целата концентрација треба да им биде на Среда и утакмицата со Спортинг.Од суштинско значење е да победиме.Клучно е да победиме.Тука може да биде пресвртот во играта на Баерн.Ако ги добиеме во Лисабон,во Минхен е друга приказна.
И ако после ни се насмевне баварската среќа па во 4 финале да ги добиеме победниците од Виљареал-Панатенаикос или Порто-Атлетико.Тогаш ќе стане многу интересно.Али отом потом.Важно е да победиме во Португалија!!!!
Мора Клинси да ја среди играта.Со Келн беа тотално без тактика.Мора да се дефинира играта на Ван Бомел,он као тотално да нема функција.Мора да се среди нападот.Само Клосе и Тони се право решение,Донован дрво Подолски дрво.Швајни во ЛШ играше добро такада може да продолжи да му се даде шанса,а ако усере идеме со Алтинтоп.
И тој хаос во одбраната мора да се стави во ред.Тоа не уништи против Келн.
Тие беа целосно дезориентирани против Келн,како да сакаа да изгубат.Па ако веруваме дека секогаш играме добро во Европа треба да очекуваме добра игра во Спортинг.Секако ќе бидат под голем притисок но верувам дека Швајни и Клосе се луѓе за вакви натпревари.Верувам во Клосе секогаш иако се слаб.Истотака верувам и во Швајни.

Заслужуваат и управат и Клинси да веруваме во нив,сепак и покрај кризата се држиме некако.Паметно играат они ама ние не сфаќаме.А за успесите во лига на шампиони не се секогаш изразн на квалитет туку на среќе.

Член од
8 март 2007
Мислења
1.405
Поени од реакции
20
Според мене подобро е Швајни да игра во ЛШ од причина што тој има големо искуство и знае да се снајде во такви ситуации.Се надевам дека неговата моментна лоша игра нема да ја видиме во среда.

M

Mario Gómez

Гостин
Сите баварци истиот потпис само да стават свој играч по желба , може??

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.591
Поени од реакции
22.312
Денес читав дека Баерн имал интерес за Рафиња од Шалке, Хлеб од Барселона и Срна од Донецк. Значи ако се донесе Рафиња како десен бек и еден од Хлеб или Срна тоа би било доволно засилување за следната година заедно со Тимошчук и Олич.

Читав исто дека Баерн имал 40 милиони за инвестирање влето од кој веќе 11 милиони се планирани за Тимошчук. Значи 15 милиони за Рафиња и 15 милиони за Хлеб/Срна. Тамам би дошло.

Следната година Оддо, Боммел и Донован сигурно си одат можеби и Соса а да дојдат Тимошчук, Рафиња, Олич и Хлеб/Срна би била огромна квалитетна замена.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Денес читав дека Баерн имал интерес за Рафиња од Шалке, Хлеб од Барселона и Срна од Донецк. Значи ако се донесе Рафиња како десен бек и еден од Хлеб или Срна тоа би било доволно засилување за следната година заедно со Тимошчук и Олич.

Читав исто дека Баерн имал 40 милиони за инвестирање влето од кој веќе 11 милиони се планирани за Тимошчук. Значи 15 милиони за Рафиња и 15 милиони за Хлеб/Срна. Тамам би дошло.

Следната година Оддо, Боммел и Донован сигурно си одат можеби и Соса а да дојдат Тимошчук, Рафиња, Олич и Хлеб/Срна би била огромна квалитетна замена.
И јас имам интерес за програмирање, менаџирање, кошарка и ред други работи што не значи дека ќе биде еден ден нешто од тоа со мене :pos:
Преку глава ми е од овие глупости од страна на управата на Баерн, се покажуваат интерес за некој фудбалер и не го купуваат. Има многу квалитетни играчи по целиов свет, ама додека ги купат не се замарам со ништо.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.591
Поени од реакции
22.312
И јас имам интерес за програмирање, менаџирање, кошарка и ред други работи што не значи дека ќе биде еден ден нешто од тоа со мене :pos:
Преку глава ми е од овие глупости од страна на управата на Баерн, се покажуваат интерес за некој фудбалер и не го купуваат. Има многу квалитетни играчи по целиов свет, ама додека ги купат не се замарам со ништо.
Поред мене реално е и плус заборајв дека Подолски ќе си ојт и Баерн од него ќе земе 10 милиони Евра.

Значи Баерн веќе долго време го бара Рафиња но веруваа дека Сањол ќе се врати но ете ја заврши кариерата. Оддо беше привремено земен на заем затоа што Шалке не го даваше Рафиња ама изгледа Шалке следната година нема во Европа да игра па ќе им треба пари и ќе го дадат Рафиња за 15 милиони Евра. Тој поред мене е најдобро решение за десната страна плус млад играч.

Хлеб не би задоволен во Барса и малку играт. Баерн веќе лани го бараше но не сакаа да му дадат голема плата па тој во Барса замина ама можеби сега ситуацијата е малку поинаква и мислам дека за 15 милиони Баерн мојт да го земит. Ако не, сепак Срна е добра опција. Мислам дека таков играч има амбиција да игра во врвен европски тим, плус 26 години има и би бил одличен играч за десната страна.

Лево Лам и Рибери, десно Рафиња и Хлеб/Срна. Лусио и Демикелис се стандартни а пред ними Зе Роберти и Тимошчук. Напред Тони и Клосе и за трет напаѓач Олич. Можеби ќе им требе уште некој напаѓач ама со оваква екипа Баерн сепак би бил многу конкурентен посебно во ЛШ/

M

Mario Gómez

Гостин
Поред мене реално е и плус заборајв дека Подолски ќе си ојт и Баерн од него ќе земе 10 милиони Евра.

Значи Баерн веќе долго време го бара Рафиња но веруваа дека Сањол ќе се врати но ете ја заврши кариерата. Оддо беше привремено земен на заем затоа што Шалке не го даваше Рафиња ама изгледа Шалке следната година нема во Европа да игра па ќе им треба пари и ќе го дадат Рафиња за 15 милиони Евра. Тој поред мене е најдобро решение за десната страна плус млад играч.

Хлеб не би задоволен во Барса и малку играт. Баерн веќе лани го бараше но не сакаа да му дадат голема плата па тој во Барса замина ама можеби сега ситуацијата е малку поинаква и мислам дека за 15 милиони Баерн мојт да го земит. Ако не, сепак Срна е добра опција. Мислам дека таков играч има амбиција да игра во врвен европски тим, плус 26 години има и би бил одличен играч за десната страна.

Лево Лам и Рибери, десно Рафиња и Хлеб/Срна. Лусио и Демикелис се стандартни а пред ними Зе Роберти и Тимошчук. Напред Тони и Клосе и за трет напаѓач Олич. Можеби ќе им требе уште некој напаѓач ама со оваква екипа Баерн сепак би бил многу конкурентен посебно во ЛШ/
Па донекаде е убаво ама не се согласувам.А Швајни,таков играч како него не седи на клупата.Мислам треба да се заборават Хлеб и Срна и да се гледа на замена за Зе Роберто кај ова му е последна сезона.
Не верувам дека тој и Клосе и Тони ќе бидат силни за наредната година.

Тим со над двајца 30 годишни не е тим..

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Вака сеа.Прва ако може линк IgorceMK да даде,за да видиме точно како е веста.
Друга работа.Рафиња ке биде одлично засилување.Срна подеднакво добро.Е сега пошто и двајцата се десни бекови,Срна може и централно мислам али и двајцата главно се десно ориентирани.Рафиња е поверојатно да дојде,зошто игра во Шалке и лесно ке го договорат.Не верувам дека би дошле и двајцата,освен ако не продадат Лел,и Одо да се врати во Милан.Инаку би имале така тројца десни бекови што е многу.Пологично е да се земе еден лев како замена за Лам.
Хлеб ке биде супер сазилување,и одлично ке се појача десната страна.Во таков случај Швајни ќе мора да си го испоти гзот за да игра.Со овие засилувања и еден напаѓач плус,би имале фантастичен тим за борба за трофеј во ЛШ.Овие засилувања требаше летово да се случат.
Се надевам дека сватија од како сите можни фактори во германскиот фудбал па дури и самите играчи,знаат дека мора да се појача десната страна,мора да има рамнотежа,иначе не бидува ништо.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.591
Поени од реакции
22.312
Hleb: http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/artikel/504844/

"Die acht Millionen sparen die Münchner besser für Aliaksandr Hleb (Barca), über den wie im Sommer nachgedacht wird; genauso über einen rechten Verteidiger."

Srna: http://www.rmc.fr/edito/sport/71792/le-bayern-veut-depouiller-la-ligue-1/

"Le Bayern multiplie les déplacements et les rapports pour limiter sa marge d’erreur concernant son recrutement. Le latéral droit croate du Shakhtar Donetsk, Dario Srna, figure parmi les joueurs que le club bavarois suit également de près."

Rafinha: http://www.sueddeutsche.de/259380/406/2766812/Der-Bengel-mit-dem-Eigenleben.html

"Den Bayern van Bommel würde Rutten gern nach Schalke holen, aber womöglich wird stattdessen Rafinha zu den Bayern gehen. Rechts hinten würde er in München eine Lücke schließen. Wenn Juan Figer, der König der südamerikanischen Spielerberater, demnächst zur Partie gegen Sporting Lissabon nach München kommt, wird er mit Uli Hoeneß wohl nicht nur die Vertragsverlängerung für Zé Roberto verabreden. Denn Figer vertritt auch Rafinha, und alle Beteiligten wissen: Bei anhaltend mieser Entwicklung könnte Schalke im Sommer dringend Geld brauchen, und Rafinha würde weit mehr als die investierten fünf Millionen Euro einbringen - auch wenn Müller kürzlich noch versicherte: "Da schiebe ich einen Riegel vor.""

---

Се извинувам што изворите се на Германски и Француски но посебно кикер и сиддојче цајтунг се многу сериозни извори.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom