Во право се Хенес и Румениге дека прво треба да се гледа на лигата пошто тука треба добар резултат за да играат во ЛШ! Секој што навива за Баерн треба да го интересира и Бундеслигата, па тоа е секојдневието. А ако не ве интересира Бундеслигата, што се нервирате толку? Нели во ЛШ Баерн добар е ова година. Навистина не ве сфаќам.
Хенес последните 30 години го направи Баерн ваков клуб како што е сега. Хенес = Баерн! Без Хенес ни трофеји ни Алианц Арена, ништо ќе немаше! Ќе беше 1860 Минхен најголем клуб во Минхен. Неможете вие да барата промена на Хенес така лесно, па тој мора да го води клубот солидно. Тој неможе да троши 50 милиони Евра за еден играч. Тој мојт да трошит колку што примат а скоро секоја егодина и толку пари трошит. Плус има стадион за одплаќајне. Ако не знаете, 1860 Минхен поради финансиските проблеми на Баерн им го продаде нивниот дел од стадионот, нели пола-пола беше.
После 17. коло сите вие летавте Баерн ваков Баерн таков а сега посл три утакмици барате смена на управата. Сакате Баерн да стане ко Челси секој три месеци нови тренери да носат и да заглават во долгови?
Видете што се деси со Дортмунд, мојот клуб, пред неколку години. Тамо управата леташе и купуваше играчи ко Аморозо за 25 милиони Евра или Икпеба за 17 милиони па после некоја година едвај се спаси финансиски. Ја да бев навивач на Баерн на Хенес би му направил биста пред Алианц Арената.
1 работа.Фановите на Баерн не сакаат Баерн да игра во ЛШ како што тоа го мислат Хенес и Румениге.Сакаат титула!!!Титула што ја чекаме 8 години,а до која ни малце не сме се доближиле во последните 8 години.
2 работа.Фактот дека последните 8 години ние живееме на стара слава за тоа што Хенес направил и како направил(а секоја чест за тоа)не доведе да не можеме да стигнеме ни до полуфинале во ЛШ.Ние 8 години играме на стара слава.Бар управата игра на таа карта.
3.Како тогаш ако секоја сезона троши колку што прима,зошто тогаш сезонава не потрошија барем 30 милиони за некоја нова звезда,која ни е повеќе од потребна.Да те потсетам предпрошлото лето потрошија 70 милиони.Еве веќе две сезони евро немаат дадено.
Пак ке кажам,мене вчера не ме разочара тоа што не освоивме бодови,мене ме разочара играта на Баерн,тоа беше катастрофа.По 100-ти пат го кажувам ова,очигледно не читаш.4 кола се во катастрофална форма,и тоа ме плаши многу.Ама за тоа требаа да мислат прошлото лето,зимава,кога не донесоа ниедно засилување.
Се надевам со Спортинг ке најдат мотивација,која очигледно им фали во Бундеслига,и ќе се пласираме понатака.
Пази денешниов фудбал е таков,што никој не те прашува што си бил и како си напраил.И за Реал е економска криза,па пак донесоа засилувања,се појачаа и тоа каков тим имаат они,ама сепак си треба алтернатива да имаш квалитетна.Можда се во големи долгови,ама нема да пропаднат сигурно.Важно на нивните фанови ќе им пружат задоволство и надеж дека ке се борат за титула во ЛШ.Ние важно штедиме.