Непотребни предмети

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа ти треба македонски!За таа глупа скрипта да можеш кога читаш да ја разбереш.Освен ако кога читаш хрватски не си преведуваш во себе на англиски зашто во НАСА така зборуваат.
Не читам од неа. Користам слични (е) книги на Англиски.

А од неа не ги преведуваш зборовите на македонски?
Не, не повеќе. Пред околу месеци започнав конвертирање на „фајл системот“, од македонски во англиски. Така да почнува да ми станува полесно да учам од англиски одколку од македонски.

Не, не повеќе. Пред околу месеци започнав конвертирање на „фајл системот“, од македонски во англиски. Така да почнува да ми станува полесно да учам од англиски одколку од македонски.

Тогаш пишувај и тука на англиски.Ако полесно ти е да разбираш, полесно ти е и да пишуваш.
Ајде конвертирај...

Може ли јас да прашам нешто...ова не е провокација

Откога постои Македонскиот јазик?

Како службен јазик од 1945.Нормално постоел долго време и пред тоа:)

А кој го создава? веројатно некоја комисија....а кој е претседател на комисијата?

Јазикот е создаден по природен пат.А во 1945 на собранието на АСНОМ го донела комисијата како службен јазик.

А кој го создава? веројатно некоја комисија....а кој е претседател на комисијата?
Го создаваат Кирил и Методиј, ангажирани од византиската влада, а со цел да им го наматнат на некое племе ( кое подоцна не успеало да го зачува својот јазик ) кое доаѓало од зад карпатите, и по можност да ги експлоатираат. Морам да признаам дека византиската влада имала добра стратегија. Дури и ден денес не се знае вистината.

Доволно за 2? ( да го кажам ова на проф. ќе добијам 1 и среќен ќе бидам ако положам на полагање..затоа кога ме испрашуваат, не кажувам ништо )

Јас колку што знам главен член (ако не и претседател на комисијата трета поред е Блаже Конески)....инаку тогашен Филозоф.....дури подоцна Филолог.

Го создаваат Кирил и Методиј, ангажирани од византиската влада, а со цел да им го наматнат на некое племе ( кое подоцна не успеало да го зачува својот јазик ) кое доаѓало од зад карпатите, и по можност да ги експлоатираат. Морам да признаам дека византиската влада имала добра стратегија. Дури и ден денес не се знае вистината.

Доволно за 2? ( да го кажам ова на проф. ќе добијам 1 и среќен ќе бидам ако положам на полагање..затоа кога ме испрашуваат, не кажувам ништо )

Какви глупости...нормално дека ќе ти пише 1.Кажи ми пример во светот каде природен јазик се создал од двајца луѓе?

Во 1945 година 70 % од населението во Македонија е неписмено........

Затоа подоцна се донесени и граматичките правила.Всушност, и ние би биле неписмени доколку за 1 година одиме на училиште каде учиме 3 јазици како "мајчини".

Агора, гледам дека на сите им даваш одговори, зошто ме заборави вториов пат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom